Любители на кучета - 145

• 27 603
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
  • В близката далечина...
При нас (с кориги сме) има сходен проблем с гризането на лапи, който се превърна в поведенчески (прави го като му е скучно или иска внимание). Първоначалната причина така и не се изясни, но го лекуваха за гъбички основно. Подстригваме между пръсти и възглавнички до кожа, и го пръскам с хлорхексидин спрей, не му мия лапите с нищо освен с вода и гледам да са добре подсушени. Не яде пилешко, гледам да няма и царевица в храната. Ако е алергия има тестове, леко скъпи но пък са полезни. На приятели коргито излезе алергично към всякакви домашни меса, та се налага да яде храни само с доказано съдържание на дивеч.
За момента при нас като да е овладян проблема, но няма как да съм сигурна дали ще е така занапред. Ако генерално е по-тревожно куче знам, че може и външни дразнители да провокират агресивно чесане и гризане, които от своя страна да водят до самонараняване.

Права сте, той е от тези по-тревожните.Примерно не яде и не пие вода ако е сам в къщи.Отчитам, че има и доза тревожност, защото като му се скарам често престава да се гризе.Когато е от алергията едва успявам да го откача със сила от лапата.Това се повтаря и нощем, тогава определено е от скука и така се ближе, че мляска шумно .

Моята котка има такъв проблем - ближе се и си сваля козината на предните лапички, на задните и най-вече на коремчето. С доктора се шегуваме, че е котка сфинкс затворена в тялото на нормална котка. Слагат й противоалергични инжекции всеки месец и проблема е овладян до поносимо ниво за момента. Живот и здраве ноември месец или декември, ще й пускам изследвания за алергия да видим дали ще можем да открием причината. Не съм го направила до сега, защото едва от миналата седмица нашите доктори имат такъв апарат, преди това трябваше да се праща за Германия и струваше 600 евро.
И аз смятам, че трябва да смените лекарите, на тези явно не им се занимава. Лапите трябва да са винаги добре подсушени, за да няма гъбички. Кучетата с по-космати лапи или трябва да се подстригват, или да се бършат с мокра хавлия знам аз. Миене не повече от веднъж на ден и хубаво сушене след това.
При моята котка през лятото се случва по-често да ходим на инжекции, предполагам заради топлото време. Зимата издържа по около два - два и половина месеца, но ляотот сме всеки месец. Това не е лечение, само подържаща терапия.
Аз бих настоявала за посявка за гъбички първо, и после евентуално за тест за алергии. Предполагам, че в Белгия трябва да е по-достъно това.

Предложиха ни и тук, но цената е същата (640 евро) пак до Германия пращат.На този етап с дъщеря студентка в Холандия ми е непосилна тази сума.Бихте ли ми казали коя е тази клиника и къде се намира, като си дойдем другата година (живот и здраве) да го заведем.Ще съм много благодарна.Купих си тример специално за лапите, но като го види само настава една гоненка...детето и мъжа ми го държат и едва удържат 9 кг. куче.Премахвам каквото успея.Мислехме да сменим лекарите, но в обсег от 20 кг. няма читава клиника.Ние живеем в малко градче от селски тип (съставено от 6 селца).В нашето село имаме друг ветеринар , но като видях как на 1,5 килограмов пинчер поставя ваксина и животинката после 20 минути плака, реших  че при този касапин на едър рогат добитък няма да си заведа момченцето.Моя приятелка ми каза , за някаква клиника в района на Антверпен ще звънна да запиша час евентуално.Иначе тази в нашето градче е голяма, 6 лекаря са там, но и при шестте сме били...няма кой знае каква полза.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 15:11 от lllora

# 181
Клиниката се намира в Бургас, но не искам да давам отзиви преди да сме изпробвали теста от първо лице. Иначе от самата клиника съм много доволна, вече трето куче ми лекуват. Първите две имаха сериозни проблеми, за които направиха всичко по силите си, за да помогнат. А котето ми го върнаха от гроба, щото един друг лекар беше казал, че няма надежда и да се готвим за най-лошото.
Между другото, предния ми кавалерчо получаваше алергичен дерматит и точно така мляскаше и чак се хапеше, особено вечер, като знаеше, че няма кой да му се кара. при него се случваше, ако хване бълхи. Ползвала съм и яка, ако наистина много започенеше да се чеше.

