Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 29 250
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
mibobo, ако може да си задам въпроса тук. Преди 4 години установих дефицит на Б12, заради метформина, както и неоптимален хомоцистеин. Бих си инжекции за известно време (първо цианкобаламин, после хидроксокобаламин), отделно започнах да взимам подезични таблетки. Паралелно взимах фолат и Б6. От април вдигнах драстично приема на фолат, взимах и един куп други добавки. Бях като машина, но... в средата на август се изморих от всички добавки и лекарства и просто спрях да добавките, оставих само метформина и еутирокса. Във вторник ми хрумна да изследвам Б12 (без фолат и хомоцистеин) и резултатът е  1198 pg/ml. Мислиш ли, че тези стойности са високи? Трябва ли да спра за известно време Б12?

# 601
Морска вълничка, за този инсулин на гладно не ви ли изписаха метформин? Много е висок. След като има покачване, явно диетата ви не е оптимална.

# 602
milbobo, мамалогът ми зададе същия въпрос. Не, от 5 години не, тогава беше пневмония, преди ковид. Не пия алкохол. Вит.Д взимам по 10 капки от една година. Продължавам с по 20, според ендото. Фолиева не съм пускала. Малко съм в шах. Благодаря ти за включването!

# 603
Морска вълничка,
Други възможности за висок феритин са: да приемаш редовно някаква добавка с желязо (например мултивитамини)  или генетични причини. Консултация с хематолог ще трябва.
Мъжът на Изабела Уенц се е борил с високо желязо/феритин. Сега като чета книгата за надбъбречните и тя описва неговия случай.

# 604
Acid_Burn не е чак толкова висок, но може да изчакаш още малко и да го почнеш след НГ. То зависи и какви дози пиеш, ако е добро нивото после само поддържай, т.е. може да минеш на 500 дневно или ако вземеш спрея на БетерЮ който едно впръскване е 300.

milbobo, мамалогът ми зададе същия въпрос. Не, от 5 години не, тогава беше пневмония, преди ковид. Не пия алкохол. Вит.Д взимам по 10 капки от една година. Продължавам с по 20, според ендото. Фолиева не съм пускала. Малко съм в шах. Благодаря ти за включването!

Това по 10 капки дневно или седмично? И колко е в една капка?

# 605
# 606
mibobo, благодаря! Heart Взимам по 1000 на Солгар.

# 607
mibobo, благодаря! Heart Взимам по 1000 на Солгар.

За постоянен прием е много, като натрупаш добро ниво, после трябва по-малко.

Морска вълничка не мога да се ориентирам колко вземаш, ти казваш 10 капки, там пише доза 0,5мл. В тези 0,5мл има 2500 единици, на теб при дефицит ти трябват 4000-5000 дневно. При по-големи дози Д трябва и вит.К2, както и магнезий е нужно при дефицит.

# 608
milbobo, пипетата е градуирана на 0,5 и на 1,0 ml. До сега взимах 0,5 + к2, дневно, вече ще е 1.0 ml(двадесет  капки) +k2. магнезий какъв да взема в този случай, цитират или друг? Инсулина ме тревожи...
Стеличка, добавки с желязо не, но мултивитамини взимам през зимата, но не много редовно. Хематолог ще търся да видя какво ще каже. Инсулин и феритин, дали нямат връзка с ТАТ и МАТ, все са ми високи. Мъжът на Изабела Уенц преборил ли се е?

# 609
Морска вълничка, да, оправил се е. Писах ти на лични за подробностите.

# 610
Аз минавам да се похваля Simple Smile , правихме днес изследвания на сина ми, вече 3 месеца яде глутен и има прилично влошаване на щитовидните, но и дефицит на Д, който също може да е повлиял. Определено бях подготвена за по-лоши резултати. Сега ще почваме млечните, дано и с тях всичко е наред!

# 611
Привет на всички отдавна не съм писала ,диагностицираха ми Базедова болест през 2019,през 2021 ми дадаха радиоактивен йод и оттогава нещата още по зле болки в цялото тяло,замайване ,губене на равновесие какви ли не лекари и проби и на финала казаха фибромиалгия .Преди 5 дни си направих изследвания и тат и мат са в небесата на 50 мг еутирокс съм и един туморен маркер леко завишен идея нямам какво и накъде да ходя моля ви за помощ

# 612
  • Варна
T3 иТ4 не са ли излезли?

# 613
T3 иТ4 не са ли излезли?

не тук в Испания след като тсх са ти в норма лабораторията отменя другите хормони

# 614
T3 иТ4 не са ли излезли?

не тук в Испания след като тсх са ти в норма лабораторията отменя другите хормони

Мале ужас, това е отвратително Anguished , иначе самия ТСХ е висок и вероятно си с хипофункция.

Иначе относно СА125, да той е маркер за няколко вида рак, но също така един от маркерите, който излиза завишен   и от други неща - включително и автоимунни заболявания. Ето прочети тук https://medipro.bg/ca-125-marker/
Ако искаш въпреки всичко си се консултирай с лекар за твое спокойствие. От кого и с каква причина е пуснат?

Общи условия

Активация на акаунт