АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 069
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Е, ти каква по-сладка тортичка от Сокчо искаш?! Mr. Green Joy
Слагай я Бойка при кръщелниците, съгласни сме.

"Скутът ти да не е място за обществен отдих?" - реплика на ГГ-ня от Кингленд, която здравата ме разсмя и си заслужава да се запомни. Joy На ГГ-й направо мед му закапа на сърцето при тази проява на ревност. Joy

# 556
Е, да, колко по-сладка тортичка да търсим😂 Стигнах до 4ти епизод на Няма печалба, няма любов и го видях там, ама както споменахте много за кратко...

Цитат на: Беллора
Сан-ха, ГГ от Семество по избор се среща за пръв път със сестричката си от дезертиралата си майка....
https://www.youtube.com/shorts/pWnjxwP0l9g
Заради нещо в края на видеото

# 557
  • Варненска клюкарка
Уин, доколкото схванах на никого от създателите на момчетата не му пука за тях - бащата на едното  е женен за богаташка щерка с която не могат да имат деца и останалите вълци от фамилията започват разпределение на богатството, а тези като нямат поколение нищо няма да получат, макар че кой би им дал нещо ако и да имат дете по документи без генетичния отпечатък на тяхната дъщеря/сестра, но филм да става. На майката още  не съм и разгадала мотивите. Сега е омъжена за лекар, има дъщеря на възрастта на която е загинала другата и дъщеря, за която смърт обвинява сина си. Но се виждаше че е говорила на малката че някъде има оппа.
Като видях кои са момчетата някак очаквах броманс, но засега нищо такова не виждам, нито някаква химия с момичето, тя е най малка а всъщност момчетата ми се виждат по малки от нея. Прекалено дълги диалози, които при това са скучни, много бавно помръдва нещо. Май ми хареса само нейния баща. За актьорите знам че са добри, отдавам описаното по-горе на слабост в сценария. Надявам се скоро да излязат от гимназиалната възраст и да тръгне по- интересно. Иначе не виждам логика да вземат 33 годишен актьор, ако ще играе все ученик. А и появата на родителите би трябвало рязко да преобърне семейната идилия, т.е. действието предстои.

Нали го споменавам и ето на излезе ми една от най популярните сцени с него от Истинска красота-  видеото е качено миналия февруари, а вече е натрупало 23 М гледания. Героят му се забавлява след баня, но сестра му е довела вкъщи момичето в което е влюбен и... голяма излагация Joy
https://www.youtube.com/shorts/SNI7Yv5HisM

и продължението с големия срам
https://www.youtube.com/shorts/u5Rntkhcldc

Изумих се, видеата и шортовете на този момент и дори фен срещите само на тези на които аз попаднах  са с към 50 М гледания....

То човек да не спомене някое заглавие, и това ми излезе - като се сетя колко драматично ми изглеждаше този финал на серията, а в другата не можех да си събера устата от смях. Абстрахирайте се от музикалния фон
https://www.youtube.com/shorts/l2O0fI9JJq8

Е, ти каква по-сладка тортичка от Сокчо искаш?! Mr. Green Joy
35:
Снощи решавам да покажа тортичката на сина ми и да видя кой да хвана да ми направи палачинките за нея, че аз съм способна да ги залепя в незалепващ тиган, а то не било тортичката, ама го изтрих преди с Марги да пишете Joy Само тортичка не бяхме го наричали Joy Понякога ми се случва знаете, я видеото няма да се отвори, или ще закача нещо друго вместо това което е трябвало, понякога преноса от телефона ми прави такива номера, въпреки че на отвореното видео цъкам точно на иконката за пренос...

