ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 137
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Harmony25, ау че хубаво сутрин на се събудиш с такава новина. Честито момченце. Живо и здраво да ви е. Много да ви радва.
Аз и до сега не съм сигурна контракции ли имам или бебето се мърда. През последните две седмици по-често усещам стягане. Не са болезнени, не ми става зле. Не пиех нищо през цялата бременност. По време на прегледи докторите не са засичали контракции.
Изследванията, които ми пускат са някакви общи според мен. И не се е налагало допълнителни такива да пускам. Хем си мисля, че ме претупват, хем си викам, че ако имаше нещо притеснително ще кажат.
Единственото, с което се сдобих са киселини. От всичко, които ям. Но това са бели кахъри за 35 г.с.

# 526
Момичета, на 18.09 гушнах моето второ момченце! 💙 Роди се в 37+4, 2800гр, нормално раждане. Скоро ще опиша и как премина самото раждане, само да се възстановим всички от емоциите! 💙
Честита ви радост,да ви е жив и здрав юнака много да радва всички покрай него .На мама бързо възстановяване .💐

# 527
Честита радост! Бъдете здрави и щастливи!  На мама бързо възстановяване!

# 528
Честито мъжленце!Да сте здрави и щастливи!Бързо възстановяване на мама и да се прибирате вкъщи да си се гушкате скоро

# 529
Harmony,

Прекрасна новина, честито!!!!
Да сте живи и здрави, да ви радва много малката душичка!
Много се радвам, че всичко е минало добре.
Бързо възстановяване.
Ей, че хубаво!
🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Аз съм с болчици от вчера, доста неприятни при шийката на матката и подозирам, че се скъсява. Болят ме и краката, хванах мускулна треска. Вчера прекалих - 3 часа в поликлиниката ме държаха сутринта, а вечерта два часа родителска среща на голямото дете. Предстои ми преглед ми АГ тези дни и ще видим какво е положението. Умората  да се избягва и почивката да преобладава е много важно, наистина.
Днес май само багажа за болницата ще стегна и аз най-после и през останалото време - леглото.

Много са ви сладки коремчетата,  ще взема и аз да се покажа преди голямото събитие. 😆

# 530
Harmony, честита радост! Много да сте здрави с малчо Hug Как сте днес? От болницата дават ли бебето да е при теб?

Имаме скрин вече, и започнах да сортирам и пера бебешки дрешки. Багажът за родилното е стегнат, остават 2-3 неща, които трябва да купя и да добавя в него. А има повече от месец, но да съм готова Grinning

# 531
Harmony, честито щастие и бързо възстановяване! Hug Ще чакаме да споделиш как е минало всичко.

Аз ще имам магнерот до 35+3-4 дни и мисля после да го спирам, рано ли ще е? Днес съм в 35+0 точно и вече започнаха да ме тресат нерви свързани с раждането и дали всичко ще мине добре. Но от друга страна може да имам още 5-6 седмици да съм бременна. Много странен период, хем е близо, хем далеч раждането.

# 532
Честита радост, Harmony 💙💙💙 Пожелавам ти бързо възстановяване и малкия юнак да е жив и здраве и много да ви радва. 🥰🥰🥰 Като слушам колко бързо и лесно се е преминало раждането, много се обнадеждавам, че и при мен ще е така като е второ.

На мен АГ ми каза, че няма нужда да спирам магнезия, което ме очуди. С предната бременност съм сигурна, че същото АГ ми каза да го спра в 36 седмица и като слушам препоръките на вашите лекари, май ще го спирам. Притеснявам се от честите и неприятни Бракстън Х контракции, да не се увеличат ако го спра и да не мога да спя нощем. За желязото знам, че не се спира. Тук не се ходи на тонове, само един път в 35 седмица и това е. Следващия ми преглед е чак на 10.10, което е в 40+3 г.с. и се надявам да не го дочакам. 😀

От вчера и аз имам лека паника, че не остана време, заех се с чистене на прозорци, искам да изчистя и подредя всички кухненски шкафове, обувките, да стерилизирам всички бебешки пособия и направо край нямат задачките. Още не съм стегнала багажа, но то няма и какво толкова да приготвям. Предния път единственото, което ми трябваше беше четка и паста за зъби, крем за лице, зарядно и това е. Не ползвах нищо от багажа ми, защото болничните принадлежности ми бяха супер удобни.

