Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 284
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мисле че е по свързано с разширяването, отколкото с натоварването.

# 91
За плот все още се чудя дали да си взема термо-плот с дървесна шарка или да продължавам да търся оферти за технически камък (за който също получих доста солидни оферти, едната беше за 9,600 от Стоунцентър, другата за 4,300 от друг склад за камък Astonished)

Кой е този друг склад?

По другия въпрос - не бих сложила гранитогрес в дневна. Изобщо не ми е уютно. За мен това е приемлива настилка за спални, дневни, кухни единствено за бунгало на плажа.

# 92
Satine Монолит 2001

# 93
И аз не искам видими свръзки,но изобщо не виждам как ще сложа в хол и спалня гранитогрес.Много студено и офисно ми стои.
По-скоро ще бъде паркет😊

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 20:01 от red soul

# 94
Много зависи от плочките.

Понеже сме с подово целият етаж е с гранитогрес. На мен не ми е офисно и студено.

Новите плочки, които пък сега съм харесала пак за цял апартамент са тези

# 95
какви гранитогреси? кое им е офисно?

в никакъв случай , традиционните гранитогресни подове, идващи от южна Европа, не могат да се нарекат офисни и студени
съвсем друго са новите, гланцирани, видрирани „гранитогреси“, на големи плочи от по 120*60, или пък имитациите на мрамор...

всеки има право да прави каквото си иска, но да слагате под един знаменател материал, който не разбирате, и не прилагате....
винаги бих предпочела гранитогрес, пред линолеума, така модерен напоследък,или пред ламинат- по-добре естествен камък или паркет, пред нещо изкуствено
ясно ми е,че стила на обзавеждане на един апартамент няма нищо общо с коя да е  къща, но се подразних от потребителката пращаща гранитогреса в бунгало

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 00:54 от Mamagemelar

# 96
С тази разлика, че тук не говорим за средиземноморска къща и показаните гранитогреси нямат нищо, ама нищо общо с българската действителност.
Ти би предпочела гранитогрес, на мен пък ми е студен и неподходящ за всичко, различно от коридор и баня. И не е нужно да ми обясняваш, че на теб не ти изглежда студен.
Благодаря!

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 12:19 от Satine

# 97
И от климата зависи. Ние не сме чак толкова топла страна зима да не виждаме. Затова ни тегли към "по-топли" настилки. В Гърция или южна Франция е едно, тук обаче в централна или по-северна България - друго.
Показаният от Драго гранитогрес е чудесен. И тези от Mamagemelar също. С изключение може би на втората картинка. Това малко като недоизсъхнали дворни плочки ми идва. Такова даже до най-простото дърво няма да го харесам.

Но температурите са си важни.

# 98
  • Русе
От друга страна, ако сме в апартамент и имаме съседи под нас е добре да се съобразим, че ако сложим транитогрес без килим отгоре всяко тропане или изтърване на нещо на пода се чува доста силно.

# 99
  • София
То и на паркета се чува.
Показаните... Подове, не вс гранитогрес 😬 са чудесни за определен стил интериори... Не съвсем модерни у нас и хич не са за всеки човек и за всеки дом.
Като цяло аз също не бих си сложила в цялата къща гранитогрес, такъв имитация на дърво не понасям, не ми внася абсолютно никакъв уют, особено когато е на живо, а не на снимка.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 16:44 от Angel_Dust

# 100
Angel_Dust,  извини ме, но не мога да се съглася, че не били гранитогрес
гранитогресът е цялостна маса, изпечена като едно цяло, евентуално полирана
това, което вие в Бг наричате гранитогрес , са подови плочки от бяла или червена маса
като се разреже плочката, ако има горен слой, гланцова повърхност, друга структура- не е гранитогрес
относно шума за съседите - има си изолационни материали с голямо ламбда число, които могат да се ползват, за всички настилки
на показаните от мен снимки, няма имитация на дърво, а истинско дърво в комбинация с гранитогрес-това е традиционен под от района на Барселона
пак да наблегна- никого не убеждавам да си слага каквито и да било плочки , където и да било вкъщи, но да го нарича гранитогрес...

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 09:24 от Mamagemelar

# 101
  • София
Имитацията е в горния пост. Част от твоите приличана теракота, пекат се на различна температура от гранитогрес и може би има още разлики произвидствени... Не говоря за визуални характеристики. Може и гранитогрес имитиращ теракота да е. Така или иначе предполагат съответни общо интериорни решения този стил плочки, не винаги съвместими с търсената "модерна" визия у нас.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 09:27 от Angel_Dust

# 102
Традиционните подове от южна Европа са печена глина. Гранитогрес е по-друга технология.

# 103
От друга страна, ако сме в апартамент и имаме съседи под нас е добре да се съобразим, че ако сложим транитогрес без килим отгоре всяко тропане или изтърване на нещо на пода се чува доста силно.

Защо ли, тези хххх над нас, не те послушаха!
Намятаха ламинат и плочки ..ходят със налъми с токчета, влачат масички..
Положението е непоносимо!

Предшествениците им бяха с дюшеме, тия серсеми го изтърбушиха и пляс ламинат и плочки..

# 104
  • София
При нас в апартамента е естествен паркет, като се нанесохме детето ни беше почти на годинка, ами почти веднага саседите от долу , с новородено бебе ни споделиха, че като играе на пода и блъска с играчки се чува адски... Взехме килим и се реши проблема. Та каква ще е твърдата настилка не е толкова от значение, ако ще се влачат мебели, ще се ходи с токчета, ще се тича или блъска по пода.

Общи условия

Активация на акаунт