Нашите цветя - обща тема 25

• 26 976
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София
От април е така, обилно цъфтеж.
През зимата прибирам вкъщи, остават само грудкити в земята.
T.e не вадиш грудките от пръста, така ли?
Вече три години така правя,но тук в темата прочетох ,че цветя с грудки им се вадят грудкити.
Когато навън стане много студено я прибирам вкъщи, тя прецъфтява, постепенно падат всички листа и много рядко поливам. Грудките са си вътре в саксията и нищо няма над почвата, след като паднат всички листа. И така цяла зима. На пролет слагам съвсем малко нова пръст и смесвам  със старата. Постепенно се събужда и цяло лято цъфти. Не знам дали е правилно, но и тази зима пак така ще направя.

# 586
За цвете за сянка има едно като чадърче много красиво . Като напишеш в гугъл и цъкнеш на снимки има от бг мама едни точно такова е  . Вирее на тъмно .

# 587
  • София
За цвете за сянка има едно като чадърче много красиво . Като напишеш в гугъл и цъкнеш на снимки има от бг мама едни точно такова е  . Вирее на тъмно .
Написах в гугъл и ми излезе цвете, като едно от моите. Ето такова.

# 588
Леле, Ско, разкошна ти е аптенията Heart EyesSimple Smile, много ме радват такива добре гледани растения!
Менделеевка, прекрасни са ти сансевиерите Purple Heart а и другите цветя, които си показвала Simple Smile!
Мики, при мен на тъмно отстрани на ТВ е това фикус Лирата, като го сменям от време на време с папрати

спатифилум  
и др. цветя .
 Допълвам си поста Simple Smile!

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 20:42 от Natt***

# 589
  • In transit
Охх, Натт, иде ми да се пренеса у вас, честно!

# 590
  • Бургас
Натт,у вас е изпълнено с красота!😍

# 591

Аптения да искате 😂

# 592
  • Троян
Здравейте
Имам антуриум и гузмания. Мисля да ги разсадя, защото са доста големи според мен. 
Гузманията има 2 издънки

Антуриума е доста голям, мисля.

Ето и къде мисля да отделя.

Според вас дало е подходящо сега за това или да изчакам до пролетта?

# 593
  • In transit
Вики, за антуриума няма проблеми сега да го разделиш, извади цветето от пръста и леко му отдели младите издънки. Сложи ги в буркан/ваза с вода да си пуснат корени, т.е да се удължат тези въздушните, които стърчат отдолу и отстрани, и ги отдели в нова саксия. Останалите 3-4 по-стари може да ги върнеш в същата саксия, като допълниш с нова почва.
Ако извадиш повече млади издънки ти препоръчвам да ги сложиш х 3-4 максимум в отделни вази/буркани да си пуснат корени, защото корените им се заплитат и трудно ще ги разделиш. По-лесно ще ти е да ги вкорениш директно по няколко в саксия. А, и не ги слагай в много големи саксии, нещо от сорта на 10-13см диаметър.

# 594
Момичета, кога мислите да си прибирате цветята на отворените тераси за София питам?

# 595
Поприбрах кактусите, няма да ме има следващите уикенди и за всеки случай. Мушкатата и дръвчетата са ми още навън.

# 596
Прибирането сигурно ще е другия месец в зависимост от времето , но района е далеко от София . Мисля обаче да ги окастря , че има много за рязане . Идея нямам какво да ги правя като ги орежа.

# 597
Здравейте!
Имам въпрос към по-опитните, появиха ми се някакви гадини, досега само мушици и акари съм борила. Някаква идея какво е това? Подскача и лети, храни се със сока от листата и е полазило по палмата и цикламата ми. Прилича ми на листна въшка ама може би различен вид? Прилагам снимки, ако някой знае какво е.

# 598
  • In transit
Прилича на трипси, ама моите, които нападат цветята са доста миниатюрни и не ги виждам дори. А това ми се вижда едричко, освен да има различни видове и размери.

# 599
  • Бургас
Тези бебета,пак ме зарадваха 😍

Общи условия

Активация на акаунт