Нашите кухни - тема 98

• 41 187
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Говоря за труда, по 5 хиляди на баня. В случая са две. Доколкото виждам и предходните мнения потвърждават това.

:Р опа, обърках рязко темите. Мислех, че пиша в тази за имотните обяви. Моля да му извините...

# 226
  • Разпиляна във въображението
Има ли някакъв "стандарт" за лед осветление под шкафовете? Скрито, с профил, открито, в дъното на шкафовете, отпред на шкафовете, по средата...

# 227
  • София
въпрос на вкус и предпочитание.Всеки вариант е възможен. аз харесвам в дъното на шкафовете. В профил, нашият не е вграден.

# 228
Нашето е отпред, в профил който е вложен в дъната на шкафовете. Според предпочитанията е, няма ограничения, може би само финансови.

# 229
То и тук е по-скъпо от фурнира.
Има си специални кантове, питах. И е двустранно, щото нали, отвътре уж не е много важно каква е вратичката, ама на акрила обратната страна е отврат за чистене.
Роси е голяма фирма, може би най-оборотната за такива стоки и се надявам, че няма да се изложат.
И аз имах такава талЯнска кухня със заоблени вертикални кантове. Много беше хубава и на 15 г изглеждаше като нова, но те са модулни, пък аз модулна вече не искам.
Красотата на MDF с HPL на преса е именно липсата на кантове - MDF капсулован и запечатан на преса с HPL.
Ако Ви го режат и кантират както правят с ПДЧ-то няма смисъл да оскъпявате излишно и да избирате MDF с HPL.

# 230
Нашето е отпред, в профил който е вложен в дъната на шкафовете. Според предпочитанията е, няма ограничения, може би само финансови.

И при нас е така, вече втора или трета кухня.

# 231

Красотата на MDF с HPL на преса е именно липсата на кантове - MDF капсулован и запечатан на преса с HPL.
Ако Ви го режат и кантират както правят с ПДЧ-то няма смисъл да оскъпявате излишно и да избирате MDF с HPL.
Аз не търся красота, а да е здраво- да не се надрасква и очуква. Пък
и с кантове ми харесва и са ми по-приемливи от модулна кухня. МДФ без кантове мога да си взема боядисан, но пак не е достатъчно здрав и се люпи при чукане. Зависи и от бояджията, ама като не знам на какъв ще попаднем, предпочитам да пропусна.
Моят лед в кухнята е само  с вкопана капачка.

# 232
Има ли някакъв "стандарт" за лед осветление под шкафовете? Скрито, с профил, открито, в дъното на шкафовете, отпред на шкафовете, по средата...
Осветлението под горните шкафове при мен е на 12 см навътре от предния ръб, т.е. нито отпред, нито отзад. Направих го така по съвет от този форум и съм много доволна.

# 233
Имам въпрос към тези, чиито осветителни ленти са в по-предна позиция под долните шкафове: Каква е височината на гърба на кухнята и вашата собствена?
Аз имах идея да сложа лентата напред, но съм ниска и буквално виждам дъното на шкафовете, които са най-близо до очите ми. По съвет на мебелиста сложихме лентата в дъното на шкафовете, за да не ми свети директно в очите.
Виждам добре така, но все пак да питам дали пропускам нещо.

# 234
  • Разпиляна във въображението
Моя колежка е от същия калибър като мен и светлините в дъното много я дразнят - директно й светят в очите. Затова може би ще сложа профил.

Boycheva, светлините вкопани ли са?

# 235
  • София
Не знам кой калибър сте или колко са й високи шкафовете, но никога не ми се е случвало да ми светят в очите, преди време, първите, които мм сложи, даже бяха без профил, просто лентата, и тях никога не съм ги виждала дори,еле да ме заслепят. Пак бяха в дъното към стената.

# 236
Долния ред ми е на 93, разстоянието до горния е 50. Началото на горния ред е под нивото на очите ми.

# 237
Благодаря, секонд! Ти сигурно си много висока, щом шеташ на височина 93 см. Мен ме мъчи височина на работния плот 85 см (особено при някои дейности), но няма по-малко. По едно време готвех на токчета Simple Smile
Предполагам, че за здрав нисък човек 85 см са преодолими, не е чак проблем, но аз имам такъв с гръбнака и буквално за минути заетост ми си разказва играта, та се налага да почивам между някои операции. А обичам да готвя и това ме тормози. Най-добре работя на височина 75 см, колкото е обичайната височина на трапезна маса. Ама къде ти такава кухня, нямам място за отделен плот с такава височина...
Ще мисля обаче за селската кухня какво да направя, затова сондирам мнения и опит.

# 238
Има и вариант без светлини, аз съм така - имам козирка и светлините за на нея. Успяват добре да осветят. Имах идея и за долни светлини, ама няма нужда и не сложихме. Нещо такова:

# 239
Наскоро ми попадна някаква схема за определяне височината на плота. За ръст 160см. (долу горе моят ) плотът трябва да бъде 85см. Моят същевременно е някъде 70-75 и ми е супер.

Общи условия

Активация на акаунт