Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 569
  • 786
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
И при нас така се случи, че в деня на родителската среща ще пътувам. Мислех да търся вариант да се видя с класната/класния по-рано през деня. После обаче натоварих сестра му на набора. Делегирах ѝ задължения 🤣

# 196
Аз също се бях поизнервила на тази родителска среща на 5 септември, защото тогава обикновено пътуваме. Но по стечение на обстоятелствата ще бъдем тук, та сега не съм настроена зле и даже ми е интересна - първа родителска среща в АК Simple Smile.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 08:28 от Beauty queen

# 197
Malina07, не е страшно да не познава никого в класа. Тъкмо ще е отворен към всички и може активно да си потърси приятели. Малкият миналата година беше в клас, в който не познава никого. Много го мислих, понеже не е най-социалното дете (чака някой да го заговори, да го покани, не прави първа стъпка), но си се справи детето. Та и от съседния клас опозна и сприятели някои деца. И с него, и с каката, май най-големите страхове са в главите на майките. 
Отиваме на море днес. Дано е хубаво времето, както го дават.

# 198
Защо, защо са тези родителски срещи преди 15 септември. Протестирам и колкото и да ме е яд, ще отсъствам....
Е как защо?
За да ви запознаят с правилника и изискванията.
За да могат да се купят всички необходими помагала. За да се запознаете с учителите и ако имате притеснения за детето да го споделите.
Не като започне учебната година да се окаже, че първите две седмици някой нещо не разбра и не схванал. Или пък първият месец детето не учи щото някакви помагала ги няма.
Тези родителски срещи са два пъти в ученическият живот в 1 ви и 8 клас. Та чак такава драма няма Simple Smile

# 199
  • София
Още сме шашнати от концерта на Ед Ширън снощи, буквално накиснати от дъжда и преносно, хубав беше, абе добър си е певеца, китариста, много добър. Доволни сме, веднага се планира как да идем пък на Били Айлиш, дето една приятелка нейна ще ходи Амстердам или Париж.... Cold Sweat  .    Пък, Дано не сложат родителската преди 10септ. ,ние пътуваме за Франция. За 1ви клас разбирам да е нач на септември, има куп подробности и въпроси, списък за купуване, ама за големите, все си мисля че е по-добре като минат първите няколко  учебни дни и се натрупат въпроси, за които сега не ми хрумва. Като иде дъщеря ми няколко дни и каже, Абе аз не разбрах еди кое си...? Тя моята все не е разбрала...  Cry.  И все ще стане дума на родителската за тези неща или ще питаме... Сега сме още във ваканционен режим, пък и детето не е стъпило в новото училище... Щф изникнат куп неща като тръгнат на училище, все това онова

# 200
  • София
Да, концертът беше уау.... била съм на такива, които те отвяват с музика, на такива, които те отвяват с шоу... този беше съчетание от брутално пеене и светлинно шоу. Даже мисля да предложа вкъщи догодина пак да отидем.

Antonia, и аз питах голямата дали иска да отиде вместо мен. И тя мълчеше и ме гледаше все едно съм малоумна. И това е така, защото ние ще пътуваме заедно и то заради нея.... ех, старост не радост.

Аз още търся кой да отиде...

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 10:08 от etomira

# 201
Скрит текст:
Защо, защо са тези родителски срещи преди 15 септември. Протестирам и колкото и да ме е яд, ще отсъствам....
Е как защо?
За да ви запознаят с правилника и изискванията.
За да могат да се купят всички необходими помагала. За да се запознаете с учителите и ако имате притеснения за детето да го споделите.
Не като започне учебната година да се окаже, че първите две седмици някой нещо не разбра и не схванал. Или пък първият месец детето не учи щото някакви помагала ги няма.
Тези родителски срещи са два пъти в ученическият живот в 1 ви и 8 клас. Та чак такава драма няма Simple Smile
По принцип правилникът го има на сайта, помагалата също ги публикуват там, а учителите не се точат на първата род. среща.

Но сега може и да не е така и да пропусна нещо, та си личи, че ме е яд. Simple Smile Но международната екскурзия чак няма да отменям.

