Термин Ноември 24 - тема 3

• 31 430
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, сега като го споменавате, не знам дали при мен не е някакъв пропуск за кръвната захар. Лекарката ми пуска всеки път изследвания, но само на гладно и ми излиза все по-ниска, последно беше 3,7. Дали заради това не ми пуска обременяване, но знам че стойностите на гладно не показват точната картинка. При бременност задължително ли се пуска или само ако видят нещо съмнително.

# 556
И на мен не са ми пускали, за мое голямо щастие. Имам пресни резултати два месеца преди да забременея, но като цяло кръвната ми захар е ниска и съм с много ниско кръвно.  Не мисля, че е задължително това изследване, по преценка на АГ-то е. Ако искаш попитай защо не ти е пуснато, за да ти е спокойно.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 21:18 от slanchogledka^

# 557
Miss, не мисля, че има за какво да се притесняваш, не всеки лекар го назначава това изследване. Трябва да има някакви предпоставки, например бебето да върви по-голямо, водите да са повече, майката да е с повече килограми. При мен нито водите бяха повече, нито бебето е вървяло голямо, кръвната захар на гладно ми е била винаги супер. Единствената предпоставка при мен беше моето тегло, но нямам ГД.

Като цяло моята АГ имам чувството напоследък, че се опитва да ме изкара с някакви несъществуващи проблеми, защото не ѝ се вярваше, че макар и с повече килограми нямам нито кръвно, нито ГД, нито някакви други проблеми. Пу-пу. Не знам от презастраховане ли го прави, но дразни. Като онзи ден, споделих ѝ, че ми се повръща отскоро, край, ти вдигаш МНОГО високо кръвно. Е, нищо подобно. Меря го по сто пъти на ден, не е от него. И тя го премери и видя, че не е от него. Смут да ми се създава и то на прага на 9 месец, любимото ми.

# 558
Благодаря ви, предполагам не вижда причина и за това не пуска.

# 559
В много държави се пуска на всички обременяване.

За обръщането, гледам, че на много места препоръчват упражненията spinning babies. Има ги в ютуб:

https://www.youtube.com/@spinningbabieslady/featured

Аз не съм ги пробвала, просто съм чувала за тях

# 560
  • София
Ако цитирам моята АГ "Не е зле да го направим обременяването, така е по протокол". И даже ми каза че в повечето страни си е задължително.
В моя случай заради това че бебето върви по-голямо което е така от прегледа в 7а седмица. И въпреки че стомахчето е в реалната седмица, ние двамата сме високи и нямам много качени кг, го направих.
При мен мина леко, защото имам
Рамус на 200 метра от офиса и вместо да блея си работих. Пиенето на глюкоза изобщо не беше неприятно, но се шегувах че е по добре да дават баклава. В Рамус ми дадоха глюкозата.

# 561
Дойде ми поръчка от LC Waikiki с няколко детски комплекта. Е няма такава радост, токова сладурски дрешки не бях взимала до сега, и не се бях радвала на комплектчета за Малчо! .....
А вие откъде пазарувате дрехи, мами?

Тъкмо получих първата ми поръчка миналата седмица- взех си неща от серията за бременни, даже и върнах няколко вече. Сега чакам втората поръчка, този път има и дрешки за бебето Simple Smile За дъщеря ми основно от там взимахме (но от магазина) до скоро- хубави са, не се свиват, не избледняват и са на прилични цени. Сега виждам, че онлайн пазаруването работи добре и смятам от там да поръчвам основно. Иначе за бебето съм взимала от Айко и едно- две неща от Лидъл. Мисля да проверя и "Даяна и Ники" скоро.
За нощници беше питал някой- взех си една от магазинче за бельо срещу Александровска болница- с копчета за кърмене, много симпатична щампа и от памук. Около 24-5лв. беше. Виждала съм такива и в подлеза до Окръжна и  до Лъвово мост и си мисля, че ги има по доста магазинчета за бельо.

