Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 337
  • 558
  •   1
Отговори
# 495
Да,това казва и ортодонта,че трябва първо да отстраним проблема,но не знам как ще повлияе това на болката

Ами има голям шанс ако се намести ставата в правилна позиция и не е твърде увредена, болката да спре.

# 496
  • София
Здравейте,
Винаги ли се прави отливка преди лечението с брекети? Знам, че е странен въпрос, но преди години имах чувството, че ще ми извадят един подвижен зъб с тази отливка. Беше много неприятно.
Благодаря

# 497
  • Sofia
Здравейте,
Винаги ли се прави отливка преди лечението с брекети? Знам, че е странен въпрос, но преди години имах чувството, че ще ми извадят един подвижен зъб с тази отливка. Беше много неприятно.
Благодаря
До колкото знам, мисля че е задължително, не знам дали има друг метод. На мен ми взимаха.

# 498
  • София
Не е задължително. Вече сканират устата дигитално.

# 499
“Отпечатък” се прави, но както горе писаха вече има скенери за това. Просто потърси лекар с такава апаратура.

# 500
На Дондуков едни ортодонти предложила брекети без отливка, ако искате ще ви кажа къде е. Иначе правихме минала седмица на друго място, прави се с една машинка, която само снима  Много е приятно.

# 501
  • София
Тя отливката е, за да се определи кое не е наред със захапката и подредбата, с колко мм трябва да се преместят зъбите, има ли достатъчно място и т. н. Иначе за самото поставяне на брекетите не е необходима, но без отливка може да не се види цялата картина.

# 502
  • София
Здравейте, много ви благодаря за коментарите. За сега съм се спряла на д-р Бенчева от ProDent (не зная дали прави отливки или има тази по-модерна апаратура), тъй като имам пародонтоза, дълбока захапка, бруксизъм и натискам яко зъбите с езика, има си и зъби за наместване. Пише, че имат пародонтология и лекуват бруксизъм, някой с отзиви?
Като малка дълго време носих шини с незадоволителен ефект.
На 33г съм, за съжаление, надявам се да има надежда и за случаи като моя. 🙂

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 08:39 от Elle_

# 503
Аз съм с дълбока захапка и Април, когато ми направиха отливката не усетих абсолютно нищо.
Може би преди години "системата" е била различна и затова е имала неприятно усещане при вас, не знам, но сега става толкова бързо без никакво усещане Simple Smile
*даже си спомням, че му казах "Това ли беше?" Просто очаквах по-дълга процедура и при отливката (наистина беше бързо), и при самото поставяне на брекетите.

# 504
Моите тийнове(на 12 и 14г.) също имат дълбока захапка и съм в търсене на ортодонт за Пловдив или Пазарджик. Но честно казано не съм забелязала да дишат през устата Thinking
Може ли да ме насочите за ортодонт? Чета, чета, добри отзиви и после, хоп - негативен и се разколебая.
Някакви мнения за Арт дент Пловдив и Фабрика за усмивки?

Препоръчвам д-р Адемова, клиника “Дентакс” - Пазарджик. Страхотна е!

# 505
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали ортодонт в Пловдив за вероятно поставяне на брекети на тийнейджър,. Има дълбока захапка.
Имате ли мнение за Фабрика за усмивки и д-р Сехер Йозгюр?
Д-р Анна Джуркова  .Топ професионалист със специалност и доста опит.

# 506
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали ортодонт в Пловдив за вероятно поставяне на брекети на тийнейджър,. Има дълбока захапка.
Имате ли мнение за Фабрика за усмивки и д-р Сехер Йозгюр?
Д-р Анна Джуркова  .Топ професионалист със специалност и доста опит.
Тя работи в Артдент заедно с Нели Джуркова, нали?
Записахме час за консултация там за 19-ти.

# 507
https://www.shop.mipis.com/bg/80--breketi-
Само за информация изпращам цени на всичко това, което предлагат ортодонтите да сложат в устата на пациентите си. Случайно попаднах на този сайт, но след като разгледах цените ..... нямам думи.
Колкото и скъп и висококвалифициран да е трудът на ортодонта, за мен не е нормално най-скъпите - сапфирени брекети да струват 500 лева, а лечението с тях да надхвърля 8-10 хиляди. При това без никаква гаранция за краен резултат.
През 2002 г. когато брекетите едва се бяха появили, на моя близка, на 16 години тогава и с много проблемна горна захпака, извадиха 2 мъдреца, сложиха най-обкновени метални брекети и след година и половина зъбите й станаха идеални. Досега не са мръднали.
В момента съм свидетел как много мои познати си измъчват децата с какви ли не нововъведения години наред, а крайният ефект - нулев ....
Явно е особено модерно в днешно време да бъдеш ортодонт. Но не луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 14:25 от nellykos

# 508
Ама ние знаем колко струват, самите железа.
Цял комплект,  при нас в Пт, е не повече от 400 евро.
Е и??
Също като онзи виц за фактурата на механика на самолета- 1 $ за гайка, 999$ , за знанието къде се завива гайката ....или нещо подобно беше...

# 509
А винаги ли е налице знание?!?  Говорех и за резултата....

Общи условия

Активация на акаунт