Нашите кухни - тема 98

• 41 203
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз пък не съм виждала нови да пребоядисват, пребоядисват стари или сравнително нови, но не връзващи се с концепцията им, далеч не винаги и задължително дървени, че често откачат вратите и ги боядисват - пръскайки отделни. Така на място, с петка или валяк, само най-бюджетните и да е на място мн по-често пръскат. Четка или валяк или заради бюджет или ако търсят някъв ефект конкретен. Та не знам, явно различни неща гледаме. Ретрото е мода, така че модерно селско може, малко такива, малко онакива елементи, хубави модерни уреди малко блясък и става...

# 181
Ами има предавания, в които вкарват чисто нови, изглеждат дървени, а после ги боядисват на място, монтирани. Най-често ги пръскат, а други с мечето... не става дума само за пребоядисване на съществуващи вратички. Да, тези с пребоядисването са от най-бюджетните реновации.

# 182
Jasmine от Help, I wrecked my house както и преди Тарек и Кристина, онова другото семейство в малкото градче - всички правеха дървени боядисани вратички по HGTV . Мисля че и двамата близнаци също, но те са ми малко анти и не ги следя.

# 183
  • София
Не винаги са от най-бюджетните, вчера гледах как сменят фасона на част от помещенията, които не пасвали на характера и индивидуалността на собствениците, та там пребоядисаха, хубава, нова кухня, защото беше бяла, иначе си беше наистина чудесна, скъпа, хубаво разположение и вс и нямаше защо за единия цвят да поръчват нова.

# 184
Може, обикновено боядисват стари шкафове Кийт и Еван. И други има.

# 185
В процес на поръчка за кухня съм. Плотът, дървесен декор, ведно с гръб и горни шкафове. Долу е сиво. Днес питах в склада може ли без водобранна лайсна, каза-не.Знаете ли как да стане?
Освен това леглата и нощни шкафчета ни ги направили с най евтини крачета, по 3 лв., и на всичко отгоре са различен цвят, смес от инокс и другото е като горчица. Не дойдоха да ги сменят, въпреки че им казах. Сложили и най евтини водачи на чекмеджетата, и не се плъзгат добре. И сега гледам в складовете какво продават, да им кажа какви материали да сложат на кухнята и гардеробите. Хем скъпи мебели, хем качеството- никакво. Та освен водачи Блум за чекмеджета и панти за врати, добре ли е горен ред да има дръжки, тъй като се дигат нагоре и се  пречупват през средата вратичките? И как да направим да няма водобранна лайсна?

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 23:20 от Pepi Petrova 639008

# 186
Защо питате в склада, дали може без водобран? Попитайте този който ще я прави.
По принцип може, моята кухня е така и няма никакъв проблем, но не всеки мебелист го прави.
Ако ще си правите сами кухнята, ще е ви е трудно, даже невъзможно според мен да я направите без лайсна и водобран. Това си е работа за опитен мебелист.
Механизмите се уточняват при поръчката. Явно не сте говорили по този въпрос и няма как да имате претенции.
На кухните слагат крака от 50ст.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 01:06 от Чи лу

# 187
Бих искала, но не мога да си я направя сама кухнята. Действително не уточнихме нещата, но се доверих и смятах, че ще сложат качествени материали. Но не става така. Разочарована съм и, честно казано, не искам да ми правят друго. Моля, ако някой от Варна е доволен, за изработени кухня и гардероби за спалня, нека сподели. За момента гледам Хоуми дизайн. Кухни Диалог знам, че са качествени, но не знам на какви цени работят, а бюджетът ми е ограничен. Моля, помагайте с препоръки.

# 188
  • София
Наложително ли е да е по поръчка? Икеа не е ли вариант? Те са съвсем прилично качество.

# 189
На фона на огромния избор на спални/гардероби/нощни шкафчета, честно не разбирам как е възможно някой да си поръчва такива неща за изработка. Особено като не знае какво прави и какво иска. В днешно време мебелистите ( и плокчаджиите, и всякоя друга такава ...дейност) са по най тънкото съпротивление за най-голяма печалба, вкл.евтини консумативи, ако човек изрично не им каже какво конкретно иска да се сложи, разбира се не с устна договорка и пари без разписка, дадени напред...
Та при тебе вече е изпята песен. Не знам какво имаш предвид под 'питах в склада'. Дали става дума за работното място на вече прецакалия те мебелист или за случаен склад, продаващ обков и механизми. Може да се прави без лайстна, но както вече ти е отговорено - от опитен монтажник.
Кухни Диалог са скъпи, няма да ти отговорят на бюджета. Виж Ирим и Виденов. Предлагат модулни кухни, вкл. с монтаж. На ирим влез в сайта и виж кои са им дистрибутори за Варна, избери си някой от тях и ще ти направят проект. Доста симптатични кухни могат да се получат от тях, а и са бюджетни. Повечето фирми-дистрибутори ще ти предложат и съответните уреди, най-често ако вземеш през тях може да се договориш и за малка отстъпка от цената на уредите

# 190
И аз не разбрах за какъв склад става въпрос.
Ние си правихме мебелите в спалнята, защото няма от къде да си купя гардероб за цяла стена, висок до тавана, с цели врати и разпределение както аз си го искам. Спалнята също я исках по определен начин.
Плот и гръб без лайстна може, дори мм така ми направи моя.

# 191
Налага се да са по поръчка, защото в едната стая разстоянието е тясно, в другата има куфар за въздуховода от първия етаж. Освен това имаме подово отопление и поради тази причина всички мебели трябва да са на крачета. За Ирим и аз бях мислила, но не знам колко време ще изкара кухнята, а ми се иска да е повечко. От Икеа също нямам впечатления как са. Ако може някой със скорошни впечатления да сподели.

# 192
  • София
Икеа са ок, какво значи тясно? Куфарът какво пречи? Кухните са си на крачета. На нас специално като ни правеха подовото питаха къде ще е кухня, гардероби, скринове, въобще най-големите и тежки мебели ... Там подово не сложиха, за да може да не са на крачета, под леглата нямаше как, а и аз си исках на крака, пак са ни готови.
Кухнята като я правехме не съм ходила по никакви складове да си избирам материали и да питам складажии... Каквото имаше и трябваше да си избирам имаше мостри. Заяви, че той работи с механизми на блум и други не пипва. И че препоръчва вратички от модекс,да си избера от тях модел и цвят. Плотът аз си го бях харесала, само го замъкнах да каже, че е ок - нашият е масив.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 07:57 от Angel_Dust

# 193
На нас навсякъде ни навъртяха тръби за подово, с изключение на кухнята, защото иначе нямало да има ефект, тоест да топли. Леглата са по поръчка, защото не открих готови модели с такова Пдч и чекмеджета. Куфарът остава в гардероба, тоест гърбът не може да е стандартен. От 2009 не съм правила мебели, но за 15 години нещата яко са се променили, и то надолу. Ще наобиколя практикер, за Ирим, и Икеа също, да видим какво предлагат.

# 194
  • София
😂 😂 😂 😂 Топли си, как да не топли, но пък няма защо да правя 5 крилен гардероб на крачета.

Общи условия

Активация на акаунт