Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 28 009
  • 574
  •   3
Отговори
# 135
  • София
Апаратче нямам идея как е. Аз и за брекети не мога да говоря от първо лице (все пак не са на моите зъби). Болка има, не е да няма и тя е основно след поставяне и след посещение при ортодонта, но пак зависи какво правят на съответната процедура.  При моя син в началото го болеше, но си ядеше всичко и търпеше. Имало е процедури след които не е имал никакви болки. Година и половина по-късно или са били едни от най-интензивните намествания или прагът му на търпимост е бил занижен заради нещо друго, но след три поредни посещения при ортодонта ме молеше за нурофен.
Последните 4-5 ходения не е имал никакви болки. Нашият ортодонт препоръчва при силни болки вечерта след процедура да се взема обезболяващо (хомеопатично или конвенционално), но моето говедо нямало да се тъпче с лекарства. Затова си търпеше.

# 136
Горгонзола, аз имам две говеда Stuck Out Tongue Winking Eye

не може да се обобщава, за всеки човек, болката е различна величина
но, болка има!
съвсем в началото, и двете почти не се оплакваха, но после- по цяла седмица след смяна на скобата, ядат само бъркани яйца, болонезе, пасирани супи и бебешки каши Joy
едната ми щерка не търпи никаква болка, ние си я знаем, че е с нисък праг
коeто не означава, че се е отказала от нещо до сега, или че се лигави- просто не толерира болка
Скрит текст:
примерно, два пъти е вадила рамо, по време на сърф, първия път й го намества друг сърфист, втория път си го намества сама...тук имам нужда от припадащ емотикон!
другата търпи до откат, чак прибелва очи.. пак имам нужда от емотикон!
 и двете не искат лекарства

# 137
  • Русе
Любито, не разбирам защо при платени и носени вече 2-3 години брекети, които могат да се залепят, ще минавате наново към алайнери? Освен ако не става въпрос за ретайнери, а не за алайнерии детето да не е разбрало.

Не знам. И аз питах да не е разбрала грешно, но твърди, че са алайнери. Най-вече ме учуди цената - по 300 лв. на челюст, а тук четох за хиляди левове. Не е ползвала до сега алайнери. Само апаратче, като беше на 8-9г., което подмяташе, където се сети. Според съпругът ми - да се махат брекетите и да не носи нищо. За това се допитах и тук.

# 138
lubito за тези цени няма как да са алайнери. Освен това постигнали ли сте желания резултат с брекетите? Ако да ортодонтът да прецени време ли е да те махат. Ако имате още работа да продължи с брекетите. Като се махнат със сигурност не може да остане без нищо в началото, защото ще започнат промени.

# 139
сигурно са ритейнъри- за тази цена

# 140
  • София
Е то ако нищо не носи, язък за 3-те години мъки и пари. Вярно на всички им писва и таткото сигурно иска да си види красавицата с усмивка, без железарии, ама още малко усилие. Явно сте на финалната права.
Ако става въпрос за алайнери, питай какви са за тези пари. Някакви измислени да не оплескат нещата.
Ако са ретайнери и ортодонта е решил, че им е време, та ви дава право на избор - сваляйте брекетите и бъдете упорити, че то и там си е време и усилие.

# 141
Здравейте, синът ми има проблеми със захапката и 2 криви предни зъба. Водих го на ортодонт, сложи трейнъри за през нощта. Но много боледуваше и съответно не можа да ги носи, ефект 0, мъка голяма. Викаше ни всеки месец да проследява носенето на трейнъра (20 лв ни вземаше). Но с всичкото боледуване, изпуснахме час и оттчете във времето. При едно от посещенията, лекарката взе и директно покани и дъщеря ми за последващи действия, а тя видимо има хубава усмивка (добре подредени зъби, а и по това време беше на 7-8г.). Така спряхме носенето на трейнъри, едно давене, едно плюнчене....а и може би не беше нашият лекар, поне аз така го усешах, или не бяхме готови за целия този процес. Та сега вече узрели, търсим ортодонг за сина ни. Но държа да са брекети,защото той дисциплина няма за носене. Търсим в района на Младост,Дружба,Полигона, Плиска.

# 142
Следя темата с интерес.
На 34г съм, от малка със с малко по-криви зъбки, страх ме от зъболекари и комбинацията от това довежда до повече проблеми в устата.