# 562
Момичета, вие какво мислите за взимане на дрехи от познати? Ние вече купихме доста неща, но днес ни подариха дрехи ВУ. Хубави са, на Mayoral, Next, Zara. Прегледах ги, избрах си нещата, които ми харесват и естествено ще ги изпера и изгладя. Обаче остава едно чувство в мен,че все едно не правя най-доброто за детето си като ще му слагам използвани дрехи. Знам,че е смешно, вероятно е от хормоните😅 Ще се радвам да чуя вашето мнение какво е! 😊

# 563
Аз почти само използвани дрехи имам и нямам никакво намерение да гладя. За мен да се купуват нови дрехи, които ще се носят няколко седмици, си е разточителство и разхищаване на ресурси, вреди и на околната среда. Имам може би 2-3 нови дрешки и то повечето са подаръци.

# 564
На мен също една приятелка, която роди в началото на годината ми даде доста неща. Да си призная особено тези най-малките, както казва Zimk02, те ги носят по 1 месец най-много, смятам че няма нужда също да се купуват. В повечето случаи тези дрешки са обличани по 1-2 пъти и са си като нови. Simple Smile

# 565
Момичета, вие какво мислите за взимане на дрехи от познати? Ние вече купихме доста неща, но днес ни подариха дрехи ВУ. Хубави са, на Mayoral, Next, Zara. Прегледах ги, избрах си нещата, които ми харесват и естествено ще ги изпера и изгладя. Обаче остава едно чувство в мен,че все едно не правя най-доброто за детето си като ще му слагам използвани дрехи. Знам,че е смешно, вероятно е от хормоните😅 Ще се радвам да чуя вашето мнение какво е! 😊
Аз също се чувствах така с първото дете, когато зълвата ми даде доста дрехи. Но после осъзнах, че няма нищо лошо в това и приемам с радост вече😀 При нас дрехите до 5-6м са си почти като нови, след захранването вече положението е мазало… Така, че вземайте спокойно, ще го преодолеете като видите колко бързо омаляват и трябва да се сменят.

# 566
По принцип трябва да пускат обременяването с глюкоза профилактично между 24 и 28 г.с., но не всички го правят. Повечето назначават изследването при някакво съмнение като повече околоплодни води или когато бебето върви по-напред с килограмите. На мен късно ми го назначиха- в 30г.с. Правила съм обременяване когато не съм била бременна и всичко беше наред, а сега като направих излезе, че на гладно всичко е точно, но след изпиването на глюкозата по-бавно обработва захарите организма ми. Спряха ми изцяло бялата захар и забрана за някои плодове. Приемам сега сладко за диабетици и само на ябълки карам. Трудно е,  но трябва...

Момичета, сега като го споменавате, не знам дали при мен не е някакъв пропуск за кръвната захар. Лекарката ми пуска всеки път изследвания, но само на гладно и ми излиза все по-ниска, последно беше 3,7. Дали заради това не ми пуска обременяване, но знам че стойностите на гладно не показват точната картинка. При бременност задължително ли се пуска или само ако видят нещо съмнително.

# 567
  • София
Относно дрешките, при мен всичко почти е от сестра ми. Не че ако не беше тя, щях да го оставя голо да ходи, но дрешките се обличат по няколко пъти, реално не им личи да са обличани.
А и все пак, на всички дадените дрешки са от близки хора, аз дори се радвам като видя някоя стара снимка на племеника ми с нещо сладурско и сега си мисля как ще облеча и бебето така. А и пък и ние със зимните бебета, даже няма за къде да ги наконтим.

# 568
Взехме по 2-3 от необходимите дрешки само защото повечето дадени имат по някое петънце, което не се пере, и не стават за излизане на педиатър или на гости, не че ще се скъсаме от гости в първите 3 месеца. Иначе всичко ни е не втора, ами сигурно пета употреба. Нямаме никакъв проблем с това. А, комплектът за изписване ни е нов.

# 569
Относно околоплодните води, моите също бяха в долна граница преди няколко седмици, АГ ми каза да пия кокосова вода Grinning и си изпивах на ден по една голяма бутилка и сега на последния преглед преди няколко дни вече си ми бяха в норма, над средната граница. Нямам идея дали е заради кокосовата вода, просто споделям, защото и аз се бях шашнала, представях си как бебето вътре е като риба на суша

Общи условия

Активация на акаунт