Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 343
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Подът какъв цвят е?

# 136
  • София
На бяло и сиво буквално можеш да сложиш всичко(вкл бяло и сиво... Е сивото може да е по-тъмно или светло от останалото-стени ли? ) ... Можеш разбира се да вържеш с другите мебели...

# 137
Rockstar, предлагам комбинация от сивосиньо и дървесно.

Достатъчно неутрално, но приятно съчетание е.
U540 ST9 Деним
H3331 ST10 Дъб Небраска натур

# 138
  • София
Тя май не е казала какво сиво, а то може вече да е факт.

# 139
  • София
И подът е сив. Такова, като сиво дърво.
Ще взема да сложа целия долен ред черно, включително черни уреди.
Двете дълги стени са перлени. От една страна е хубаво, внася светлина, от друга, искам малко да "убия" този блясък...

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 16:15 от Rockstar

# 140
Бих подхвърлила и зеленото към сивото....

Или вариация на синкаво-синьо, двутонално:

нещо доста смело като комбинация е жълтото:

Важното е да е цвят, който те радва, защото в крайна сметка я правиш за себе си тая кухня и ако някой не му харесва - да ходи в неговата си Simple Smile

# 141
Черно не, ще съжаляваш заради поддръжката.Всяко петно се вижда.

# 142
Цветовете и нюансите/тоновете им зависят първо от личните предпочитания и усещане, когато си заобиколен от даден цвят и на следващо място бих гледала изложението и осветеността на помещението - северът добавя студенина, югът - обратно. Съответно на юг бих потърсила по-студен цвят, ако харесвам такъв, а на север бих затоплила и не бих сложила сиво-синьо, има риск да внесе унило и мрачно усещане, комбинирано с бяло и сиво.

# 143
Здравейте, правим ремонт в ново жилище и сме на етап боядисване. За детската стая съм харесала нашумелият цвят Прасковен мъх, но го откривам само в Оргахим, а в сайта на практикер не намирам изобщо тази вариация от цветове за да се ориентирам в цените. Другото което ме притеснява са майсторите ни, които препоръчват на мъжкото тяло бои на Витекс, а аз искам точно този цвят и нищо компромисно. Въпроса ми е дали Витекс не са по-качествени бои от Оргахим или просто нашите майстори са свикнали с тази марка? Защото ако е първото моооога да се замисля и да се заровя да търся нещо близко, но ако е просто техен прийом - ще се наложи да поработят с други бои.

# 144
Ами по-хубави са гръцките бои. Ние от години, поне 17, не боядисваме с български бои. На всичкото отгоре не един майстор ако го карате да боядисва с друга бая, различна от тази, с която е свикнал да работи, може да не Ви даде гаранция за резултата и да боядисва на Ваш риск!

# 145
  • Пловдив
Ако въпросния "Прасковен мъх" е от готовите миксирани бои с цвят  ,няма как да го намерите под това име при друг производител в готов вариант  .Витекс имат няколко каталога за тониране и не мисля ,че има липсващ цвят .Просто трябва да го откриете на място в магазин за тониране .Цената се образува спрямо количеството пигмент за постигане на конкретния цвят .
И аз съм доволна от гръцките бои .

# 146
Peach Fuzz е цветът на Pantone за 2024. Не виждам с какво е толкова особен, та да не става за забъркване.

# 147
  • Пловдив
И аз забелязах ,че е изборът на Pantone и , да си призная , вече е септември ,а никъде не го срещнах този "нашумял" цвят .Прелистих доста интериори тази година и най-много  в някоя наметка за диван да съм го срещнала .Обаче ,като знам философията на Pantone ,поне тази която описват , как избират даден цвят ,не се учудвам ,че не го мяркам интериорно .

# 148
  • София
Благодаря за идеите. Засега нося разни парцалчета, листа, хартийки и ги снимам за "суочове".

# 149
Последните години все някакви розови-лилави цветове избират, време е да сменят темата. Последно си спомням едно специфично зелено, сега погледнах - било е в далечната 2017. След това има едно жълто, и всичко останало е в розовеещата гама Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт