Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 351
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ами аз нали разполагам със сиви стени и бели врати, прозорци и первази. Затова искам да сложа цвят - розово в спалнята, зелено в хола. Може би и нещо микс, ще видя.

# 541
  • SF
Слагай, но само едно нещо. Например ни в клин, ни в ръкав - един зелен диван! И на всичкото сиво в стаята, една розова спалня.
С тебе съм! И моята ще е розова, но аз първо да се натуткам с ремонта.

# 542
зеленото е трепач!
всичко ми хареса!
Скрит текст:
интериорът, дори с професионален дизайн, би трябвало да е съобразен с живеещите - все пак, това не са музеи
аз, даже още по- далеч отивам- при положение, че имам минимално време за поддръжка на дома, съм мислила винаги за практичността
примерно , че се отказах от тъмна стена в спалнята, заради мързел и отвращение от събиране на прах там
но, имам една цветова линия във всички помещения, освен еднаквата настилка в цялата къща, не само заради търсеното cozy усещане, а и защото ги харесвам

# 543
  • София
На мен ми тежи зеленото, не ми допада и самият нюанс, но като цяло и с огромната хола секция в същият цвят ми е прекалено... И мрачно и изобщо не е моето, такова място би ме вкарало в депресия, не защото е с цвят, а защото е с този цвят, толкова много и навсякъде на големи, тежки мебели, холната секция ужасно много ми напомня за соц секциите, все едно някой й е махнал вратичките и е теглил една боя... Но щом собственичката ще е щастлива, нищо друго не е важно.

# 544
Аз обичам цветно 😀 Имаме лилав диван със златни, зелени и сини възглавници. По Коледа добавям и червени. Много ми се иска и  розово някъде да вкарам. Завесите са зелени и бели в момента 😀. Иначе стените са светлосиви ( много съжалявам за това сиво) и една тъмнолилава стена като дивана. Мебелите са черни. Но тези сиви стени някой ден ще ги пребоядисам. Не знам в какво, сигурно някакво бяло.
Та да, всеки си има предпочитания.

Иначе и на мен ми е прекалено зеленото така, но може би като се понапълнят рафтовете с още книги вече няма да прави чак такова впечатление. Но цветът според мен е много хубав. Реално няма лоши цветове. Хубаво седи със столовете и диваните. Щастлив живот в новия дом!

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 23:00 от BlossomStar

# 545
Като видях скиците на проекта си рекох-не, много корпусна мебел, но после реализацията ми хареса.

# 546
Като видях скиците на проекта си рекох-не, много корпусна мебел, но после реализацията ми хареса.
Много, много...на всеки колкото му трябва Simple Smile
Зер някъде трябва да си прибираме покъщината и да не става панаир. Едното ми жилище е малко, но точно в него живеем сега - опитвам се мебелите за съхранение да са на минимума и са, ама с прибирането е трудно.
В предишното ми бяха достатъчно и оставаше простор, но то е по-голямо, та и това е от значение.

# 547
Аз като визия говоря, не знам какви са били заданията.

# 548
  • София
Хихихи, Angel Dust,, а "клиентката" първоначално държеше и стените да са в същото зелено като мебелите, а пък ако те принудят да поседиш в спалнята, депресията е гарантирана - тя е синя пещера в комбинация с череша и тук-там бяло, и пак една цяла стена е библиотека отгоре до долу Grinning Grinning Ама като казвам "синьо", то е направо от синьо по-синьо, Patriot blue на Бенджамин Мур, с блекаут завеси в абсолютно същия цвят, които стоят постоянно спуснати.
Medeamona, не, контактите не са със защита, но са достатъчно далеч от пръски, освен това мивката хем е дълбока, хем е с пластичен чучур и изобщо няма пръскане дори при максимална сила на струята. При мен вкъщи контактите също са на такъв борд и ми е много удобно.
Всъщност помещението изобщо не е огромно и дори не е и кой знае колко голямо - квадратурата на хола е 28,5 кв.м., просто е тесен и дълъг. Мислех, че с толкова тъмни цветове ще заприлича на коридор, но "на живо" всъщност е много просторно и това, че двете къси стени са с тъмни мебели, оптически го разширява. И да, когато най-после подредим книгите, няма да е и толкова натрапващо се зеленото, само стискам палци да съм изчислила правилно и библиотеката да ги побере, че и двете мразим да държим книги в кашони.

# 549
Всъщност помещението изобщо не е огромно и дори не е и кой знае колко голямо - квадратурата на хола е 28,5 кв.м., просто е тесен и дълъг. Мислех, че с толкова тъмни цветове ще заприлича на коридор, но "на живо" всъщност е много просторно и това, че двете къси стени са с тъмни мебели, оптически го разширява.
Стига бе, човек. Хола и кухнята са 28 квадрата ли само? Определено изглежда повече, много повече. Нещо да не би само хола да е 28?

Аз лично съм научила едно относно помещенията - ако не е квадрат, трябва да се стремиш да го направиш. Дълги помещения, за да са уютни, трябва да се "изправят" възможно най-близко до квадрат чрез разположението на мебелите. Напрмер слагаме секции, скринове и пр. на късата страна. В този смисъл това дето казваш за двете къси страни - съм на твоето мнение.
Донякъде и с цветове май може да стане. Стена, която искаш визуално да приближиш, правиш по-тъмна и обратно там където искаме да отдалечим/разширим - светло.

# 550
  • София
😂 😂 😂 За спалня по-става, предполагам, мушкаш се в пещеричката си да поспиш.
аз просто обичам светлина, а тези цветове я поглъщат.

# 551
  • София
Стига бе, човек. Хола и кухнята са 28 квадрата ли само? Определено изглежда повече, много повече. Нещо да не би само хола да е 28?

Защо ме търсиш, размерите на холокухнята са 3,55 на 8,15 , а има и разни чупки и издатини, които ядат от площта и сега са скрити в мебелите. Само холната част е тъжна работа, стената с прозореца е 5 метра, късата е 3,55.

# 552
  • София
😂 😂 😂 А не знам за мен са си ок размерите. Моите са 31кв и са ми напълно достатъчни, даже си имам малко простор... Изобщо не ми трябват по-големи помещения. Но и това е въпросът на лични предпочитания. Но виж, моите книги отдавна почти напълно са сведени до 2киндъла, та библиотеки за 1500тома също не са ми нужни.

# 553
  • София
Сега ме надъхахте да си сложа секция на късата стена в хола.
Много се чудя, тъй като кухнята ще е на дългата стена и се чудя как ще изглежда помещението след монтажа. Още по-правоъгълно и коридоресто...

# 554
  • SF
Изчакай с неща, които можеш да сложиш допълнително. Ще си проличи дали ти трябват, дали там им е мястото, дали ти е достатъчно тясно и без тях. Щом не ти влиза в първоначалния проект, изчакай. Нуждата от допълнителните ще си проличи бързо или ще се окаже, че ти трябва нещо, но не там и не в тези размери (примерно). Сглоби дивана, сложи пердетата, виж и кухнята в действие - с 1-2 тенджери на плота, кафе машина, поставки и т.н. и си представи как ще бъде, ако туриш и библиотека.

Общи условия

Активация на акаунт