# 202
Имам много хубави спомени от първата родителска,  най-вече с това, че тя завърши с афтър РС в едно близко ресторантче с много приятни дами, с които споделихме емоциите от новото начало. Повечето деца пък се познаваха от заешкия лагер, останалите се бяха намерили в социалните мрежи и докато родителите се събирахме на стълбите на училище, една огромна тумба деца буквално блокира кръстовището, идвайки да ни нагледа дали сме добре. Ех, ако не беше последвалата пандемия, сигурно още по-хубаво щеше да е през годините.
Сега никого не познавам, но пак я чакам с нетърпение. Все още нямам информация за дата. Влизала съм в училището два пъти на Отворени врати и имам хубави впечатления от атмосферата в него. Сега ми е любопитно да видя преподавателите.

# 203
Родителска на 12 вечерта (петък) не ни помага особено за планиране и покупки. За голямо мое съжаление и ние я пропускаме. Планирали сме почивка още от зимата. Щеше да е по-подходящо да е на 16 вечерта, след като всички ще сме тук за първия учебен ден. И аз като Ети търся представител от приятелите ми, но дори да намеря, пак ме е мъчно, че няма да съм там лично.

# 204
12.09. е четвъртък. Наистина времето след нея е много кратко, но аз смятам да пазарувам в петък следобед и в събота.  Наборът няма почти никакви дрехи, които да са подходящи за училище и да му стават. Ще носят ли цветя децата ви за класната на 16.09?

# 205
  • София
След коментара на мартеа, ми иде да зарежа каката да се оправя и да ходя на афтър родителска среща..

Ние вчера отидохме до Джъмбо и  купихме 10тина тетрадки и още толкова химикали и бяхме в шок като платихме само 50 лева. Това никога не се е случвало. Не се сетихме да й трябва нещо друго.

Цветя отдавна не сме носили. Обикновено взимам някакви готини бонбони. Но за тази година се чудя... Сигурно ще вземат, защото още не познава класната и цветята са класика.

# 206
След коментара на мартеа, ми иде да зарежа каката да се оправя и да ходя на афтър родителска среща..

Ти пък! Това беше първата от много. Аз толкова редовна по РС никога не съм си мислила, че ще съм. Остана си традиция афтъра и си ги чакахме с нетърпение. Понякога се случваше някой да не успее за самите родителски срещи, та се налагаше да си преразказваме в кръчмата, виж, за там все успявахме да наредим програмата Wink

# 207
  • Варна
Ами ей на, такива важни РС (с афтър РС) не трябва да се пропускат! Но понякога се изискват жертви 😁

# 208
И ние с дъщеря ми сме  щастливи след концерта на  Ед Ширън. Много ми хареса, много! Толкова премерено му беше всичко, с нищичко не прекали. Даже и дъждът( хич не обича да ме вали дъжд) не успя да ми помрачи изживяването.
Трябва да ходим за дрехи с тийна, но не съм готова за това изживяване, толкова ме ядосва като тръгнем да пазаруваме и мисля да пратя сестра му. Май доста добре си изкарват заедно в мола, последно бяха ходили за маратонки, та нямах забележки, но той май повече се вслушва в нейното мнение, а аз все не съм разбирала. Но обича да ходи с  карго панталони, обаче дочух че по някои училищни правилници не били ОК, че били с 4 джоба( а те нито са широки, като торба, нито са скъсани), та не знам ще го накарам да  ходи с дънки, които никога не е обичал
За родителските срещи, нямах възможност да отида на тази в първи клас и бях пратила мъжа ми, а той ми я беше записал на телефона си, с такъв кеф я изслушах, та го давам като идея.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 14:43 от Щастлива съм!

# 209

Цветя отдавна не сме носили. Обикновено взимам някакви готини бонбони. Но за тази година се чудя... Сигурно ще вземат, защото още не познава класната и цветята са класика.
Аз бих заложила отново на бонбоните, освен ако не е някакво цвете в саксия. Повечето колеги ги оставят в класните стаи букетите и саксиите и букета до петък е в контейнера. Аз все още мъкна разни към къщи, но саксиите си ги гледам в стаята в училище, само една орхидея си донесох.

Общи условия

Активация на акаунт