Нашите кухни - тема 98

• 41 191
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
За Прего не знам нищо. Ходила съм да ги гледам кухните, но не съм влизала в подробности. Ние сме с антифингър на Салекс и съм доволна. От година и половина вече ги ползваме и всичко е наред.

За керамичните плотове - също съм за, нашият е такъв материал - предполагам, защото има все пак някакви разлики. Красиви  и издръжливи на топлина, не се драскат лесно и т.н. Ако се върнеш назад има доста подробно писано за тези и други плотове. Само дали не беше в темата за интериора, не помня. Но и тук трябва да има.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 10:46 от Alia1

# 271
Мисля, че беше тук, аз бях питала.
От краткото ми проучване за синтерованата керамика - трябва да се внимава каква точно се взима. Имам приятелка с нисък клас от стоун център, без особено експлоатиране се е понащърбила и захабила. Аз още се чудя, но мисля да се спра на ascale.

# 272
Няма идея как може да се захаби. А и къде се е нащърбила? Дори да е нисък клас. Интересно ми стана.

Иначе, да, трябва да се внимава какво се взима...

# 273
По предното ръбче, явно където може да се закачи лесно.

# 274
Здравейте, момичета:) Искам да си сменя вратичките в кухнята, тъй като сегашните са ПДЧ и са се раздули и обелили. Искам да сложа мдф вратички, но с какво покритие да са, за да не се разуят пак бързо. Кухнята ми е на 7 години /не е толкова стара/, но изглеждат ужасно вратичките, бях ги пускала някъде в предните теми. Освен вратичките, искам да сменя и кухненския плот и мивката, но майстора ми казва, че за да смени плота, трябвало едва ли не да смени цялата кухня, да я разглоби и тн. и нямало смисъл и отказва да го прави. А аз не искам да се сменя цялата кухня, тя не е толкова стара, удобна ми е като разпределение и нямам възможност да плащам пълна цена за цяла кухня, не виждам и смиъсл, тя е само на 7 години..не че е чисто нова, но все пак не е и толкова стара. Моля ви някой сменял ли е само плот и наистина ли е както ми казват или просто не му се занимава...

# 275
Не му се занимава, естествено, че може да се смени само плот.

# 276
  • София
Не му се занимава, не знам какво има да разглабя. Освен да махне мивка и котлони.

# 277
  • тук-там
Привет! Предлагат ли се по високи от 60-62 см. гърбове. Гледах в Салекс, 90 см има само плотове, но не и гърбове. Или варианта е само плочки?

Приемам всякакви съвети за този вид кухня. Вратичките са по-тесни и по-високи от стандартните.

Моите ще са до тавана - т.е фриза ще е до тавана. Долната част ще е само чекмеджета. Най-вече вратичките са ми дерт. Корпуса ще направи ММ.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 18:59 от Wild_rabbit

# 278
Привет! Предлагат ли се по високи от 60-62 см. гърбове. Гледах в Салекс, 90 см има само плотове, но не и гърбове. Или варианта е само плочки?

Приемам всякакви съвети за този вид кухня. Вратичките са по-тесни и по-високи от стандартните.

Моите ще са до тавана - т.е фриза ще е до тавана. Долната част ще е само чекмеджета. Най-вече вратичките са ми дерт. Корпуса ще направи ММ.
Компакт за плот и гръб  може за ползвате, технически камък, гранит, плочките, които споменахте.

# 279
  • тук-там
Компакт за плот и гръб  може за ползвате, технически камък, гранит, плочките, които споменахте.

Благодаря, drago_2008. Камък и гранит - не! Компакт какво е?

# 280

Благодаря, drago_2008. Камък и гранит - не! Компакт какво е?
Тънки плоскости, които се използват за плот, гръб и разни други детайли в мебелното производство.
https://rosi.bg/kompakt-i-akrilni-ploskosti-221/
Тук са обяснили
https://houseofworktops.co.uk/compact-laminate-worktops

# 281
Много ми допаднаха кухните, особено първата - обичам класическите кухни. Направо показвай картинките на мебелиста и действайте. А от какъв материал е плотът ти? Ако си писала, извинявай, че не помня, но и да не се връщам назад...

# 282
Има гърбове по 128см, виждал съм често, но не знам откъде са поръчани. Направете запитване в магазините. Мисля, че много, ако не и всички се произвеждат на този размер.

# 283
Здравейте, момичета:) Искам да си сменя вратичките в кухнята, тъй като сегашните са ПДЧ и са се раздули и обелили. Искам да сложа мдф вратички, но с какво покритие да са, за да не се разуят пак бързо.

Моля ви някой сменял ли е само плот и наистина ли е както ми казват или просто не му се занимава...
Вратичките се раздуват заради кантовете, оттам влиза вода, а не заради покритието. То може да се чисти трудно, да се надраска, да си промени цвета с времето, но самото покритие не пропуска вода. МДФът също се раздува, ако е с кантове и се накваси с водица. Има значение и как и с какво са лепени кантовете.
Вчера видях вратичка от мдф от Диалог с цъфнал кант на вратичката под мивката.

За плота- може да не е толкова лесна смяната, ако гърбът лежи върху него, а горните шкафове най-често се опират на гърба. Ако е така, първо трябва да махне горните, после гърба и тогава плота.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 04:12 от Чи лу

# 284
  • тук-там
Много ми допаднаха кухните, особено първата - обичам класическите кухни. Направо показвай картинките на мебелиста и действайте. А от какъв материал е плотът ти? Ако си писала, извинявай, че не помня, но и да не се връщам назад...

Ако питаш мен - още нищо нямам за кухнята. Само визия Simple Smile Тепърва предстои обикаляне, но в Пловдив няма много варианти. Сега се мъча с цвета на фасадата и латекса вътре. Кухнята ще я мисля по-натам, но ако мога да се подготвя с инфо по отрано ще е ок.

Общи условия

Активация на акаунт