# 182
Едната ми котка е така, тя си чеше ушите до разраняване и си ближе корема, оголва кожата. При нея проблемът е отчасти поведенчески (стрес), отчасти алергия към бълхи. Кучето ги носи отвън, една да я ухапе и се почва драмата със седмици. Има периоди с много чесане и периоди без. Примирила съм се. И ушен секрет изследвах и капки слагах в ушите, аналните жлези редовно изстискваме, противоалергични давах, все тая. Явно си е такава.

# 183
  • В близката далечина...
Клиниката се намира в Бургас, но не искам да давам отзиви преди да сме изпробвали теста от първо лице. Иначе от самата клиника съм много доволна, вече трето куче ми лекуват. Първите две имаха сериозни проблеми, за които направиха всичко по силите си, за да помогнат. А котето ми го върнаха от гроба, щото един друг лекар беше казал, че няма надежда и да се готвим за най-лошото.
Между другото, предния ми кавалерчо получаваше алергичен дерматит и точно така мляскаше и чак се хапеше, особено вечер, като знаеше, че няма кой да му се кара. при него се случваше, ако хване бълхи. Ползвала съм и яка, ако наистина много започенеше да се чеше.

Ще съм много благодарна и ще следя ако споделите опит и отзиви.Иначе мислех и аз , че може да е от бълхи, но той няма.Обезпаразитяваме го редовно а и тук няма бездомни животни и от ферми сме далеч. Преди много време имахме кралски пудел (от 1996 до към 2003) и освен проблема с осилите нямаше никакви болежки.Хем тогава нито на груминг го водехме (аз го стрижех на принципа на агне...не , че някога съм стригала агънце), само обезпаразитявахме външно и вътрешно и къпехме.Сега като го сравнявам с Рафи...много повече го обгрижваме със всякакви гъделчета и имам повече проблеми със здравето му от колкото с Рики. Вероятно е от нездравословната околна среда.Ще споделя за резултата от пчелния прашец и кислородната вода в която му топя крачетата.Прашеца трябва поне месец  да се взима. А честно да си кажа, като го видя как се мъчи сърцето ми се свива, няма да казвам че нощем се будя и ходя да му се карам или го нося до леглото ни за да може да го държа с една ръка да не се хапе.Както писах по-горе променихме храната, опитахме и с барф...не иска и не иска три дни стоя гладен но не хапна.

Едната ми котка е така, тя си чеше ушите до разраняване и си ближе корема, оголва кожата. При нея проблемът е отчасти поведенчески (стрес), отчасти алергия към бълхи. Кучето ги носи отвън, една да я ухапе и се почва драмата със седмици. Има периоди с много чесане и периоди без. Примирила съм се. И ушен секрет изследвах и капки слагах в ушите, аналните жлези редовно изстискваме, противоалергични давах, все тая. Явно си е такава.

Опитвали ли сте с пчелен прашец?На нас един млад ветеринар ни го каза, чудесен лекар.За кученца е 1/2 чаена лъжичка на 5 кг.Резултата ставал с натрупване, не премахва чесането , но предотвратява обострянето на алергиите.За котенца може да питате ветеринаря ви.Аз самата от 3 дни съм почнала с пчелния прашец и понеже е проблем с приемането на хапчета (в това число и пробиотика едва го взима) му ги смесвам с масло ГХИ правя ги на хапчици и в хладилника.Така му харесват и ги взима.Пробвах да сложа прашеца във фастъчено масло за кучета което той много обича, но изгледа усеща и не го близва.

# 184
По принцип кучетата от изкусвено създадени породи са доста по-склонни към всякакъв вид болести и генетични проблеми. Не го казвам като набиване на канче, моето куче сегашното и предишното и двете са от такава порода.
Алергиите са все по-често срещани проблеми, аз за това искам ако може да разбера какво я предизвиква при котката ми, за да мога евентуално да й помогна. Едната ни докторка ми разказва за един голдън, на който пращали до Германия за изследването и накрая се оказал алергичен към акари. Тоест няма какво да се направи в случая, освен да се облекчава състоянието медикаментозно.
Кислордоната вода не знам колко е добре за възглавничките на кучето, те доста изсъхват при по-студено време, да не се окажете и с друг проблем от нея.
Не знам, все си мислех, че в другите страни са по-развити от към ветеринарна медицина от нас, но явно не навсякъде.

