Името на моето дете

• 15 307
  • 497
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Авторке, свекърва ти наистина е доста неприятна манипулаторка.

Живее във вашия апартамент. Ти въобще не си длъжна да се съгласяваш на такова нещо. Мъжът и брат му имат ангажимент към нея, не ти. Била е бяла и добра, докато си ѝ играла по свирката. Когато не ѝ играеш по свирката, обаче, вече става клин между теб и мъжа ти. И вероятно това ще става все по-често. А ти продължавай да ѝ подаваш ръка и да ѝ играеш по свирката.

Да стъпвате на пръсти в собственото си жилище?!? Не мога да повярвам как някой може да се върже на това.

# 331
Имам предложение.
Авторката пише на А4 и слага на видно място следния текст:
До раждането въвеждам  дневен ред.
Името на бебето

АЗ одобрявам!
Борис се съгласява
Бабата се примирява

# 332
Много мога да напиша, но не искам да тормозя момичето в последните дни на бременността. Само едно ще кажа, Авторке, в момента си най-силна. Бременна си, ти си царицата. Като се роди бебето, няма да е така. Използвай положението си, ако имаш сили и ги постави на мястото им, мъже, свекърви, всички. Леле, чак ме амбицира тази нещастна жена, да й покажа от къде изгрява слънцето. Залагам 5 лева, че очаква "първата внучка" да бъде кръстена на нея. Да не вдигне кръвно нали Joy

Право в целта е този пост.
Това е и развръзката - свеки ще иска да е на нея името, за да има специално място на баба, чието име носят, за да манипулира и внучката си.
Че не е много сигурно положението на свеки - брак нямат, жилището на снахата (даже 4 имота), ако тази снаха бие дузпата в един момент на любомия син Борис..? Няма да е изобщо турски сериал.

Имаше подобно изказване но не директно дали да се кръсти бебето на нея. - Досега не съм ви молила за нищо, но не съм сигурна дали точно това е имала предвид

Изглежда, че точно това е имала. предвид. Но понеже си добра, тя е била сигурна, че няма и гък да кажеш и името е нейното! Но изведнъж Калина...
Ще видиш, че ще изплюе камъчето.

# 333
Мъжа ще се окаже страшен цървул.

Първо успял е да накара жена си да живее с майка му. Втора не успя да пробута Калина пред бабата.
Сега на него ще кръстят детето.

Авторката има проблем със собственият си мъж не с майка му.

Бате, тва за цар Симеон да беше се омъжила - пак щеше цървул да излезе за пред бабушкерите в бг-мама. Страшна работа, ей. Как стигнахте до тва грандиозно умозаключение, само вие си знаете.

# 334
  • София
Точно това е имала предвид. Четох внимателно, казала е "първата внучка". Тя има момче кръстено на нея, нали? Не се брои, това ви е намекнала.

Кажи им "лошо ми е, побъркахте ме с тези имена. Няма да МИСЛЯ повече за името, като се роди бебето и го ВИДЯ, името ще си дойде". Да са на ясно кой решава. Може и по-тежка артилерия да вкараш, щом сме почнали с манипулациите за кръвното и здравето, ТВОЕТО здраве е най-важно в момента, питай ги какво мислят по въпроса. Дали е ок да тормозят бременно момиче с глупостите си. Пък ако имаш кураж, кръсти си я Калина. Свекървата не заслужава съобразяване, да я видим какво ще направи, щом чак и заплашва. На бас, че няма да се изнесе, а ако реши да не помага за бебето, в апартамента вече ще е тясно, ще трябва да св намери друго място за бабата... за съжаление. Абе, всички козове са в тебе, защо така се оставяш, не знам. Щял да се разсърди някой си??? Дай тогава ти да се сърдиш и тормозиш. Моля те! Ти не си малко момиченце вече, ти си майка, голям, самостоятелен човек. Първо се погрижи за себе си, за да си от полза и за близките си.

# 335
  • ЯМБОЛ
Аз пък се чудя,чак сега ли се сетихте за избор на име?Сега ти си реши,избираш красиво неутрално име и спираш дискусиите.С какво толкова да заслужили,че им се връзваш???

# 336
Изобщо не се двоуми да запишеш детето Калина. Бориса е тъпо име и не е твоето желание за твоето дете. Бабчето, да взима хапчето и да спре да те тормози, бременна си, това е грехота! А тя се преструва, че имала високо кръвно. Бих си записала детето в болницати след раждането КАЛИНА !!!! 🍀

Това, че свекървата живее с тях, в нейния апартамент е решение на мъжа й. Аз на мястото на авторката не бих приела още повече, че жилището си е изцяло нейно и по документи, и по произход на парите. Това че не знае какви са доходите на свекървата също е червена лампа, както и това, че са й втълпили, че заради кръвното на свекървата трябва непрекъснато да се съобразяват с нея Но за това пак причината е в мъжа.
В собствения си дом авторката е поставена в позицията да се съобразява с мъжа си и майка му и то на финала на бременността си. Това пак е заслуга на мъжа. В никакъв случай не трябва да приема името Бориса. Същото се отнася и за Калина. Щом жилището е лично и нямате брак можете да изберете сама името на детето. Ако някой от тях гъкне му напомняте, че е свободен да си тръгне по всяко време. Само с твърда позиция ще пресечете всякакви бъдещи опити за манипулации от страна и на двамата.

Чудни отношения, господарката с камшика.
Авторката до преди десет страници нямаше проблем нито с мъжа си, нито със свекървата. Всичко е заради едно неудачно подбрано име.

Да оставим жената да роди спокойно, а прокобите за след време, ако има нужда.

