Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 20 593
  • 432
  •   1
Отговори
# 45
При моя син нямаше такива проблеми с Деймън, слагали са му такива лигатури, но не бяха шарени, като горните.Като долните не.В началото беше с метални телчета, вървящи с дъгата.Освен два отлепени брекета, не е имал никакви проблеми с берекетите.

# 46
доктора  твърди, че никога не е виждал такова чудо, като моята дъщеря
при слагане на долните брекети , докато се разместят малко кучешките и разшири малко челюстта , по 2-3 пъти паднаха брекетите , после се застояха
не знам каква марка са нейните, но са точно като тези
Скрит текст:

аз проучвам начини и средства, да не се мести дъгата, че утре да съм с написано домашно за пред доктора
гледам сега някакви стопери също

# 47
Страхотно е, че в Германия са обърнали внимание на позицията на езика, тук изобщо не е толкова разпространено да не кажа никак.

А за шината, вие сама си знаете, че не е ок да сте токова безотговорни с носенето на шината. Не е фатално, но не е и добре. Всяко отлагане на лечението във възрастта на растежа не е ок.

Тук може да се видят част от упражненията за инфантилно преглъщане и трениране на мускулите на устата, бузите, устните итн.
https://myaligners.net/2024/05/miofunkcionalna-terapiq/

Обръща се , преди две години имахме план за лечение от ортодонт и направихме консултация с ЛЧХ за езика по негов съвет. Решихме да продължим с терапия при логопед докато изчистим говора и позицията на езика. Имаше ефект , но ще се наложи пак носене на апаратче за известно време.

# 48
Много време се опитвам да намеря ортодонт за поставяне на брекети за дъщеря ми. Ще каже човек, че го търся в Долно Нанагорнище. Явно критериите ми са непостижими
1. Да коригира успешно захапка
2. Да таксува все още около 5000 за метални 2 челюсти.
3. Да е в района на Плиска - 4 километър или център и широк център. ИЛИ да работи и в събота.
4. Първоначалния преглед да е на разумна цена под 100 лв. /в един кабинет ни искаха 350 лв., които се приспадали от брекетите - разбирай слагаш там или гориш/

Ще се радвам ако има предложения и помощ. Слабо е като отзиви, а толкова масово се носят брекети, интересна работа.

# 49
Doro, ортодонтското лечение на дъщеря ми е в
 ISmile. Тя е при Др. Ивелина Койчева. Не мога все още да дам отзив да резултат от лечението, преди 1 месец и сложиха и долната дъга. Тя е с дълбока захапка и се надявам да има резултат. Засега се подреждаха зъбите и имаше много бърз резултат. Работи в събота, май и в неделя. Намира се в Лозенец. Цената също отговаря на критериите ти. Тоест 3 от 4ри критерия.

# 50
Благодаря, ако работи в събота може да е вариант, иначе сме ходили до ismile и през седмицата никакъв шанс да стига до там.

Нашият преглед беше със записан час десетина дни напред /искам да кажа, че сме се съобразени с графика й, не сме се вмъквали спешно/. Въпреки това беше дублирала нашия час. Обясни, че го е направила, защото сме нови клиенти и нямало гаранция, че сме сериозни и ще отидем.(?)
Нагличко беше при умишлено дублиране да ме пита дали имам против с детето да изчакам редовния клиент да мине преди нас, защото бил "за бързо,". Редовната клиентка беше дошла в чакалнята 15 минути след нас. Отказах да я пусна, и от реакцията на докторката и от претупания преглед разбрах, че не е било точно въпрос онова "Дали имате против...".

# 51
Doro, аз не съм имала такива проблеми там, напротив, всички се държат много мило. Ако обаче се случи, много бих се замислила, дори и при започнато лечение. Случвало ни се е на друго място малко надменно отношение и съответно просто преценихме, че не е нашето място.

# 52
Любезни бяха, нямаше нещо надменно или грубо, в никакъв случай, по-скоро подходът не е коректен.

# 53
  • София
Аз съм доволна от д-р Вехова, до 9-та френска се намира. Съвсем нормални цени, любезна, обяснява и час може да се запише през superdoc. Обаче не знам дали работи в събота.

# 54
И аз мислех да предложа Вехова, но тъй като тепърва започваме и реших да се въздържа Simple Smile Ще лекува сложен случай - отворена и обратна захапка. Така, че Доро покрива точките, които са ти важни, като локация, цени и т.н.

# 55
Много време се опитвам да намеря ортодонт за поставяне на брекети за дъщеря ми. Ще каже човек, че го търся в Долно Нанагорнище. Явно критериите ми са непостижими
1. Да коригира успешно захапка
2. Да таксува все още около 5000 за метални 2 челюсти.
3. Да е в района на Плиска - 4 километър или център и широк център. ИЛИ да работи и в събота.
4. Първоначалния преглед да е на разумна цена под 100 лв. /в един кабинет ни искаха 350 лв., които се приспадали от брекетите - разбирай слагаш там или гориш/

Ще се радвам ако има предложения и помощ. Слабо е като отзиви, а толкова масово се носят брекети, интересна работа.

Доц.Ася Кръстева. Кабинета се намира в близост до площад Журналист. Цената за една челюст  с метални брекети е 2000лв. Прегледа е 100лв. Задължително панорамна снимка и телеренгенография. Всичко обяснява след като си направи съответните измервания. Около един час говорихме кое в нашия случай е най- добре да се направи.Много мила и внимателна. Страхотен професионалист. Имайте предвид че преподава и в стоматологията и е доста ангажирана. Като напишете името в интернет излиза и телефон за връзка. Пристягане веднъж месечно 30лв.

# 56
Здравейте, на сина ми, 17г предстои слагане на брекети.
Ортодонта обмисля да ни предложи изваждане на 4-ти премолари или мъдреци за да има място и да не се налага носене на ластици първоначално ,а директно брекети за изправяне. :Sad

Как можем да се информираме преди да вземем решение Relieved

# 57
можете да потърсите второ, трето мнение...

# 58
Със сигурност потърсете друго мнение.

# 59
С тези криви долни мъдреци, не знам защо ще ги пазите. Бели правят такива зъби. Изместват наредените, развалят съседните, джобове стават..

Общи условия

Активация на акаунт