# 185
До колкото знам от треньори на кучета, близането на предната част на лапите е проява на депресия.
Като изключите здравословните причини като алергия, помислете за това и средата на кучето.

# 186
Пчелните продукти също са големи алергени. ММ има сенна хрема от дете, нищо не помага. Това с алергиите за мен е изгубена кауза.
Имаме едно приятелче френски булдог с алергия, цялата става в пъпки и ранички. Ами сигурно три клиники в Бургас се пробваха на нея, включително великите Байрон, що пари изсипа собственикът и що лекарства изгълта кучето, никаква полза нямаше, само временни облекчения.
Лично аз бих дала следния съвет... спрете всякакви джънкове, боклукчави лакомства, кокали и прочие маркетингови глупости. Хранете си кучето с един вид гранули и един вид консерви, без чести проби и смяна. Не мийте със сапуни, мокри кърпи, гелове и пр. И дано понамалее дразненето.

# 187
О, Байрон са големи печалбари. И аз имах колега с френчи, което те "лекуваха" уж, но откакто спря да я води при тях, кученцето се чувства много по-добре. Да не говорим, че на една позната на куче с проблеми със сърцето на възраст направих операция не помня на какво и след месец кучето почина от сърдечна недостатъчност. Та там не бих отишла. Иначе съм сугласна с Vanne - един вид храна и без отклонения от нея. Най-вече никаква домашна човешка храна.

# 188
  • Бургас
:
О, Байрон са големи печалбари. И аз имах колега с френчи, което те "лекуваха" уж, но откакто спря да я води при тях, кученцето се чувства много по-добре. Да не говорим, че на една позната на куче с проблеми със сърцето на възраст направих операция не помня на какво и след месец кучето почина от сърдечна недостатъчност. Та там не бих отишла. Иначе съм сугласна с Vanne - един вид храна и без отклонения от нея. Най-вече никаква домашна човешка храна.
Няма да им стъпя никога повече! Ама никога! Наложи ми се да заведа Ева след 19:00, защото устата и се изду от едната страна, в комбинация с лимфен възел. Случи се за часове. Очевидно я и болеше. По - брутален и грозен преглед е съм виждала никога, а имам кучета от 7 годишна. Значи за последните 35 години не съм била свидетел на толкова брутално стискане, натискане и т.н. Ева буквално пищеше от болки. Лекаря я натискаше, с обяснението, че трябвало да я прегледа и да разберял от къде я боли. Добре, бе! Без да съм вет е очевидно, че е или зъб или друго подуване от възпалителен характер, свързано със зъб /счупен и е млечния кучешки зъб/, което е мега болезнено и с натискане няма да видиш нищо. Предолжиха ми да отида в чакалнята, за да се разстройвам??? Е, не отидох, но не ги спря един да я държи, друг да я мачка. Ренген ли нямат? Желание да работят без да мъчат животните ли нямат? Потресена съм!
Сложи и антибиотик и аналгин и ни пусна да си ходим, с уговорка да я заведа на другия ден за нови инжекции. Какво е възпалено така и не ми се обясни. Получих отговор - "В коста е". На  въпрос какъв антибиотик и се поставя - бебешки! Емии....най - малкото от преглед очаквам да ми се каже какво се слага/дава на животното ми и да не ми се говори като през 90те.

На другия ден си я заведох при нейния си вет и О, ЧУДО. Да, скимна един, два пъти, но беше прегледана без да пищи и с локален лидокайн. Внимателно си я опипаха. Разбра се, че не е проблем на меки тъкани, а е от зъбче. Пратиха я и на снимка и се оказа възпалена кистичка от поникващ зъб. Значи може да се отнесеш човешки и с кучето и със стопанина.

След прегледа в Байрон и аз и кучката ще имаме нужда от психотерапия. Буквално се чувствам виновна, че и го причиних. Напика се от болки на масата им. Значи като лекари не им знам нивото. Но отношението им към животните и стопаните е покъртително и даже не знам как някой е ОК с това.
Извинявам се за за дългия пост, но действително съм “поразена” от тази клиника! Лъскаво отвън, а вътре мирише на мърша.