Надъхвах се за тия брекети, но съм от срамежливите. От малка не се усмихвам със зъбки, заради предните, а и като поотрастнах пак си виках, че ще ме е срам с тия брекети.

Еми писна ми с тия криви зъбки и започнах подготовката за слгането им Simple Smile Нямам търпение Simple Smile
Остават още някое-друго посещение при зъболекарката.
Мислех си, че на 34г е късно за такива неща, но съм живеела в заблуда Simple Smile

Проучвах ортодонти в Пловдив и се спрях на Д-р Хунджев Simple Smile Първата консултация беше много информативна.
Основният проблем ми е дълбока захапка. Първо ще ми се слагат брекети на горните зъби, после на долните. Лечение малко повече от две години.

Прегледах и FB страницата му. Страхотни резултати! Наистина нямам търпение!
Д-р Хунджев Орто Център

# 143
Търсим в района на Младост,Дружба,Полигона, Плиска.

Ако това ви е най-важното може да се наложи да направите компромис с лечението и избора на ортодонт. Защо просто не потърсите няколко добри имена и да видите кой ще ви е най-удобен като локация, цена и вид лечение?

# 144
Здравейте, синът ми има проблеми със захапката и 2 криви предни зъба. Водих го на ортодонт, сложи трейнъри за през нощта. Но много боледуваше и съответно не можа да ги носи, ефект 0, мъка голяма. Викаше ни всеки месец да проследява носенето на трейнъра (20 лв ни вземаше). Но с всичкото боледуване, изпуснахме час и оттчете във времето. При едно от посещенията, лекарката взе и директно покани и дъщеря ми за последващи действия, а тя видимо има хубава усмивка (добре подредени зъби, а и по това време беше на 7-8г.). Така спряхме носенето на трейнъри, едно давене, едно плюнчене....а и може би не беше нашият лекар, поне аз така го усешах, или не бяхме готови за целия този процес. Та сега вече узрели, търсим ортодонг за сина ни. Но държа да са брекети,защото той дисциплина няма за носене. Търсим в района на Младост,Дружба,Полигона, Плиска.
Какво значи няма дисциплина за носене? Точно с брекетите няма мърдане.

# 145
  • София
И там има дисциплина, носене на ластици, хигиена...

# 146
  • София
И там има дисциплина, носене на ластици, хигиена...
Да внимаваш какво похапваш, да не отхапваш ябълки, да пазиш брекетите, да не ги отлепиш, че това забавя лечението. Трябва да се спазват препоръките на ортодонта, за да има резултат.

# 147
  • при моите любими
Колкото по-стриктен и отговорен е човек, толкова по-бързо се оправят. Моята дъщеря преди малко повече от година сложи брекети. След месец ще и свалят долната, а след още 4-5 и горната. Няма пропуснат час, нито е имала отлепен. Редовно и сменяха дъгите (брекетите са без ластици) и се наместиха много бързо всички проблемни зъби. Преди години, като беше на 10, носеше апаратче, но понеже много често забравяше да го слага, нямаше никакъв ефект.

# 148
Дължината на лечението зависи и от сложността на случая.И моите деца носиха по 1.5г.Малкият ходеше през 2 седмици за корекция, брат му 1 път месечно.
И да се удължи леко лечението, това не е в ущърб, защото зъбите са като с ритейнър, който така или иначе трябва да се носи после.

# 149
Какво значи няма дисциплина за носене? Точно с брекетите няма мърдане.

Точно това визирам. И съм убедена,че 90% от децата са така - трябва да се подсещат,за да ги носят.
Този силиконов трейнър не му е удобен и какво прави-не го носи.
Затова за мен варианта е само брекети, защото няма мърдане. Да има други хигиенни задължения, откъм храна, но гоненото "носи, сложи ли го". Ами ако вашите деца са идеални, моето не е. Когато започнахме с трейнър, нямаше опция за друго, брекетите рече на доста по-късен етап.

За добър ортодонт вярвам всеки е поглеждал първо около него, а не да се хвърли на другия край на града. И да ако трябва да отида в Овча купел, ами не мерси, далече ми. Бих искала при избора на такъв да поогледам и какво има наблизо.

Благодаря на дамата, която ми писа на лично, ще разгледам контакта.

Общи условия

Активация на акаунт