Проф, не се сещам за тези думи от сериала, но се посмях  като ги разкриха и колежката и и пускаше злобни подмятания в стил как го е подмамила, нашето момче чу и каза на любимата, ако пак я обвиняват че му се е натискала да им каже че всъщност той е въртял опашка пред нея 😂

Марги там дето припадаш пък аз съм за музиката с която са озвучили видеото, едно от любимите ми изпълнения на Ча Heart

Всъщност Крис май споменаваше БоНка, ама не разбрах за коя ставаше въпрос та Бойка, Бонка все си плачат за речника на кръщелниците.
Тези дни доста коментари отнесоха с Пакито, пишат че изглеждали като двойка, моето впечатление като ги видях вчера беше подобно🤪

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 13:10 от Беллора

# 558
Редактирано специално за Марги.
--------------------------------------------------------------
На стълбите с маргаритките и аз бях готова да припадна. Много ми харесаха. По принцип харесвам, когато едно просто стълбище е превърнато от обикновен инфраструктурен в художествено-артистичен елемент на градската среда. Heart

Проф, не се сещам за тези думи от сериала, но се посмях  като ги разкриха и колежката и и пускаше злобни подмятания в стил как го е подмамила, нашето момче чу и каза на любимата, ако пак я обвиняват че му се е натискала да им каже че всъщност той е въртял опашка пред нея 😂
Не съм стигнала до там. Снощи имах сили само за един епизод - 7-ми. Таман се разбраха, че са двойка, като направиха две обиколки на квартала хванати за ръка.

----------------------------------------------------------------------
Може и да съм го слагала, но щом си на Печалбата няма как да не ти предложа и това. Wink
https://www.youtube.com/watch?v=T8ChhRWZMsQ
Аз в такива клипове обръщам не по-малко внимание и на съпътстващата обстановка - бит, интериор, навици ... съдържание на шкафовете и хладилника ... Joy

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 17:25 от profi_1

# 559
Вече като гледам драмка с Дони ще си размахвам Lee dong Wook  lightstick People EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

# 560
  • Русе
Вече като гледам драмка с Дони ще си размахвам Lee dong Wook  lightstick People EyesStuck Out Tongue Closed Eyes
О, Дани, недей така! Имам към 60 любимци заедно с Дони...Или ще приличам на дискотека, или ще взривя трафопоста...Joy

# 561
Дани сутринта ми примъкна нещо в темата за к-попа, което няма как да не донеса, украсено с клюкарски подробности Wink, тук.
Днешният хит е излязлата песен на Роуз (BlackPink) с Бруно Марс. Участвала е в написването и на текста, и на музиката. Идеята за песента е нейна и е вдъхновена от любимата ѝ корейска игра при купони с пиене, която се нарича Апартамент. Роуз смята, че това е най-добрата игра за създаване на лека атмосфера и събиране на хората. Всъщност това е и заглавието на песента, както звучи думата на корейски. Преди месец е имало лек спойлер към песента на афтър партито на Saint Laurent на седмицата на модата. Роуз участва като посланик на марката и "официалният" ѝ комбинезон (не знам как да го нарека по друг начин), с хермелинова наметка, бе един от най-обсъжданите тоалети в мрежата. На партито тя беше заснета да преподава играта „Апартамент“ на останалите купонджии - https://x.com/i/status/1838886051424968998
Песента започва с думите „Произволна игра, която Chaeyoung харесва“. Изразът е често срещан начин корейците да започнат игри с пиене. Ето и клипа, за мен безспорен хит, който тепърва много ще се върти.

# 562
  • пак на Рив Гош
Уин, Белл, за "Семейството по избор" - не очаквайте голям и епичен романс, от рода на АС, Бегача, Кингленд. Сериалът (ако продължат да следват толкова близо китайския сценарий, като досега), ще се развива по всяка вероятност повече като "нещата от живота" и "семейството", отколкото романс (той ще е повече бонус). От това, което досега виждам, корейският вариант има малко по-малко токсичност и повече комуникация, което ми харесва. Точно заради това роптаех, докато гледах китайския сериал - че никой не седна да каже 2-3 приказки на майката/бащата (ако ви е интересно, тук писах за оригинала). Засега гледам корейския вариант с интерес, да видим докога. Понеже и китайският започна добре, ама после съвсем скофтиха положението.

