Нашите кухни - тема 98

• 41 210
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Аз има Модекс.
Предимства - няма кантове, много лесно се чисти, устойчиво на всякакви вещества.
Недостатъци - лек портокалов ефект на повърхността и се драскат относително лесно. Искат пазене.

# 166
  • София
Аз също, но за сега нямам поражения, освен едно още при монтажа, но с някоя отверка ще да е било... Но от самата експоатация не

# 167
Може да се надраска от пръстен, часовник или случайно бодване с остри нокти. И не бива да се мие с нищо драскащо и абразивно. Аз използвам мокър швамтух или микрофибър и спрей за стъкло. То и няма нужда от повече.

# 168
  • София
Със спрей за стъкло не ми е хрумвало, но за повече от година с универсални мокти кърпички им е напълно достатъчно било.

# 169
Със спрей за стъкло не ми е хрумвало, но за повече от година с универсални мокти кърпички им е напълно достатъчно било.

Мокрите кърпички оставят следи от капки и затова трябва да се забършат с кърпа или хартия. По принцип не го правя, защото има съмнения, че хартията ако много се натисне и се търка силно може да надраска. не драскотина, но да развали гланца.

# 170
  • София
Нищо не оставя, те са полусухи, какви капки😂, ама моите врати не са гланц, бял мат са, както и да е, хубави са им вратите.

# 171
С мокри кърпички си мия плотовете от технически камък, но после полирам с хартия.  Същото и за индукционния плот.

# 172
  • София
Е да, на котлон, хладилник и др лъскави, гладки повърхности трябва.

# 173
https://opus-44.bg/Catalogue/Cabinets
Не знам дали ви западат визуално, аз съм с такива от 10г,няма мърдане.
Може да си избирате различен материал за рамка- дъб,ясен,липа,бук и т.н.т. Могат за да боядисани по каталог на РАЛ,ако искате

# 174
  • Варна
Да, модел 250 е точно това, което ми се иска. Благодаря.
На Модекс също харесах един модел. Остава и цените да ми харесат.
Искам да отида при майстор максимално подготвена, защото не ми се слуша как нещо не може да стане.

# 175
Салекс нямат ли това, кеото търсиш?
Например https://salex.bg/mdf-pet-2800-1300-17-6mm-kosmichesko-cherno-n-a … o-draskaem-35717/

Но те са без профил. Не се сещам за точно такива като показаните.

# 176
  • Варна
Alia1, благодаря. Цвят лесно ще си намеря. Но много ми харесват въпросните таблени врати с модерен изчистен профил, а не ретро.
В НВО е пълно с интериорни предавания от САЩ и все слагат такива врати. Легнаха ми на сърце. Но там са дървени и ги боядисват. Тук подозирам, че ще струва Frowning1

# 177
Да, те май не слагат гладки, много им е "модерно" този вариант. Между другото в едно-две предавания видях и този модерен стил вече, но като цяло си обичат тези шкафове с профил тип "шейкър", май така се нарича. Стил "модерна ферма". Мисля, че затова си има и конкретна причина - дървените врати май не може да са прави, защото има шанс да се изметнат. И затова все им правят някакъв профил. Да, и на мен ми харесват много, но си водят след себе си съответните стилове, по мое мнение.

# 178
И аз гледам всеки ден тези предавания по ТВ-то с американските интериори.
Все ме напушва смях с израза "модерна ферма" - хем ферма, хем "модерна".
Само веднъж преди няколко години в едно филмче за реновация на жилище в Ню Йорк видях гладки шкафове. Клиентката беше фенка на модерния стил и си беше поръчала шкафовете директно от Италия, което пък изправи на нокти фирмата/изпълнителя на ремонта. Беше си поръчала бели гланц (и гладки) шкафове.
Но тези таблени (шейкър) шкафове явно се водят модерни за американския вкус.
И друго забелязах - повечето шкафове ги боядисват с боя, не са с някакво покритие. Дори купуват бели, готови размери, и после с пръскалка ги боядисват на място. Вътре си остават с дървесен цвят. Самият материал едва ли е чисто дърво, вероятно шперплат или шпервани плоскости (дали е едно и също???).

Не критикувам, просто отново отбелязвам, че в отделните държави си има особености в предпочитания стил/дизайн. Поне на мен тези таблени шкафове хич не ми изглеждат модерни, дори са ми по-скоро ретро.

P.S. И никога не мога да запомня/разбера кое е contemporary, кое е  modern стил за американците. Кое е по-модерното от двете?

# 179
Да, и мен ме убива това с боядисването. Монтират ги и ги боядисват на място. Поне защо не ги боядисат преди монтажа - не мога да си отговоря на този въпрос?!
Има и фабрично боядисани, но явно са много по-скъпи, затова предпочитат да си ги боядистват и наистина, само вратичките. В едно от тези предавания, една на една дизанерка й докараха готови боядисани, но не в цвета, който искаше и беше голяма драма дали да ги боядисват на място отгоре, защото тя твърдеше, че нямало да стане добре като боядисването фабрично, което и според мен си е точно така. Няма как с мече или с четка да стане като фабричното...

Общи условия

Активация на акаунт