Махане на памперс и биберон - 4

• 13 742
  • 323
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Имам нужда от съвет. Дъщеря ми е на 1.10 Опитваме се да махнем памперса от 4 дни. През деня и през нощта спи с бельо и не се напишква. Обаче отказва да сяда на гърне, всеки път като я приканвам отвръща с категорично “не”. Ако все пак я сложа, става. Опитах със седалка със стълби, харесва й да се качва. Понякога сяда , на щом почва да пикае и се изправя. В повечето случаи, ако я сложа иска да стане и започва да плаче. Като се изпусне, си гледа в краката и че става локва, показва ми. Но до там, не желае да сяда, нито след сън, нито по което и да е време през деня.

Да продължа ли, без да я насилвам? Или да върна памперса и да я изчакам още ?

# 226
За мен щом за 4 дни не става изчакайте още месец-два. Ако няма желание да ползва гърнето не виждам как ще стане. При нас беше същото ,нещата се случиха чак когато започна да сяда доброволно на гърне

# 227
Поне 2 седмици трябва да минат, да не кажа месец. За 4 дни нищо не става.
Тези методи там дето за 1 ден махат памперса… и един мармот завива шоколада в станиол 😁
Водете я да пика права в банята щом така иска. После ще започнете да целите гърнето и така. Или седалка направо.

# 228
Аз не бих се отказала от опитите, проявете търпение. При големият ми син започнах на същата възраст, като може би около месец ползвах и памперс и го оставях без, за да свикне да върши нещата и в гърнето, след това махнах памперса през деня и отне около седмица да започне да си казва. Когато детето е малко процеса е малко по-бавен, но пък с акането нямаше проблем, там нещата станаха бързо и без драма. Малкият ми син беше на 2г3м и точно за 1 ден се научи за пишкането, първия ден се напика 10 пъти, втория ден веднъж и това беше, даже веднага махнах и за обедния сън, но с акането беше голяма драма.

# 229
Някой с по-голямо дете, който да е посещавал детски психолог, който да препоръча? Макар че сигурно вече не са повечето хора в темата, но поне да опитам за препоръки. 3-ти месец акане в гащите и няма изгледи с обяснения да постигнем дори и еднократен резултат. И на мен ми се отразява зле вече психически, изтощена съм.

# 230
Някой с по-голямо дете, който да е посещавал детски психолог, който да препоръча? Макар че сигурно вече не са повечето хора в темата, но поне да опитам за препоръки. 3-ти месец акане в гащите и няма изгледи с обяснения да постигнем дори и еднократен резултат. И на мен ми се отразява зле вече психически, изтощена съм.
Има ли други дефицити?

# 231
Не мисля, говори много, общува, играе като цяло не забелязвам нещо, което да не е ок.

# 232
Не мисля, говори много, общува, играе като цяло не забелязвам нещо, което да не е ок.

То въпроса не е Вие как преценявате развитието на детето, а какво мислят специалистите. Ето например ние бяхме на детски логопед, просто да се консултирам дали нещата са ок, защото аз не знам на какво да обърна внимание и се оказа, че детето е супер за възрастта си, но според логопедката аз не мога да казвам Р. Laughing
Така че, никога не знаеш (мен никога не са ме водили на логопед и така съм си останала)! Nerd

# 233
Имам известна база за сравнение, тъй като с по-голямото ми дете съм имала разни притеснения, също сме посещавали логопед. Мога да направя сравнение и да преценя и като ниво на ангажираност, активност, поведение, говор и т.н. А и въпросът беше именно за препоръка за специалист, който така или иначе ще си каже мнението.

За "Р" има хора, при които много личи, че не го казват добре. Други, при които е по-леко изразено обикновено не могат да забележат сами. Но, да, права сте, че едно време родителите доста неглижираха разни проблеми дали от това, че са смятали, че не е важно, дали просто не са ги забелязвали. И аз съм имала подобен опит. Не знам дали сега не сме в другата крайност, но отчасти е продиктувано именно от това, че не искаме да оставяме неразрешени проблеми. Но това е друга тема, малко отклонение Simple Smile

# 234
извинявам се за въпроса който зададох, нямах намерение да ви засягам. Просто има родители които са на мантрата : то само не говори обаче всичко друго е ок. Затова трябваше да засегна тази деликатна сфера- как е развитийно детето. Общуването говоренете не е показател. Т.е. е показател но недостатъчен.  Вие сте отбелязали по-голямо дете, но какво значи по-голямо. Ако а не 5г.  то има повече от това - ами ака на гащите 3 месеца. Ако е 2 и половина и ви се струва голямо , то не е всъщност. Много е относително.

А момче или момиче. Питам защото при момченцата пишкането е прав, а често като вършат едната вършат и другата работа едновременно. Затова съветват първоначално момченцата да се слагат д апишкат седнали за да може естествено да тръгне процеса и като го свършат да разберат за какво иде реч.

# 235
  • София
За кой град търсите детски психолог?

# 236
Оставете го цял ден без гащи да видите реакция като му се доака. Може да седне на тоалетната или прав над гърнето (да наподоби акането в гащи). Няколко пъти като види че не е страшно, може и да се пречупи да седне. Всеки път с голямо браво като се изака.

# 237
  • София
Този въпрос "детето има ли дефицити" направо пронизва, моля спрете да го задавате. Ако едно дете има дефицити, родителят няма да задава въпроса си във бг  мама, а ще го задава на Ерготерапевта на детето. Ерготерапевтите имат протоколи за махане на памперс и обучават родителите. И проблемите свързани с Логопед -изговарянето на буквата Р, нямат общо със памперса, та примера е малко неуместен. Не мисля, че съвет за психолог е много подходящ, защото в БГ дипломите за психолог се раздават на килограм, всеки 2ри завършва психология. Ако прецените -давам името на Ерготерапевта с който аз се свързах -Руслана. Жената е супер, отказа да ни запише при нея защото тя се занимава само с деца с дефицити, но изпрати напълно безплатно протокола за махане на памперс.

# 238
Аз вас ще ви помоля малко да поуспокоите тона, защото не ме познавате и аз вас също,  слава богу. Протокол за махане на памперс съм публикувала многократно в бг мама (Без да съм Руслана на която правите реклама) ... и не само. Правя на доброволни начала и много други неща за много други деца, чиито родители питат в бг мама  и от тук тръгват чрез помощ от родител за родител, да търсят решение на това, за което ги безпокои.

Ако вас този мой въпрос ви пронизва  просто подминете или си останете с главата там където ви е  ... или по-добре отидете в раздела на деца с хронични заболявания и увреждания за да останете малко по-шокирана че все пак има такива въпроси и такива отговори. Пронизващи.

# 239
  • София
Може би имате сериозен проблем госпожо.

Общи условия

Активация на акаунт