Това не е решение, не искам да съм тартор. Искам спокойствие. Облякох се и излезнах навън. Не мога да си го причиня да водя разговор след като цяла нощ не съм спала. Не знам как ще бъде разбрано това мое действие. Но усещам вътрешно че ако мъжа ми не е около нас ще избухна много грозно и ще забравя добрия тон.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 14:42 от КремонаЛиза

# 337
  • София
Аз виждам нещата така:
Авторката се е събрала със семейство, за което името на първородното дете задължително е на мъжката рода. Братът на Борис обаче ги изпреварва и дъщеря му е естествено на свекървата (да я наречем Петя). И сега, след като второто внуче (на Борис и авторката) пак е момиче не върви да е отново Петя и се предлага Калина като вариант на свекъра. Обаче греда - свекървата се е развела с Калин и е в лоши отношения с него и настава мирова трагедия. След като "Калина" отпада, остава вариант от мъжката рода - таткото, Борис. Обаче пък на авторката не ѝ харесва. А трябва да е на мъжката рода...
Тоест, не че трябва, просто те са с този манталитет.
Затова авторката дори и не желае да погледне други неутрални имена. Няма да се приемат.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 13:56 от Светулчица

# 338
Мисля си какво става ако майката даде  име в родилния дом, което мъж/свекър/свекърва не одобряват? Юридически имам предвид. Ясно е, че не е редно така, но като събитие възможно ли е? Чувала съм, че да, понеже майката посочва личното името, а бащата дава бащиното и фамилията (ясно е, че после може да се запъне да го признае, но после пак ще се докаже, че е бащата).

# 339
  • Пловдив
Моята ситуация беше подобна.
С първият ми мъж имам момиченце. Бившите ми свекър и свекърва бяха разведени, но след множество побои, изневери и грубости от страна на свекъра.
И от страна на двата ми рода има традиция децата да се кръщават на баби и дядовци, като аз винаги съм харесвала тази традиция.
Когато забременях много ми харесваха имена като Лидия, Стела, Симеона, Лилия, но това бяха имена с буквите на свекъра и свекървата. Тогава с бившият ми вече мъж взехме решение, че не е уместно да е на неговите родители и решихме името да е производно от имената на моите родители, за да спазим традицията. Дъщеря ми в крайна сметка е с две имена, които означават Силна, Божия крепост.(защото за мен е важно значението на името).
С втория ми мъж имаме момче, там нещата бяха по-лесни, защото вече имаше деца кръстени на свекъра и свекървата и тъй като с ММ вече не бяхме първа младост, а за него това беше и първото му родно дете го кръстихме на Архангел Михаил (по съвпадение с буквата на майка му), което име пък означава Кой е като Бог?
Може би ще е добре да разговаряш с мъжа ти и да изберете име по значението му, име което ще пази и закриля детето ви.
Отделно от това сега има толкова имени дни. На 14 е Кръстов ден, на 8- ми е Дева Мария, На 17-ти са Вяра, Надежда, Любов и майка им София - чудесни пожелателни имена.
Може и като видиш бебето да ти хрумне съвсем друго име
При мен например дъщеря ми си беше истинска Мария - леко матова, с тъмни очи, дълги мигли, дълга тъмна коса (винаги така съм си представяла, че изглежда Дева Мария не знам защо), а синът ми се роди много бял и рус истински ангел направо си дойде с името.
Племенницата ми роди наскоро имаха избрани имена, но като погледнала малкото си момиченце и изведнъж решила съвсем друго име, таткото и той казал, че това име подхожда повече на бебето и така ....
Само бъди спокойна, желая ти леко раждане и бързо възстановяване.

# 340
  • 🌊
Добре, че свекървата няма трето дете, че сигурно и за него щеше да си прави устата да е на нея.

# 341
Ох, да кажа и аз Simple Smile
Всичко изчетох, следя какво се случва. На мястото на авторката  - няма да ползвам Калина колкото и да ми харесва. Също и Бориса. Също и името, и производните на свекървата. Избирам неутрална буква/и - търся имена, които ми харесват и ги обсъждам само с таткото. Спираме се на едно и докато не излезе бебето не се съобщава на никой.
Ако искаш, много хора тук предложиха да помогнат с идеи. Каквото и да изберете, все на някой няма да се хареса - ще го асоциира с неприятен познат, политик и т.н. Обаче това си е вашето дете и толкоз.
А кой колко имота има или няма изобщо няма връзка с името на бебето.

# 342
Не виждам драма. Свекървата вече има кръстено на нея внуче. Защо и свекърът да няма? Той е баща на сина си, поддържат отношения... Въпросният свекър сигурно също не обича вече бившата си жена, но дали се сърди, че другият му син е кръстил детето си на нея? Едва ли. Този свекър също ще е дядо на чаканото от вас дете. Защо и той да не бъде зарадван? Виж ти, какви претенции от свекърва...

Изберете име, което желаете и харесвате!

Успех и щастлив финал на бременността!

# 343
[quote author=FBID1368241399861945

Имаше подобно изказване но не директно дали да се кръсти бебето на нея. - Досега не съм ви молила за нищо, но не съм сигурна дали точно това е имала предвид
[/quote]

Точно това е имала предвид. Може и драмата с името на бившия й мъж да е пресилена с цел да се насочите към "правилното", без тя да го казва директно. А това с кръвното... нямам думи. Утре тихото говорене ще стане просто тих шепот и ще се чуват само нейните желания.

# 344
Аз започвам да разбирам дядо Калин.Никак не му е бил розов живота със свекървата на авторката.И може би синът му го разбира.

Общи условия

Активация на акаунт