Нашите кухни - тема 98

• 40 980
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Честно казано не помня колко беше дебелината на самия материал. Мога да го видя покрай мивката. Но има плътна подложка отдолу. С подложката е повече от 20 мм. Долните шкафове също не са "кухи" от горната страна. Шини няма, вероятно се слагат при определени условия. То има технолиги на изработка и монтаж. Не вярвам някой да си позволява ей така да лепи "на голо", трябва да е съвсем некадърник и да се мъчи да прави нещо, от което не разбира. Вече има много специализирани фирми за такива плотове и най-вече тези, които преди се занимаваха само с мрамори и гранити - сега са се специализирали и в този материал. Който се интересува, може да отиде в Стоун център, София. Ще му обърнат внимание, много са учтиви там и може да разпита за материалите, вкл. и за монтажа как става. Дори и да не се спре на този вариант, не е проблем да се поинтересува, ако се чуди какво да избере.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 14:50 от Alia1

# 106
Като заговорихте за смесители, може ли препоръка за смесител с изърпващ душ, ако има към него в комплект и диспенсър за веро (от тези които се вграждат и стоят под мивката) ще е още по-чудесно Heartpulse

# 107
Мinnie.Mouse, много благодаря!🙂 А какво означава, че предишният ви смесител е издържал 2 години, кое му се развали? Защото този ще ни е първият едноръкохватков смесител и реално не знам  какво точно им се разваля или създава проблеми (механизмът ли или по-скоро гъвкавото тяло). Гледах, че продават отделно резервни гъвкави тела.
Някой има ли впечатления от силиконовите подложки за отцеждане на вода, които се поставят на мивката под смесител? Удобни ли са?

# 108
Аз тези подложки за мивка ги намирам за излишни, с някои изключения - напр. в селската къща има външна мивка от старите, от емайлиран чугун, ползвам такава подложка за омекотяване на удара, ако изпусна нещо чупливо.

# 109
dolce miele, на баба предишния смесител, който е навън, издържа две години и ръждяса. Мивката се намира под навес, но все пак е навън. Баба ми ползва основно вода от кладенец, но ползва и такава от ВиК, която е варовита. Не знам каква е причината за ръждата. Други проблеми не е имал.
Нашият стария, 8 годишен, го сменихме не защото има някакъв проблем, а защото исках да мога да обливам цялата мивка и ако се наложи да измия нещо обемно, да е флексибъл.

# 110
Minnie.Mоuse, благодаря! Настоящият ни смесител (двуръкохватков) изкара доста време, даже не помня кога е купуван, но над 12-13 години със сигурност. Започна да капе много дразнещо, затова ще го сменяме. Иначе пак е с гъвкаво тяло и това е наистина много удобно.🙂
Кубратова, нашата мивка е малко по-напред от смесителя и съответно има какво да се оттича към мивката, а мен ме дразни да е мокро извън мивката. Ще ги умувам още тези силиконови подложки, надявам се да се включи още някой с мнение.😃
Някой може ли да покаже снимки на кухня и как са проектирани шкафовете около коминно тяло? Интересува ме как се използва максимално мястото около коминното тяло, защото от едната страна дълбочината е около 40 см, а не ми се иска там да има ред с шкафове с толкова малки размери. Т.е. при стандартни размери на шкафовете от тази страна се "застъпва" крайния шкаф от другата страна на коминното тяло и не съм сигурна какви са вариантите в този случай и кое е най-практично.🤔🤔

# 111
  • София
Ама къде е това коминно тяло и едната като е 40, колко е от другата? В смисъл, в някои кухни е в ъгъл, в някои някъде по стената...  Моят комин е малък и влиза в ъгловите шкафове🤷‍♀️
Икейските горни са 38,6... Това не знам с вратата ли го дават, но с релсата отзад ще си покрият, иначе сега не намирам снимка на долния, но е също така построен при нас, въпреки че с 49,разбира се ще изгубиш повече място...
Скрит текст:
иначе мислех за лавици..

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 18:33 от Angel_Dust

# 112
Извинявам се, не съм се изразила достатъчно ясно.☺️ Целият ъгъл заема коминното тяло.🙄 От едната страна е 38-39 см, от другата е 53-54 см. Отляво (където е по-тясната част на коминното тяло) евентуално ще се пада печката (или поне вграден плот с котлони, фурната може и да не е точно под котлоните). Отдясно сега са шкаф, мивка и печка (на мястото, където е печката сега, се надявам да е подходящо да се сложи съдомиялна). Т.е. от страната, където е по-тясно коминото тяло, стената е по-широка и не ми се иска да губя площ от кухненския плот. Все още съм във фаза проучване и твърде много неща не са ми ясни.

# 113
  • София
Сложих ти снимка в горния пост, долният шкаф обаче го нямам сниман, а го бях поствала някога, явно съм го изтрила от галерията, но пак е така, ако ти върши някаква работа. В крайна сметка така изглежда ъгъла, тук още е в процес на монтаж кухнята
Скрит текст:
да не говорим, че наличието про нас на това коминно тяло на стената е напълно излишно ама айде... Стават грешки😅😁

# 114
Благодаря за снимките! Интересува ме това място (което се пада до коминното тяло и отстрани на чекмеджетата) как е "усвоено", т.е. дали има някакъв начин да се използва. По принцип наличието на толкова голямо коминно тяло в не чак огромна кухня като нашата за мен е излишно, ама...едно време не са го измислили.😂 Ако беше в другия ъгъл, нямаше да ми създава толкова проблеми.☺️

# 115
  • София
Ааа да, ето намерих я снимката на долния... Но моят комин е по-малък, но ако някой се навие да ти направи 60дълбок шкаф (като икейските) ще имаш 20см...  Та чекмеджета са до буркана с мед
Скрит текст:

Иначе този комин при нас си е грешка на строителя... Няма никаква причина да слиза в кухнята. 🤷‍♀️ 😂

# 116
  • Варна
dolce miele, при мен ъгълът даже е остър. Кухнята просто се застъпва, плотът също, както дойде. Едната страна при мен е с дълбочина 65 см заради този ъгъл, но можех да си го позволя, защото така или иначе исках плот от масив. Шкафовете в ъгъла също са "както дойде", но имам достатъчно други.

# 117
Здравейте! Като сте на тема плотове да попитам какво ви е мнението за кухненски плотове от естествено дърво (дъб)?
Мъжът ми се е заинатил, че е много надежден вариант, а аз от няколко човека, които се занимават с кухни чух отзиви, че е доста капризен и ще съжаляваме, ако сложим.
Първоначално мислехме за технически камък, но разцветките не пасват с дизайна на кухнята (бяла), аз съм имала кухня с термоплот - нямах забележки, но мъжът не ще.

# 118
  • София
Какво се разбира под надежден? 🤣
Капризен е, да, доста...

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 07:02 от Angel_Dust

# 119
Една потребителка доста подробно разказа своя дълъг опит с такъв плот, върнете няколко страници назад.

Общи условия

Активация на акаунт