Къде работят петнадесетгодишните?

• 3 636
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
  • Между гори и планини
И моят мисли, че заплатата от 1000 лв е ехееее! Ние никога за рожден ден и празници не сме давали пари и 1000 лв на куп никога не е виждал. Обаче му казах, че трябва на първа заплата да плати тока, да ни заведе семейно на вечеря и да напазарува това - онова за хладилника и да си купи хубави маратонки за училище - веднага даде отбой. 🤣🤣🤣

# 46
  • Сф
Доня, на мен ми дадоха картата с ваучери за храна - по 100 лв месечно. Като че ли се радва, че дава за семейния бюджет. Но, да, трудно им е да свикнат с мисълта за сметки за ток и тн и да участват. Аз също подканям Simple Smile
Но пък си купи подходящи дрехи за училище ( при нас е по- строго към облекло) заделя уж за ски..да видим. Много се е юрнала да работи, да видим сега с училището..трябва да намали темпото.

# 47
  • Между гори и планини
О, моя ще продължи и в учебно време, но само в почивните дни. Работата му е от 7 до 15ч, понякога свършва и с час - два по рано. Всичките му приятели и съученици работят и това също е стимул, да не е бебе което не работи и иска джобни от мама.

# 48
“Качественото обслужване” на един сервитьор за мен основно се състои в липсата на уважение и възпитание, това човекът да е учтив и вежлив с клиентите, а това е нещо, което не е от работодателя, а от родителите и капацитета им да си възпитават децата.

Невъзпитани сервитьори, които се държат сякаш им нарушавам спокойствието докато им правя оборот, от мен бакшиш не получават независимо от възрастта. В интерес на истината на невъзпитан млад човек/гимназист сервитьор/ка не съм попадала досега, винаги са били много старателни и са получавали бакшиши за старанието си.

Най-унизително отношение в заведение съм получавала от видимо непълнолетна ученичка, която системно си закръгляше стотинките от рестото. Веднъж попитах защо не връща точно, а тя ме погледна презрително и изтърси "Ама вие за тези стотинки ли сте?" После донесе въпросните стотинки и ми ги подхвърли като на куче, издрънчаха по масата и се завъртяха няколко пъти. Побеснях и веднага отидох до бара да потърся управител. Близо десет минути чаках някой да се появи. Игнорираха ме, подсмихваха се, отказаха да повикат управителя. Толкова бях вбесена, че вече обмислях текста на сигнала в НАП - месеци преди това заведението беше запечатано за укриване на ДДС. Управителят се държа много мило и накара момичето да се извини, но дори и така се виждаше, че то не разбира какво лошо е направило. Потресаваща наглост и арогантност, при това от дете.

Според мен за лошо възпитаните деца е наложително да работят от възможно най-рано. Така поне имат шанс работата да ги превъзпита донякъде, ако родителите не са успели.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 19:38 от Дидичка

# 49
Цитат
Веднъж попитах защо не връща точно, а тя ме погледна презрително и изтърси "Ама вие за тези стотинки ли сте?"
Трябвало да я попиташ " А ти за тях ли си?"

# 50
Питах я, извъртя очи, изсумтя и тогава отиде да донесе остатъка от рестото.

# 51
Детето ми момиче, вече на 18 навършени, търси работа за двата летни месеца и не успява да намери. Имате ли идеи къде ще работят вашите деца това лято?

# 52
  • Бургас
Къде/какво търси? На повечето ми познати децата вече работят или започват до дни- администратор, аниматор, пиколо ...пълно е със сезонни обяви.

# 53
  • По света и у нас
Моделка ми е най първото което ми идва на ум, аниматорка по морето ( една позната). Една друга танцуваше в дискотека латино танци. Също така промотърка, фейс контрол в бар, хостеса, може да помага в някой офис.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 10:56 от PriMadonna

# 54
  • София
Нашата бъдеща студентка ще работи целия юли в магазина на леля си в София, докато едната им продавачка е в отпуска. През август ще помага почасово в близко до морското ни жилище кафене.

# 55
  • По света и у нас
Може детегледачка да стане. Онзи ден бях в един магазин за животни и продавачките изглеждаха съвсем малки гушкаха едно коте.

# 56
  • Между гори и планини
Моят син вече 1 година си работи където започна миналата година - в мандрата на нашият град. В 12 клас работеше в почивните дни, ваканциите. Сега започна с пълна газ. Надява се до университета да събере пари и да си купи кола. Ако учението позволява, ще продължи да работи пак в почивните дни, поне бензина да си плаща.

# 57
И дъщеря ми, и сина ми са работили като спасители на басейн и  аквапарк на морето още на 17 годишна възраст. Законно си е и с договор. Разбира се, трябва да имаш завършен курс за спасител. За млади хора е добър вариант за трите летни месеца, заплатите са средно около 1800 лв.

# 58
И дъщеря ми, и сина ми са работили като спасители на басейн и  аквапарк на морето още на 17 годишна възраст. Законно си е и с договор. Разбира се, трябва да имаш завършен курс за спасител. За млади хора е добър вариант за трите летни месеца, заплатите са средно около 1800 лв.

Да, тва е вариант за хората по морето. На нас като ученици във Варна идваха спасители да ни предлагат подобни позиции като спасители на плаж/басейн.

# 59
  • По света и у нас
Аз ако бях на 18 щях да стана спасителка.

Общи условия

Активация на акаунт