Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 42 044
  • 825
  •   1
Отговори
# 150
Много е относително какво ще помогне, аз съм с такъв проблем от дете, като последните 10 години съм си решила въпроса с прием на слабителни (въпреки че лекарите не ги позволяват), просто предпочитам тях пред хоненето до WC 1 път седмично.

Откакто съм бременна проблемът ми е почти без решение: безопасните неща за ползване са:
- сиропи тип дуфалак (аз си раздразних някак стомаха и от него започнах зверско повръщане),
- свещички (доста трудно става с тях, но с повече постоянство се случват нещата),
- мини клизмички (купила съм, но не съм ги тествала още).

Има някои състояния физически, които не могат да се повлияят от храната, уви...

# 151
Сироп Лактулоза също помага.

Относно ковида аз не бих чакала да мине от самосебе си, особено при бременност. Много хора получиха усложнения, защото "Ковид не се лекувал с антибиотик". Моят мъж за 3 дни направи пневмония и то тежка. Добре, че пи антибиотик после, но доста бавно се възстанови. А високата температура е доста опасна за бременните.

# 152
Моя АГ за запека ми препоръчва някакви "бабини" лекове, които отдавна съм пробвала (без резултат). Но не е споменавал да е опасно, разбира се не напъвам както преди, то и без това при мен запека е поради липса на перисталтика...

С предната бременност бях така, бабини илачи, храна, дулко-мулко, нищо не помагаше, а даже от илачите постоянно бях подута и с болки и нищо не можеше да излезе, ни газове ни дявол. Осъзнах, че бебето притиска и буквално стопира всякаква перисталтика и се родих с бебешките клизмички, които са уж напълно безвредни и не се привиква. Те просто веднага създават позив, който иначе тялото неможе. Сега съм бременна в 12 г.с. и още нямам тези проблеми, но съм се зарекла, че тоя път няма да стигам до напъване (докарах си малък хемороид). Ако трябва и всеки ден ще ги ползвам.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 20:16 от helio

# 153
Той изпитателният срок се удължава, но доколкото знам дори и в болничен могат да те прекратят, щом си на изпитателен.
Биозин мама също може да пиете, но не знам дали с Авирон Рапид не се препокрива.

Отговорили са за изпитателния срок. Нищо не защитава бременната в изпитателен срок. Не знам, ако излезе в болничен как е. Мисля, че изпитателния срок се удължава с болничния.

Не съм съвсем запозната, за това не го споменавам. Общо взето - в изпитателен срок си е греда.

# 154
Относно запека може да опитате вечер да слагате сушени сини сливи в чаена чаша топла вода. На сутринта водата се затопля, пие се и след това се хапват сливите. По принцип се прави на гладно, но не знам как би понесло при гадене. Аз сега спасявам положението с Лаксатинил Фрукт, но най-добре попитайте своя лекар дали е подходящ за вас.

# 155
Здравейте, момичета! В 25 г.с. съм и от два дни се боря с вирус, а днес разбрах, че е ковид. Писах на АГ и тя препоръча симптоматично лечение с повече течности, чай, парацетамол при температура над 38 и ако искам аспирин за десетина дни. Иначе болестта протича сравнително добре, течащ и запушен нос, болките в гърлото вече отшумяха, спорядъчна кашлица, ниска температура около 37.5, само тази нощ вдигнах 38 и взех един парацетамол, който много бързо я свали. Притеснява ме приема на аспирин и то в тази пожелателна форма - "ако искам". Какво бихте ме посъветвали за приема на аспирин, заради Ковид? Тези, които са боледували от Ковид по време на бременността, бихте ли споделили с какво ви лекуваха?  Благодаря от ❤️!

# 156
  • Варна
Здравейте ! По отношение на запека (понеже също съм с такъв проблем от началото на бременността ) препоръчвам пробиотик Пролакт за бременни. Малко е скъп (около 90 лв/мес) , но още от 2-рият прием при мен имаше ефект, а какво ли не пих преди това.
Аз искам да попитам следното, защото съм малко притеснена : от около седмица сутрин възглавничките на стъпалата ми са подути и ме болят при стъпване . Уточнявам ,че глезените, прасците и нагоре са ми ок, т.е няма оток. Всичко е само долу в ходилото . Към кого да се обърна ? Случвало ли се е на някого ?

# 157
Мен краката редовно ме болят, ако съм права дълго време, но те се и подуват. Помага ми слънчогледовото семе (предполагам заради магнезия), както и да си вдигам краката, като съм седнала

# 158
Препоръчайте ми АГ за проследяване на бременност частно, благодаря😊

# 159
Хубаво е да напишете за кой град става въпрос.

# 160
София

# 161
Аз се следя при доц. Мария Атанасова в Токуда. Прекрасна е! Хубави мнения има и за доц. Сузана Нашар пак от Токуда. За тях се чака много за преглед, но си заслужава на 100%. Simple Smile
София

# 162
Момичета
От известно време имам много странен проблем
Трудно заспиване придружен с силен глад и винаги около 00:30-1:00 ч.
Страхувам се от силно напълняване с това ядене в 00:30
Имала ли е някоя дама в подобен проблем и как се е справила
Моля за съвет ще съм доста благодарна

# 163
Здравейте! Преди време ми беше излязла реклама на някакъв био дезорант против изпотяване без аромат, който е подходящ за бременни и кърмещи. Ако някой е използвал такъв моля да ми препоръча марка. Също така искам да попитам през периода на кърменето каква козметика използвахте за себе си? Четох, че не бива да се използват парфюми, лосиони за тяло и силни дезоранти, за това искам да си намеря някакъв максимално екологичен продукт против изпотяване без миризма. Благодаря предварително!

# 164
Здравейте! Преди време ми беше излязла реклама на някакъв био дезорант против изпотяване без аромат, който е подходящ за бременни и кърмещи. Ако някой е използвал такъв моля да ми препоръча марка. Също така искам да попитам през периода на кърменето каква козметика използвахте за себе си? Четох, че не бива да се използват парфюми, лосиони за тяло и силни дезоранти, за това искам да си намеря някакъв максимално екологичен продукт против изпотяване без миризма. Благодаря предварително!

Сода бикарбонат. По-еко няма накъде Grinning
Иначе се къпех с бебешкия измивен гел.

Общи условия

Активация на акаунт