Много сладки коремчета споделяте всички. Ето го и моето момче 😊

# 533
На мен АГ ми каза че е хубаво да продължа магнерота да не ни изненада че има още малко до секциото,а то е на 10.10. Даже сега на 10 дни ще ходя при него на тонове трябва да мина през анестезиолога и да се надяваме да няма причина да местим секциото по рано.Да ви кажа много е различна нагласата като знаеш датата и знаеш че това е краят по нататък няма как да е.

# 534
Честито бебче,Harmony!Скорошно възстановяване и здраво и спокойно момченце ти пожелавам!
Аз засега нищо няма да спирам.Следващите ми срещи с лекари са на 3/7.10.Вече съм в пътища по-добре,но тази гадна хрема не знам как ще се махне.От нея дишам само през устата и не мога да говоря.Инче имам енергия,станах в 4,сготвих,прах,пералня пуснах,докараха ми още 25 кокошки,че бях поръчала.В лицето съм като сдъвкана и изплюта,но ще се оправя.Мъжът ми само ме увиква,понеже само рева.Не от емоции от бременността,аз съм изрод и трудно се разчувствам.Имам много добра приятелка и съседка,чието детенце доста често гледах.И у нас съм я водила,с нас даже на почивка я бяхме взели.Ние като нямаме и й купувахме,радвахме се все едно е наше.Да,обаче окончателно се разделиха с мъжа си и сега е във Варна при сестра си.Детето си е при нея и изобщо не иска да го пуска насам.А аз няма ден,в който да не се занимавам с нея.Сега ми е толкова тежко,че място не мога да си намеря.

# 535
Много сладки коремчета споделяте всички, още малко остана да им се радваме и скоро ще качваме снимки преди и след. Heart Което ми напомня да помоля ММ да ми щракне една по-представителна с големия корем, за да може после да се снимам пак така с бебчо.

Dream, аз също се надявам на по-леко второ раждане, доктора ме успокоява, че второто винаги излиза по-лесно и историите, които чета сочат, че винаги е по-бързо, ама пак ми е притеснено и никога не се знае.

Аз днес давах кръвните, които искат преди хоспитализация и другата седмица са ми консултациите и последна ФМ. Ей сега ми дойдоха последните пратки от HM с клинове за мен и за детето. Чудих се много дали да си взимам дрехи сега, ама се чувствам много зле и нищо не ми става, та реших, че дори за 2 седмици да е, си заслужава да имам 2-3 нови парцала да обличам. А и не знам колко бързо този път ще се прибере корема и ще се върна във форма. Също си взех една рокля, която мисля да нося на изписването. Даже е почти оригиналния ми размер, само с един нагоре и след раждане планирам пак да си я нося.

Да ви споделя нещо забавно, с това масло за перинеум вчера тръгвам да правя масаж, ама ни от ляво, ни от дясно, отгоре или отдолу, права, седнала, клекнала, все никак не мога да си стигна женските части както трябва. Joy Заявих на ММ, че той ще прави масажа и той ме помоли за ден отсрочка да се подготви психически. Joy Пък аз си мислех, че ще му е приятно да ми помага, ама явно го стресира. И не знам защо бях останала с впечатлението, че този масаж се прави отвън, а не отвътре, но грешно съм разбрала май? Като гледах видеата изглежда трябва отвътре да се масажира? Ще видим, тази вечер ММ ще пробва, дано се получи.

