Името на моето дете

• 15 323
  • 497
  •   1
Отговори
# 195
теб на тема мъже и как ако моя син направи това което моя с мен аз ще те защитя теб колкото и да ми е син”.

не вярвай на това, само думи са

Между другото забравих да кажа че когато тя е раждала сина си е имало същата ситуация с нейната свекърва която пък е настоявала да бъде на мъжа и, но тя е решила в последния момент да го запише с мъжа си без никой да знае на друго име а не на нейния свекър.
като знае как е постъпила, що се напъва за вас

Както и да е малко съм по спокойна, мъжа ми не смее да ме пита даже дали ми се спи. Всички са будни и мислят и си правят равносметка на нещата. Обещавам че ще се върна в темата след като се роди детето за да видим тогава как ще са нещата.

няма ад е лошо

Явно така е било писано, а и нищо чудно като се роди да дойде с друго име 🙏🙏🙏🙏
нека остане вариант

+100.
Значи свекървата ти е могла да си запише детето както си иска, против волята на свекърва си, а ти ДНЕС не можеш??
После в следващ пост казваш, че турските сериали ти давала за пример, колко поуки имало в тях! ... Боже, каква жена, каква хитрост..

Момиче, вразуми се. Не беше ли, че и апартамент си имала от баба си, който сте продали, за да купите това жилище (макар и с участие твое и на мъжа ти), все пак от теб е дошла голямата сума, нали? Да не би затова тази свеки да е била така добра от началото, идва му на човек да си помисли, понеже живее и при вас, де. Направила си е сметката как да те забаламоса.
Защо не спреш да й играеш по свирката и ти, и мъжа ти? Записваш си го КАЛИНА, както сте решили с мъжа ти първоначално! На никой не е необходимо да доказва за детската площадка. Ти решаваш и мъжа ти. Дори в пряк текст да сте решили на свекъра да е записано, си е ваше право.
Не й говори изобщо по въпроса. После за филията да си я маже както иска, но да не омазва живота ви така манипулаторски. Че като гледам мъжът ти хич го няма да държи изправена снагата.
Ако свеки е стигнала дотук, някой май трябва да й каже, че е прибрана, подслонена, не за да съсипва живота ви, нали? Иначе решения може да има и други.
Запиши си го Калина, мъжът ти ще е щастлив, а и ти.
Няма значение да броиш колко мнения са за и колко против, това не е мач. Това, което искате вие е от значение.

# 196
А бащата знае ли за новото име? Обсъдила ли си го с него.
Ако искаш не го кръщавай Калина. Но избери име, друго и го кръстете както вие искате, без тя да избира буквички.
Че е нагло.

Да накрая на целия скандал мъжа ми каза “ майната ви на всички ще се казва на мен Бориса, първо дете ми е, побъркахте ме”На нея много и хареса аз съм готова защото обичам мъжа си.

Естествено аз какво да направя, да избухна още толкова, жената да се изнесе и да се скара с мъжа ми и цял живот да ми се натяква че съм развалила отношенията със сина и. И това да рикошира върху дъщеря ми.

И ти си права.
Но честно казано тази жена няма място при вас.
Страшно грозно се налага.
И къде ще се изнесе? Joy
Тя ли ви го каза? Че това е изнудване и манипулация.

Иначе Борислава повече ми харесва от Бориса.

Но ми се струва,че тепърва ще имаш драма с това свеки. Наложи се сега, ще ти играе тънко по нервите и решенията за още неща, повярвай ми.

# 197
Мъжа ще се окаже страшен цървул.

Първо успял е да накара жена си да живее с майка му. Втора не успя да пробута Калина пред бабата.
Сега на него ще кръстят детето.

Авторката има проблем със собственият си мъж не с майка му.
Сега за името, после за приспиването на детето, после за храненето, после за образованието. Сега просто започват проблемите.

# 198
  • София
На мен ми се струва, че какъвто и избор да направите, на някого ще му горчи. Дали на вас или на свекървата, вие си избирате.

# 199
Това с уроците от сериалите изби рибата просто... А мъжът хубаво се е тръшнал, че на него да било детето, не стига, че презимето и фамилията от него, ами и собственото име сега.

А на мен ми е интересно, като мислите имена, не гледате ли именници? Калина 100% е във всеки именник, как няма да сте го видели?

# 200
  • София
Не мога да изчета 14 стр., само последните постове прочетох.
И вас разбирам, и свекървата също.
Да сте си замисляли за имена близки по звучение до Калина - Катерина, Кристина, Карина?
Дъщеря ми се казва Катерина и учителките й много пъти са й бъркали името с посочените от мен.

# 201
Бабата не е съгласна и на близко по звучене име.

# 202
  • София
Бабата не е съгласна и на близко по звучене име.
Е, това вече са лиготии и неоснователни претенции.

# 203
Интересно беше да стигна до извода, че първо упрекваме другите, търсим виновни за нещо, дето ни дразни. И ако имаме  малко честност и интелект накрая  ни става ясно ,че вината е в нас.