Пипин като малък ми правеше обриви по коремчето и се чешеше и ближеше. Ставаше на рани и пъпки. Сума прегледи, смяна на храни и нищо. Оказа се определен вид трева. Джакчетата като мънички искат или не, опират шкембетата в тревата. Криех коремчето при радходки и си затихна.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 13:55 от MeMyselfI

# 189
  • В близката далечина...
По принцип кучетата от изкусвено създадени породи са доста по-склонни към всякакъв вид болести и генетични проблеми. Не го казвам като набиване на канче, моето куче сегашното и предишното и двете са от такава порода.
Алергиите са все по-често срещани проблеми, аз за това искам ако може да разбера какво я предизвиква при котката ми, за да мога евентуално да й помогна. Едната ни докторка ми разказва за един голдън, на който пращали до Германия за изследването и накрая се оказал алергичен към акари. Тоест няма какво да се направи в случая, освен да се облекчава състоянието медикаментозно.
Кислордоната вода не знам колко е добре за възглавничките на кучето, те доста изсъхват при по-студено време, да не се окажете и с друг проблем от нея.
Не знам, все си мислех, че в другите страни са по-развити от към ветеринарна медицина от нас, но явно не навсякъде.

Да така е, хибридчетата са малко по-капризни.Иначе , аз 15 капки кислородна вода ги разреждам в 250 мл. вода. Самата консистенция не е агресивна (аз самата като си правя прочистване по Неумивакин пия това количество).Идеята е само да дезинфекцира.Лекувам го и с биорезонанса, но не зная дали ще устиска до 21 дни, защото много му е трудно да стои на едно място , а програмите за обезпаразитяване на кучета и котки са общо 7 по 20 минути средно.Голям зор виждам докато ги изкараме всички.
:
Няма да им стъпя никога повече! Ама никога! Наложи ми се да заведа Ева след 19:00, защото устата и се изду от едната страна, в комбинация с лимфен възел. Случи се за часове. Очевидно я и болеше. По - брутален и грозен преглед е съм виждала никога, а имам кучета от 7 годишна. Значи за последните 35 години не съм била свидетел на толкова брутално стискане, натискане и т.н. Ева буквално пищеше от болки. Лекаря я натискаше, с обяснението, че трябвало да я прегледа и да разберял от къде я боли. Добре, бе! Без да съм вет е очевидно, че е или зъб или друго подуване от възпалителен характер, свързано със зъб /счупен и е млечния кучешки зъб/, което е мега болезнено и с натискане няма да видиш нищо. Предолжиха ми да отида в чакалнята, за да се разстройвам??? Е, не отидох, но не ги спря един да я държи, друг да я мачка. Ренген ли нямат? Желание да работят без да мъчат животните ли нямат? Потресена съм!
Сложи и антибиотик и аналгин и ни пусна да си ходим, с уговорка да я заведа на другия ден за нови инжекции. Какво е възпалено така и не ми се обясни. Получих отговор - "В коста е". На  въпрос какъв антибиотик и се поставя - бебешки! Емии....най - малкото от преглед очаквам да ми се каже какво се слага/дава на животното ми и да не ми се говори като през 90те.

На другия ден си я заведох при нейния си вет и О, ЧУДО. Да, скимна един, два пъти, но беше прегледана без да пищи и с локален лидокайн. Внимателно си я опипаха. Разбра се, че не е проблем на меки тъкани, а е от зъбче. Пратиха я и на снимка и се оказа възпалена кистичка от поникващ зъб. Значи може да се отнесеш човешки и с кучето и със стопанина.

След прегледа в Байрон и аз и кучката ще имаме нужда от психотерапия. Буквално се чувствам виновна, че и го причиних. Напика се от болки на масата им. Значи като лекари не им знам нивото. Но отношението им към животните и стопаните е покъртително и даже не знам как някой е ОК с това.
Извинявам се за за дългия пост, но действително съм “поразена” от тази клиника! Лъскаво отвън, а вътре мирише на мърша.

Пипин като малък ми правеше обриви по коремчето и се чешеше и ближеше. Ставаше на рани и пъпки. Сума прегледи, смяна на храни и нищо. Оказа се определен вид трева. Джакчетата като мънички искат или не, опират шкембетата в тревата. Криех коремчето при радходки и си затихна.