Профи, онзи ден ми попадна това и го запазих за теб Wink - https://www.instagram.com/reel/DA-dGaYtF6M/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

# 563
Joy Благодаря Hug Щуравите идеи в изпълнение на Джин остават за дълго в паметта. Joy

Първата целувка на ГГ в Кингленд, в края на 8-ми епизод, ме остави без думи. Перфектно замислена, перфектно заснета, перфектно изпълнена. Пикселче нямаше на екрана, дето да не е както трябва, където трябва и когато трябва. Страхотна работа на целия екип! Капчиците вода по крайчетата на косата на врата на Джуно дълго няма да се изличат от съзнанието ми. smile3544

# 564
  • пустинен пъпеш
В търсене на завладяващ сериал загледах началото  на "Семейството по избор" и още в първите 7' наред с чудесната игра на момиченцето в ролята на  гг-ня,забелязах и няколко дребни детайла : многобройните стъпала към лапшичната на баща й( обичат да показват денивелацията режисьорите),елегантното обяснение на бащата ,че среща на сляпо означава да погледнеш към слънцето(криещо и метафорично значение),ластичките черешки за коса на детето(дали все още се използваха през 2003 г.?) и за мен всичко това придава чар на изобразеното.

# 565
Все още има ластички на подобен принцип.
Скрит текст:
Ето едни, на които на снимката добре се вижда, че "третото" топченце е подвижно закачено.

Отивам да нагледам Джуно и Юна как ще се крият от всички.

# 566
  • Варненска клюкарка
Мен част от корейската мода ме връща в детството ми- въпросните ластици с черешки, две опашки, пррически тип  черта и венче, сукманчета, къдрички, панделки, някак изглеждат много сладко и невинно. В сегашната ни реалност има момичета които не са обличали поли и рокли, за елегантни токчета да не говорим.

Първата целувка на ГГ в Кингленд, в края на 8-ми епизод, ме остави без думи. Перфектно замислена, перфектно заснета, перфектно изпълнена. Пикселче нямаше на екрана, дето да не е както трябва, където трябва и когато трябва. Страхотна работа на целия екип! Капчиците вода по крайчетата на косата на врата на Джуно дълго няма да се изличат от съзнанието ми. smile3544
Точно! Може би е най-дброто изпълнение на такава сцена която съм гледала аз, нататък има и още една подобна в басейна.Но дори и кратките мацвания са много естествен Миналата година доста обсъждахме тези сцени, момичетата носиха и компилации с други примери, но не видях такава спонтанност и натуралност. В това отношение Джуно ми е половин стъпка над едното изпълнение на Сокчо, за него с Марги сме носили едно bts с критиката на режисьора че чак толкова не е искал, според различните преводи режисьора го наричаше екстремно, брутално и натурално и доста засрами двойката. Но това изпълнение въпреки молбите на феновете така и не го пуснаха в  bts и само можем да се досещаме какво са ни спестили Joy. От изгледаните видеа знам че и на РоУн много му се получават тези неща. От тазгодишните не мога да не отразя и Ча в Кучешкия, чак се чудех какво му става че се е отпушил така Joy

Проф и криенето е сладко, всеки път прихвам когато ми мине в Шортс едно видео как двойката се лигави на една спирка, главната героиня вижда на отсрещния тротоар приятелките си и се паникьоса, успя да предаде паниката и на любимия си, в това време се задава автобиса, тя го тика по задника да се качва, а вътре на какво се натресоха Joy И нататък как всеки си получава по заслуги- и кривата колежка на главната и гадната шефка на момичетата в мола, много хубав момент е когато главния казва на баща си че е влюбен и не можеда приеме неговия избор на съпруга, сближаването на главната с племенника на главния. Въобще историята се гледа с широка усмивка, носи добро ностроение.

класцийка bts  на тема целувки, тъкмо споменах Ча по горе и гледам че тук е отразен на осмото място.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 13:02 от Беллора

# 567
  • пустинен пъпеш
Заинтригува ме топлотата,с която е представен  образа на бащата на момичето на човек с фина деликатност и човечност в ,,Семейство по избор",че проверих за сценаристите на оригинала Go Ahead(2020),оказаха се мъж и една жена.

# 568
  • пак на Рив Гош
rududu, за мен той беше най-читавият и нормален образ в целия сериал.

# 569
10-ти епизод на Кингленд е целият само розови облаци и еднорози на стада. Laughing Човек може спокойно да си го гледа само него, ако му е паднала кръвната захар. Сладък, но не сладникав, държа да уточня. ;peace:

Общи условия

Активация на акаунт