Един въпрос относно помпите за кърма. Вие ще си купувате ли? Ако планирам да кърмя ексклузивно, ще ми трябва ли? С първото спешно я купихме, защото тя беше в болницата без мен една седмица и трябвашв да започна да цедя. Аз ако ще се цедя със сигурност искам електрическа, ама видях цените и щях да падна. Преди 5 години бяха по 100 лв на Авент електрическите помпи или аз грешно си спомням Cry но не ми се дават 300-400 лв за нова помпа. Има ли някоя по-бюджетна или направо се насочвам към помпа втора ръка, гледам, че вървят по 100 лв. Аз моята я продадох, май не трябваше….

# 536
  • UK
Честито, Harmony! Браво на теб, бързо възстановяване и много здраве за малкия член на семейството!

Осъзнах, че имам нужда от сутиени за кърмене, имам само 2 и то стари и никак не ми харесват. Непрекъснато ми излизат реклами на разни марки, но общо-взето няма особена разлика, всички са си китайски микрофибърни/еластанови. Снощи излязох да повървя из квартала за половин час, за да се разтъпча, беше много приятно, а днес съм като с мускулна треска в слабините, все едно съм седяла на шпагат. Развалина пълна Flushed

Един въпрос относно помпите за кърма. Вие ще си купувате ли? Ако планирам да кърмя ексклузивно, ще ми трябва ли? С първото спешно я купихме, защото тя беше в болницата без мен една седмица и трябвашв да започна да цедя. Аз ако ще се цедя със сигурност искам електрическа, ама видях цените и щях да падна. Преди 5 години бяха по 100 лв на Авент електрическите помпи или аз грешно си спомням Cry но не ми се дават 300-400 лв за нова помпа. Има ли някоя по-бюджетна или направо се насочвам към помпа втора ръка, гледам, че вървят по 100 лв. Аз моята я продадох, май не трябваше….

На мен сестра ми ми даде нейната, но ако я нямаше, не бих купувала преди да видя, че има нужда. Може също да се вземе под наем ако не се лъжа.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 11:34 от Ljoli

# 537
Привет!
Някоя от вас вземала ли си е сама влагалищен секрет и да е изкарала достоверни резултати 😆?

# 538
Браво, Хармони, звучи като лесно и почти безболезнено раждане. Много здраве за теб и малкото пакетче!

Mommy, масажът се прави отвътре и е по-скоро като разтягане, не особено приятно. Не съм го започнала, но това съм чела. А как се стига до там, също е загадка. Ако имаш огледало, може да е от полза.
Аз взех една електрическа помпа за кърма, но само защото беше намалена под 150 лв.

Аз се заредих с два сутиена за кърмене засега. Получих съвети да изчакам, защото не се знае какъв размер ще ми трябва в крайна сметка.
Трябва и аз да си поръчам едни дънки или панталони за бременни, колкото и да се опъвам. Имам само един нормален гащеризон, който мога да нося сега, но не е много удобно да съм само с него. Всеки път за тоалетна навън трябва да свалям раница, яке, да разкопчавам гащеризон.

Ще трябва да поръчам и спални чувалчета. Имам само едно, но разбирам, че е крайно недостатъчно.

# 539
Mommy,
Моята помпа е на Лансинох за 200лв, единична, електрическа. Първоначално мислех на Медала за 400лв, но се радвам,  че избрах по-бюджетен и пак добър вариант.

Stasy,
Това със секрета е може би много добра идея. Хммм, трябва да го помисля и аз, предполагам че продават в аптеките стерилни клечици за целта може би днес ще питам. Иначе няма кой знае каква философия специално за това изследване - памучето се отърква внимателно във влагалищната стена отвътре, да няма нараняване, но и да се овлажни добре със секрет. И после се носи за изследване в лаборатория. Simple Smile

Как се прави скрит текст?

Ето и моето коремче:

Общи условия

Активация на акаунт