По същия начин ветеринаря се държеше с пинчерчето на съседите.Отидох с тях за да помагам с превода , Рико е 1.50 кг.Беше му бил ваксина и две седмици милия след нея трепереше, просто стои животинката и се тресе, играят му мускулчетата.Би му втора инжекция, но милото толкова плака...адски груб беше все едно пред него е някой 100 килограмов кон.

Пчелните продукти също са големи алергени. ММ има сенна хрема от дете, нищо не помага. Това с алергиите за мен е изгубена кауза.
Имаме едно приятелче френски булдог с алергия, цялата става в пъпки и ранички. Ами сигурно три клиники в Бургас се пробваха на нея, включително великите Байрон, що пари изсипа собственикът и що лекарства изгълта кучето, никаква полза нямаше, само временни облекчения.
Лично аз бих дала следния съвет... спрете всякакви джънкове, боклукчави лакомства, кокали и прочие маркетингови глупости. Хранете си кучето с един вид гранули и един вид консерви, без чести проби и смяна. Не мийте със сапуни, мокри кърпи, гелове и пр. И дано понамалее дразненето.
Рафи ми е много злояд, яде само домашно.Ако вземем гранули то те са само един вид, трябва да престоят в чинийката поне няколко дни и ги използва за "дояждане".Месото което му варя или пека е свинско от малка фабричка (взимаме и за нас от там).Максимално изчистеното което можем да намерим на пазара, защото тукашните прасета и телета са така "бухани" с хормони и всякакви гадости, че приличат на културист на състезание, всяко мускулче се вижда.
Рафи, като излиза в градината в къщи го мия само с вода, но ако е в парка на селото или в околностите става на марок, черни лапи, прашни мръсни...От както и много емигранти дойдоха в селото стана много мръсно, люпени слънчогледови семки, отпадъци, не си събират и акетата... преди 10 години не беше така.Въпреки това, от вчера дори след разходката го измих само с вода.
За пчелания прашец и аз много се учудих като предложиха (брат ми е с лека алергия от меда, изприщва му се езика).За сега при него уж няма проблеми поне не повече от нормалното.Примерно вчера се дъвка малко, през ноща само веднъж съм ставала да си го придърпам да мога да му държа главата да не се хапе.Но днес от сутринта е като на пружина , ходи крие се и по мляскането разбирам какво прави.
До колкото знам от треньори на кучета, близането на предната част на лапите е проява на депресия.
Като изключите здравословните причини като алергия, помислете за това и средата на кучето.
За тези месеци установих , че има и такава замисимост , защото има дни в които като му се скарам престава да се ближе и хапе.Но има моменти в които не мога да го укротя сгъва се, гърчи се и все гледа да си докопа лапичките.Изглежда много го сърби.Може и да е депресия, защото дъщеря ми замина да учи в Холандия, а той основно спеше при нея.От както замина не е влизал в стаята и, хем вратата е отворена и спалните са на един етаж.Иначе докато ни няма не се храни и не пие вода, като си дойдем наваксва.Не обича да стои сам, плаче.Иначе наоколо има много кучета само на нашата улица са 4 къщи с по две кучета , а в останалите има по едно или куче и котка.Белгийците обаче като цяло са много странни и не обичат да оставят кучетата си да играят.Той пък като види кученце почва да скимти да  маха с опашка, играе му се на горкото.Най - често е с пинчерчетата на съседите, но на неутрален терен, че Рико го хапе (нищо , че е мръвка 1.50), а нашия е толкова добродушен...А от нас е много обичан, третиран е като второто ни дете.

# 190
  • Враца
Рафи е много красив! Heart Heart Heart
Искам, да го гушна.

# 191
Значи Кастиел също пищи при всяко убождане, че даже понякога от преди това. Актьорска му работа - знае, че после ще му дадат наградка и драматизира. Не винаги пищенето е точно от болка. А и всички пинчери и чихуа-хуа, които съм виждала си треперят, не знам от вълнение ли, ядосват ли се, студено ли им е, ама си треперят.
Куче свикнато на човешка храна трудно, да не кажа невъзможно, свиква с друга храна.
От два дена започнахме пак да ходим в парка, не бяхме ходили откакто стана горещо, тоест около 3 месеца. Вчера беше голямо душене и обикаляне на заграждението и нула внимание какво му говоря и какво искам да направи. Днес обаче се въоражих с наградки и много бързо си припомни всичко, което беше научил.