Но това иска повече от самите нас.
 За себе си и своя ситуация говоря.
Но се сещам, че е за всички първоначално и първосигнално.
 Добре сподели още от историята и с всяко споделяне промени отношението.
 Излиза ,че причината да сте в добри отношения  е у  теб, ти се съобразяваш,  отстъпваш.
 И друго се сещам - хората разбират кой какъв е след първата кавга. Тогава излиза отгоре всичко.
 Прави си изводите.
 И последно - забравя се, всичко се забравя с времето, ако излиза пак на повърхността, то е по-други причини, когато почнеш да търсиш вина,  разрешаваш проблем, се сещаш за предишните.

# 204
Всъщност накрая излезе истинския проблем - бащата на детето. Било му първо дете, на него щяло да е кръстено. На майката да не би щъркела да й е носил всяка година бебета във вързоп. И на нея й е първо, носила го е 9 месеца, но мъжът й така я манипулира, че тя даже не се усеща. Не със свекървата, с мъжа си ще бере ядове, но ще го разбере по-късно. Я какъв е нагъл. На него да било и първото име, щото второто и третото на кой са?! Ако авторката кръсти детето Бориса не на свекърва си удисва, а на мъжа си. И не нейните ръце развързва за последващи манипулации, а неговите.
Дори за да хареса толкова името Калина пак е била изманипулирана от мъжа си. Чутото на площадката име щеше да е само идея, която да отпадне когато свекървата си каже, че мрази името. Но мъжът е казал че много го харесва и с това е накарал авторката да се фиксира в името. Тя не се е сетила, но мъжът й чудесно е разбирал че това означава че ще кръсти детето на баща си и с това ще подразни и обиди майка си. Той чудесно познава жена си и знае как й влияе. Ето тя не харесва Бориса, но се е съгласила, защото той го иска. Ако той поиска тя ще кръсти дъщеря си и Пенка.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 09:10 от Рори72

# 205
Всъщност накрая излезе истинския проблем - бащата на детето. Било му първо дете, на него щяло да е кръстено. На майката да не би щъркела да й е носил всяка година бебета във вързоп. И на нея й е първо, носила го е 9 месеца, но мъжът й така я манипулира, че тя даже не се усеща. Не със свекървата, с мъжа си ще бере ядове, но ще го разбере по-късно. Я какъв е нагъл. На него да било и първото име, щото второто и третото на кой са?! Ако авторката кръсти детето Бориса не на свекърва си удисва, а на мъжа си. И не нейните ръце развързва за последващи манипулации, а неговите.

Мъжа ми беше съгласен на първия вариант за име. Проблема дойде след като споделихме на бабата.

Ще видим днес какво ще стане. Цял ден сме двете в къщи.

# 206
  • София
За мен проблемът идва от мъжа. Явно все се прави нещо на ударен. Първо оставил жена му да си продаде жилището, за да купят общо (огромна червена лампа и не разбирам коя жена би се хванала на такова хоро). После пък довел майка си да живее при жена му, че уж да им е по-леко финансово, пък се оказва, че младите поемат всичко и даже не знаят каква пенсия взима свекървата. Направил се на ударен, че не помни името на баща си. Да не говорим, че същият този баща явно е изчакал собствените му деца да станат пълнолетни и да му освободят жилището, отивайки по квартири (пък той в това време е имал къде да живее), но синът има топли чувства към баща си. Оставил майка му да се тръшка и да се налага и притеснява жена му, която скоро ще ражда. И накрая набързо отсякъл, че детето ще носи неговото име и край, без да успее да убеди майка си, че жена му е поне някакъв фактор това дете да се появи на бял свят, че и покрив да имат всички над главите.
Или нещо не е съвсем така, или авторката има сериозен проблем и тепърва ще става все по-сериозно.

# 207

Мъжа ми беше съгласен на първия вариант за име. Проблема дойде след като споделихме на бабата.

Ще видим днес какво ще стане. Цял ден сме двете в къщи.

Цял ден да отдели бременна жена да се пече на огън.. Не ти ли стига досега? Какво още в повече трябва да преживееш?
Ти си знаеш.

# 208
Скъпа авторке, желая ти безпроблемно раждане и щастливо майчинство. Детето ще си дойде с името щом го видиш. Дано в съвместното съжителство със свекървата да нямате повече казуси за разрешаване. Успех.

# 209
До колкото разбрах на него му е писнало от спора и е решил проблема със замах. Не е замислено от преди. Майките, залепени за порасналите си деца могат да бъдат много манипулативни и тихичко да създават напрежение в семейството, а когато избухне скандал са ни лук яли, ни лук мирисали. И обикновено мъжкото напрежение избива върху съпругата.

Общи условия

Активация на акаунт