Махане на памперс и биберон - 4

• 13 738
  • 323
  •   1
Отговори
# 255
Моя е момче ,но ако му се доака на вън и евентуално трябва да седне разбира се 🤣 нося си антибактериални кърпички и избърсвам старатвлно преди да седне. Друго не мисля ,че може да се направи , а ако пък има какво ,ще следя с интерес

# 256
Вземам я на ръце и я държа над тоалетната чиния.

От една седмица сме без памперс, вкъщи си пишка на гърне и си сяда, навън се притеснява и се напикава, така че държането над тоалетната чиния засега е без успех.

Да питам един въпрос - как пишкат малките момиченца извън вкъщи? За момченцата е лесно, ама при момиченцата? В парка е ясно, питането ми е - на гости, в заведение и т.н.? Аз в обществени тоалетни не се допирам до нищо например. Държите ли ги някак?

# 257
  • до най-прекрасния мъж
Издържам я над тоалетната чиния, така както чишка навън. Същата поза ползваме и за акане. Абсурдно е за мен да я сложа да седне на обществена тоалетна. Аз самата не сядам, детето още по-малко. При момичетата е по-рисково откъм инфекции на уринарния тракт, затова действам по този начин.

# 258
То и при момчетата на тази възраст е същото като при момичетата. Ниски са още и не достигат да пишкат прави на тоалетната както трябва. Поне моят син в началото на 2г3м не стигаше. Сега, година по-късно си пишка нормално прав в тоалетната, но за акането държи да е само на голяма тоалетна с детска седалка. Не иска да ака нето в гърне, нито навън. Миналата година като се отпусна да ака, акаше навсякъде и навън и на обществена тоалетна, като го държа над нея.

# 259
  • Sofia
Обществена тоалетна - абсурд!
Аз не сядам, пък какво остава за децата ми.
Навсякъде си носим гърне. Никога не съм държала каката, не държа и малката. Защо да се мъча... Носим си гърнето и това е.

# 260
  • София
Не сядам и те не сядат! Иначе имам в мен специални като салфетки дето се слагат на тоалетната чиния. На гости (зависи къде сме) може да седне, но и просто я държа аз все едно сме навън.

# 261
Да питам един въпрос - как пишкат малките момиченца извън вкъщи? За момченцата е лесно, ама при момиченцата? В парка е ясно, питането ми е - на гости, в заведение и т.н.? Аз в обществени тоалетни не се допирам до нищо например. Държите ли ги някак?
Взех сглобяемо гърне и си го носим навсякъде, понеже като я държа не се отпуска да пикае.

# 262
Във връзка с това как сядат децата като трябва да пишкат навън - моят син от десетина дни е рязко без памперс, взех си отпуск специално, за да преминем този етап, за щастие върви много добре. За тези десет дни обаче вече 3 пъти се случва възмутени минувачи да ми правят забележка, че момчето (видимо на около 2 години), пиша на дърво - веднъж в парка в малка алея, веднъж в малка пресечка на главната улица в града и веднъж на дърво в ъгъла на затворена детска площадка. Сега .... Сериозно питам, аз ли съм шокиращо невъзпитана или цялостно имаме обществена непоносимост към 50 мл. бистра течност върху дърво за сметка на цигарите по площадките 🤔

# 263
Във връзка с това как сядат децата като трябва да пишкат навън - моят син от десетина дни е рязко без памперс, взех си отпуск специално, за да преминем този етап, за щастие върви много добре. За тези десет дни обаче вече 3 пъти се случва възмутени минувачи да ми правят забележка, че момчето (видимо на около 2 години), пиша на дърво - веднъж в парка в малка алея, веднъж в малка пресечка на главната улица в града и веднъж на дърво в ъгъла на затворена детска площадка. Сега .... Сериозно питам, аз ли съм шокиращо невъзпитана или цялостно имаме обществена непоносимост към 50 мл. бистра течност върху дърво за сметка на цигарите по площадките 🤔

Като цяло българите явно имаме непоносимост към деца.. и нас ни гледат погнусено, а да не казвам какви възмутени погледи отнасяме, когато детето ми се държи "палаво". Честно казано, само у нас го наблюдавам това явление, много е жалко..

Един съвет - нека детето да не пишка ВЪТРЕ в затворената площадка (дори на дърво в ъгъла), намерете място извън площадката. Innocent

# 264
Или си купете подвижно гърне,на никого не е приятно да мирише на урина.Две момчета имам,от както са без памперси винаги нося подвижно гърне и от двата вида.На обществена тоалетна пак с тях.Като показаното от Noli и ето такова,много са удобни и при пътуване.

# 265
За обществени места - тоалетни и паркове - преносимо гърне, по-горе са показали вариант. Аз съм от хората, които не са фенове на клечащи по дървета и храсти деца. Няма нужда да се прави сравнение с цигари, бирени бутилки и т.н - все са неприемливи.
Другото, което не разбирам е преобличането - ама не дискретно да смениш блуза, панталон и т.н., а оставяне на деца и то не малки по голи дупета и цяло тяло. Не веднъж ставам свидетел на такива гледки в парка - онзи ден момиченце на около 4г, стоя сигурно 15 минути голо от кръста надолу. За мен е липса на уважение на личното пространство на детето и част от възпитанието къде какво е приемливо.

# 266
Ами… много съжалявам за това, което ще чуете, но да пикаеш на обществени места - по градини и дървета - е липса на възпитание и за мен е липса на уважение на личното пространство на детето и част от възпитанието къде какво е приемливо. Отделно е навлизане в личното пространство на останалите хора.

Обществените места не са тоалетни и на никого не е приятно да мирише на урина. Така се възпитава отношението или по-точно липсата на такова както и липсата на уважение към другите и средата около нас. Не става дума за “бистрата течност”, а за принцип, който се възпитава у децата.
Съжалявам, аз не подкрепям и ще обясня на моя син, че това не е ок.

# 267
Значи кучетата могат да пикаят навсякъде , а децата трябва да ги учим че е срамно и да се крият. Горките деца…
Нормална част от научаването е това, изумена съм че някой би се възмутил.

# 268
  • София
Аз нямам проблем с това, когато става въпрос за дете.

# 269
Никакви скрупули нямам да посоча подходящо място за детето ми в една държава, която смята, че хората нямат физиологични нужди. Колко използваеми тоалетни сте виждали общо по всички градове, паркове и плажове, които сте посетили? Там, където има не съм виждала някой да пикае острани, за разлика от паркингите на магистралите например. Досега никой не ми е правил забележка и не ме е гледал накриво, така че явно се справям в избора на места, за да може осъзнатото ми дете да не се притеснява, че се е изпуснало, защото няма една шибана тоалетна в радиус.
На всичкото отгоре и куче имаме.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 16:35 от Enter Sandman

Общи условия

Активация на акаунт