# 192
  • В близката далечина...
Рафи е много красив! Heart Heart Heart
Искам, да го гушна.

Особено като му порасне козинката е като плюшена играчка , малко на мече прилича Simple Smile Иначе съм много доволна, че не му пада козината, както се казва аз и дъщеря ми се скубем повече о
Значи Кастиел също пищи при всяко убождане, че даже понякога от преди това. Актьорска му работа - знае, че после ще му дадат наградка и драматизира. Не винаги пищенето е точно от болка. А и всички пинчери и чихуа-хуа, които съм виждала си треперят, не знам от вълнение ли, ядосват ли се, студено ли им е, ама си треперят.
Куче свикнато на човешка храна трудно, да не кажа невъзможно, свиква с друга храна.
От два дена започнахме пак да ходим в парка, не бяхме ходили откакто стана горещо, тоест около 3 месеца. Вчера беше голямо душене и обикаляне на заграждението и нула внимание какво му говоря и какво искам да направи. Днес обаче се въоражих с наградки и много бързо си припомни всичко, което беше научил.
т него

Почнахме с човешка защото като го взехме от развъдника 3-4 дни нищо не хапваше.Ние го взехме малко по-големичък на почти 4 месеца, защото търсихме точно тази порода.В Белгия не успяхме да намерим и го взехме от Холандия на 300км. от нас, а той се оказа...словак Smiley Затова и вместо 6 кг макс е 9-10 , изтарикатили са се и е кръстосан не с мини пудел , а с миди.Но ние пак много си го обичаме.Та тогава си спомням готвих за нас кайма с броколи и отделих за него без никакви подправки и сол, просто задушени.Омете ги за секунда.Гранулите с които ни ги дадоха не ги близна, даже им ръмжеше.Явно много са ги стресирали в този развъдник, защото мен види ли ме със сини ръкавици да домакинствам  се скъсва да ме лае и после отива и се крие под масата.От тогава така правя, като готвя за нас без опредени зеленчуци отделям и за него, без овкусяване.Вчера правих морковени гофрети.Само от пасирани моркови с малко вода и яйце, да стане гъстичко и си правя гофрети.Много обича да си ги хапва и тях.За него ги правя по-тънки и хрупкави.Иначе не ми тежи, но както казах е много злояд.Лятото (вероятно заради топлото, защото тръгнахме от Брюксел на 16 градуса с валежи и се приземихме на 25 в СФ в 12 през ноща) в България отслабна и беше 8 кг и половина.

Блазе ви, ако не го изведем е много жизнен и се налага с часове да се хвърля някоя от топките и той да я носи.Много ми тежи това извеждане, не заради самото ходене, а защото постоянно има някакви кучета наоколо и като се почнат едни драми от страна на Рафи...ТО са заставане на два крака, то ме дърпа, то цвърчи, скимти, много е социален все иска да играе с някой..ПРоблем със световна значимост се получава, белгийците в по-голямата си част са "скумрии" само мърморят и все ми се налага да сдъвча някой.Една бабичка имаме с малтийзърче, все мърмори много бил лаел.Казвам и куче е, така говори.Вие пък мърморите много изнервящо всеки път.
Друг е въпроса , че тази година нямаше лято и редовно вали, сега е 15 градуса и от вчера не е спирало днес явно ще се разминем с разходката.

# 193
О, това, че не сме ходили в парка, не значи, че не сме правили по 4 разходки на ден. Просто докато беше горещо гледах дългите му разходки да са около километър и половина из квартала. Разходката му в парка е близо 3 километра иначе. Сега като започва да захладнява може да му включа и разходка до морето понякога.

# 194
  • Враца
Може ли, още снимки?
Те, белгийците добре не искат срещи на кучовците, но самите кучовци не настояват ли за по-близка среща???

"...Явно много са ги стресирали в този развъдник, защото мен види ли ме със сини ръкавици да домакинствам  се скъсва да ме лае и после отива и се крие под масата..." - такива работи като прочета и направо такава агресия напира в мен, че такива изверги мога да ги смачкам без жал!

Общи условия

Активация на акаунт