Нашите кухни - тема 98

• 41 024
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Аз подложки винаги съм ползвала, независимо от плота, върху който работя. Както спомена Черна станция, особено горещи са тиганите, а ако са и с дебело дъно, както трябва да са, положението става наистина сериозно.
Веднъж сложих такъв тиган върху коркова подложка - ами изгорих я Simple Smile 
Въпреки това, продължавам да ги купувам (от Икеа), че пък са удобни и не се плъзгат върху плота, както и съдът не се плъзга върху тях, ползвам и силиконови - имат същите качества и са по-икономични, защото не се налага да се подменят като корковите.

# 136
Силионовите подложки са ми любими на мен. Имат и нещо като магнит (или точно магнит) е се залепят на тенджерите и тиганите отдолу, което е удобно като ги пренасяш от плота към масата. Даже на два пъти ми се случва да не забележа, че са се залепили и ги слагам във фурната с тавата и нищо им няма.

# 137
  • София
Котката какво ще прави на плота?

# 138
Аlia, може ли линк към такава подложка? Това с пренасянето залепена за съда, звучи удобно за моите навици.

# 139
https://www.ikea.bg/products/ikea-365-magnitna-podlozhka-za-gore … h18-sm-/50175276/

Ето това е. Даже си пише, че е магнитна, не бях се заглеждала. Аз имам две и искам да си взема поне още една, ама трябва да отида без мъжа ми някой ден, че само мърмори, че имаме вече такива и се затрупваме с ненужни неща Smile, пък на мен ми се вижда много нужно да имам три.

# 140
Да, пропуснах да уточня, че ползвам точно магнитните силиконови на Икеа, други силиконови нямам и затова изключих, че има и без магнит  Simple Smile
За стъклени и керамични съдове ползвам корковите, а за металните - магнитните.

# 141
Момичета, помагайте моля! Не мога да намеря тапицирани ъглови легла. Някой да е купувал, дал поръчка във фирма/София/ или мернал случайно някъде в сайт.

# 142
Момичета, помагайте моля! Не мога да намеря тапицирани ъглови легла. Някой да е купувал, дал поръчка във фирма/София/ или мернал случайно някъде в сайт.
В темата за спалните сякаш съм чела преди време за такива легла, но отдавна, виж я цялата.  Не помня сега заглавието на темата, ама дали не беше "Нашите любими спални" или нещо такова, ще я намериш.

# 143
  • София
В какъв смисъл тапицирани ъглови, не може ли 2единични на ъгъл да се сложат... Евентуално ако се търси тапицирана табла да се залепят такива панели?

# 144
Да взема да поясня, че моето дъръ-дъра пет чадъра. Ъгловите легла ще бъдат за хол т.е по-по-най. Не може да се постави ъглов диван, защото има комин. Та тези ъглови, които гледах стоят някак евтинджойс. Тапицирани панели, мислих го, но що ли ми се струва, че няма да е много добре/ пък може и да е , но ...като не мога да го видя в готов вид.....
Кубратова, нали съм бързачка погледнах темата за спалните, но няма за тапицирани ъглови за съжаление.

# 145
Да не е било в по-стара тема, все пак отдавна го четох, но имам спомен да е обсъждано...
След допълнителните пояснения бих подходила по един от двата начина - или два дивана, разположени срещуположно или под ъгъл или легла по поръчка. Аз понеже не харесвам ъглови дивани, съм взела два - тройка и двойка и засега съм ги разположила един срещу друг, разделени от холна маса, но ако се наложи, мога да ги разположа и под ъгъл с една допълнителна помощна масичка в образуваната празнина, която може да се ползва от седящи и на двата дивана. В празното пространство може да се постави и лампион, зависи какво ти трябва и харесва.
Помисли и за такъв вариант. Леглата (ако няма да се ползват редовно за сън) са по-неудобни за седене и ще трябва да им поръчваш големи възглавници за облягане, които да заемат буквално половината им площ заради дълбочината на самите легла. Визуално това може да изглежда доста тежко и тромаво в една многофункционална стая.

# 146
# 147
Аз продължавам да се обяснявам. Тази стая е към всекидневна/малка кухня към която няма врата/.Двете ъглови се ползват през деня, а вечер се спи на тях. С два дивана не става. Легла ще са пак. като е крайно неудобно за облягане. Има някакви възглавници, но.......
Кубратова, колко сте права за всичко/не си спомням да сте ми идвала на гости/, да между тях има лампион.

# 148
  • София
Проблемът е, че леглото е доста по-дълбоко от диван, ще трябва да измислиш и стабилни възглавници. Иначе аз като пусна ъглови тапицирани легла в гугъл излизат доста, но на теб не ти трябват ъглови, след като има комин.

https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung-ss&sca_e … 718&dpr=2.81#ip=1 ето да погледаш малко снимки, да си представиш панелите, обаче наистина ще ти трябват и допълнителни, доста дебели възглавници, ако искаш да се ползва като диван и да е що годе комфортно, това от опит го казвам.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 21:56 от Angel_Dust

# 149
Може би ще потърся и фирма за изработка. Да чуя някаква оферта.....
 Благодаря за отделеното време мили момичета!

Общи условия

Активация на акаунт