Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 225
  • 558
  •   1
Отговори
# 30
Привет, може ли мнение за д-р Сияна Великова и д-р Радина Панова от Варна..Вече бяхме при едната, каза че се налага ранно ортодонтско лечение, защото единия кучешки зъб е "заключен" и детето е с тясна челюст. И съответно поставяне на брекети. Дъщеря ми е на 9г1/2. Чудя се дали не е рано,защото има още доста зъби да сменя, а не ми се иска да й ги вадят преждевременно (все още съм боса в тази тема и не знам кое е по-правилно).

# 31
  • София
Здравейте, момичета. Някой дали може да ми каже ориентировъчни и все пак актуални цени при д-р Надя Белчева. Благодаря!

Дъщеря ми започна ортодонтското си лечение при нея април месец. Цената в нейния случай е 4090 лв. с включени анализ, прегледи, отлепени брекети и ритейнъри. Заплаща се допълнително само загубен брекет. Плащаме разсрочено.

# 32
Привет, може ли мнение за д-р Сияна Великова и д-р Радина Панова от Варна..Вече бяхме при едната, каза че се налага ранно ортодонтско лечение, защото единия кучешки зъб е "заключен" и детето е с тясна челюст. И съответно поставяне на брекети. Дъщеря ми е на 9г1/2. Чудя се дали не е рано,защото има още доста зъби да сменя, а не ми се иска да й ги вадят преждевременно (все още съм боса в тази тема и не знам кое е по-правилно).
Определено не е рано. Дори е една много добра възраст да се хване проблем навреме. Зависи вече от конкретния проблем. Ако имате съмнения направете 2-3 консултации. За посочените докторки не мога да кажа нищо. Успех!

# 33
Здравейте. Каква снимка е нужна , когато се отоде при ортодонт-панорамна и такава в профил или някакви по-различни от рода на 3Д?
Искам да си спестя разхождането след прегледа и направо да имам снимките предварително.

# 34
Когато си записвате час при съответния ортодонт казват и за снимката. На нас ни искаха панорамна, правена възможно най - близко до датата на прегледа.

# 35
  • София
На първия преглед панорамна мисля, че е достатъчна. После и профилна (телеренгенография) ако решите да правите анализ и да предприемете лечение.

# 36
Здравейте! Дъщеря ми е на 7 г., има тесни челюсти и няма място за новоизникващите зъби, поради което трябва да проведем ортодонтско лечение. Ходихме на първи преглед, все още нямаме точен план на лечение, но това, което ни обясниха, е, че първоначално ще се сложи "паяк" за разширяване на горната челюст, за да има място долната също да се разшири. След това ще се сложат по 4 брекета на изникналите постоянни зъби горе и долу и като се махнат те, ще се носят ритейнъри. Малко ме притеснява поставянето на брекети, тъй като поддръжката им е по-специфична, трябва да се избягват храни и т. н. Споделих с познати, които ми казват, че техните ортодонти не слагат брекети на толкова малки деца, явно има различни подходи, та сега съм в чуденка какво да правя. Бихте ли споделили опит от лечението на Вашите деца с подобен проблем (знам, че всичко е специфично, но все пак ще ми бъде полезно) и евентуално препоръка за ортодонт за второ мнение. Предварително Ви благодаря!

# 37
  • София
А каква е идеята да се сложат 4 брекета? Ще има ли дъга, как ще функционират? Моето мнение е, че задължително трябва да отидете при още 2 ортодонта. Ако синът ми беше започнал лечение при първия, на който го заведох, щеше да има безпричинно 4 извадени кътника, защото ортодонтът твърдеше, че има тясна челюст и няма място. Ами има си място, зъбите се наредиха. 
Започнете лечение при ортодонт, на който ще имате доверие.

# 38
  • София
Синът ми носи частично брекети 6 горе и 6 долу, беше на 7 когато ги сложихме. Преди това носи пластинки за разширяване на челюстите. Ортодонта ни сподели, че може да се наложи в последствие отново да се слагат (Той много рано започна да сменя зъби. Сега е на 9 и растат кучешките зъби, но пък не е сменил още петите).

Е ще се наложи отново да слагаме брекети, аз бях оптимист, че всичко ще бъде на ред, но след като почнаха да растат кучешките и то криво ми беше ясно, че няма да се размине.

Отидете за още мнения, и преценете дали да изчаквате или още сега да действате.

# 39
А каква е идеята да се сложат 4 брекета? Ще има ли дъга, как ще функционират? Моето мнение е, че задължително трябва да отидете при още 2 ортодонта. Ако синът ми беше започнал лечение при първия, на който го заведох, щеше да има безпричинно 4 извадени кътника, защото ортодонтът твърдеше, че има тясна челюст и няма място. Ами има си място, зъбите се наредиха. 

Ще има дъга и 4 брекета на постоянните зъби, доколкото разбрах, за да задържат и наместят зъбите. Ще запазя час при още един ортодонт, да видя какво ще ни предложи.

# 40

Ще има дъга и 4 брекета на постоянните зъби, доколкото разбрах, за да задържат и наместят зъбите. Ще запазя час при още един ортодонт, да видя какво ще ни предложи.
Винаги се прави консултация на 2 или 3 места дори да сте харесали първия лекар. Иначе, децата на няколко приятелки се лекуват по тази схема- апарат за разширение плюс брекети на по 4 зъба с уговорката, че след смяната на всички зъби може да се наложат пак брекети или алайнери. В тези случаи разширението е по-важната част и цели да се осигури място за всички зъби, другото просто спомага, за да се наредят зъбите.

# 41
Днес смениха ластиците на брекетите на сина ми и се оказа, че един е паднал и той не може да си го сложи. (Ластичетата, които ги слагат на всеки един брекет).Какво следва? Днес вече ми е късно да звъня и да питам лично.

# 42
не знам дали съм за тази тема, ако не- насочете ме, моля
има ли някой с опит с брекети без ластици?
имам някои  въпроси, но преди да досаждам , дано някой се включи

# 43
Единият ми син носеше такива, без ластици.Слагаха им се само лигатури.Бвха Деймън, самолигиращи се.Благодарение на това се съкрати лечението и той не ходеше толкова често са корекция.

# 44
да, по-кратко било..

едната ми дъщеря е с такива
много проблемни се оказаха- непрекъснато се вадят от последната тръбичка, местят се самите шини
горната успява да я вкара обратно, но долната -не
 на 7ми й сложиха 3тата тел, 16ка, от тогава 4 пъти излиза, все в кабинета виси
тя вече не ги издържа, иска да ги свали и после да й сложа от другите с ластиците

другата ми дъщеря, сложи от нормалните с ластиците, сега зорът е да не се сравняват една с друга, но няма как Sad - тя и дъвки дъвчи, и яде нормално...
дъщеря ми със самолигиращите- сложени 2 месеца преди другата с ластици ,но така и не се подобри положението

успях за утре да запиша час, ще се опитам да убедя доктора да се опита да застопори краищата, или наистина ще ги сменяме Sad

въпросът ми е, дали сте ползвали такива ластици?

Общи условия

Активация на акаунт