За момента при нас като да е овладян проблема, но няма как да съм сигурна дали ще е така занапред. Ако генерално е по-тревожно куче знам, че може и външни дразнители да провокират агресивно чесане и гризане, които от своя страна да водят до самонараняване.
Права сте, той е от тези по-тревожните.Примерно не яде и не пие вода ако е сам в къщи.Отчитам, че има и доза тревожност, защото като му се скарам често престава да се гризе.Когато е от алергията едва успявам да го откача със сила от лапата.Това се повтаря и нощем, тогава определено е от скука и така се ближе, че мляска шумно .
И аз смятам, че трябва да смените лекарите, на тези явно не им се занимава. Лапите трябва да са винаги добре подсушени, за да няма гъбички. Кучетата с по-космати лапи или трябва да се подстригват, или да се бършат с мокра хавлия знам аз. Миене не повече от веднъж на ден и хубаво сушене след това.
При моята котка през лятото се случва по-често да ходим на инжекции, предполагам заради топлото време. Зимата издържа по около два - два и половина месеца, но ляотот сме всеки месец. Това не е лечение, само подържаща терапия.
Аз бих настоявала за посявка за гъбички първо, и после евентуално за тест за алергии. Предполагам, че в Белгия трябва да е по-достъно това.
Предложиха ни и тук, но цената е същата (640 евро) пак до Германия пращат.На този етап с дъщеря студентка в Холандия ми е непосилна тази сума.Бихте ли ми казали коя е тази клиника и къде се намира, като си дойдем другата година (живот и здраве) да го заведем.Ще съм много благодарна.Купих си тример специално за лапите, но като го види само настава една гоненка...детето и мъжа ми го държат и едва удържат 9 кг. куче.Премахвам каквото успея.Мислехме да сменим лекарите, но в обсег от 20 кг. няма читава клиника.Ние живеем в малко градче от селски тип (съставено от 6 селца).В нашето село имаме друг ветеринар , но като видях как на 1,5 килограмов пинчер поставя ваксина и животинката после 20 минути плака, реших че при този касапин на едър рогат добитък няма да си заведа момченцето.Моя приятелка ми каза , за някаква клиника в района на Антверпен ще звънна да запиша час евентуално.Иначе тази в нашето градче е голяма, 6 лекаря са там, но и при шестте сме били...няма кой знае каква полза.
Иначе съм много доволна, че не му пада козината, както се казва аз и дъщеря ми се скубем повече о
Затова и вместо 6 кг макс е 9-10 , изтарикатили са се и е кръстосан не с мини пудел , а с миди.Но ние пак много си го обичаме.Та тогава си спомням готвих за нас кайма с броколи и отделих за него без никакви подправки и сол, просто задушени.Омете ги за секунда.Гранулите с които ни ги дадоха не ги близна, даже им ръмжеше.Явно много са ги стресирали в този развъдник, защото мен види ли ме със сини ръкавици да домакинствам се скъсва да ме лае и после отива и се крие под масата.От тогава така правя, като готвя за нас без опредени зеленчуци отделям и за него, без овкусяване.Вчера правих морковени гофрети.Само от пасирани моркови с малко вода и яйце, да стане гъстичко и си правя гофрети.Много обича да си ги хапва и тях.За него ги правя по-тънки и хрупкави.Иначе не ми тежи, но както казах е много злояд.Лятото (вероятно заради топлото, защото тръгнахме от Брюксел на 16 градуса с валежи и се приземихме на 25 в СФ в 12 през ноща) в България отслабна и беше 8 кг и половина.