Нашите кухни - тема 98

• 40 396
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Не мисля, че губиш много от това скосяване. Даже няма да имаш глух шкаф.

# 721
Alcarin, ъгловата мивка със скосяване може би е най- добрия вариант за кухня с тези размери.
Този хладилник наистина вади очите.Ако си сложиш ъглова мивка  и  преместите хладилника до вратата ще е много по-добре .
Там където е хладилника в момента си правиш само долен ред шкафове ,щом така ти харесва.

# 722
От лявата страна на хладилника има комин, кооперацията е стара и съответно комина е широк поне метър, т.е хладилника няма да боде толкова очите. Ще размествам още благодаря на всички за идеите и времето,което ми отделяте. Знаех, че питайки за позиционирането на печката може да получа прекрасни идеи за цялата кухня. Просто ще ми трябва повече време да помисля и естествено обсъдя Simple Smile това не е холокухня а кухньо-трапезария, та може още нещо да преместя, но хладилника за съжаление не се вписва никъде.

# 723
  • София
За нещо такова ми бе идеята. При наличие на съдомиялна
и ползването й , стоенето пред мивката не е много.
В моя случай на това място са котлоните, пред които се задържам повече от колкото пред мивката. За съжаление нямаше как да е там мивката ми, тъй като 1/2 от ъгъла ми е зает от тялото на вентилацията.
Тави от фурната или други, филтър на абсорбатор мия в миялната. Единствено рафтовете и кутиите на хладилника няма как да се измият в кухнята, но тях мия във банята с душа, но и те колко често да се мият.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 15:54 от Desem

# 724
Скосените ъглови шкафове заемат много място. За тези големи мивки от снимките ще трябват повече от 100 см в двете посоки на ъгъла.

# 725
Скосените ъглови шкафове заемат много място. За тези големи мивки от снимките ще трябват повече от 100 см в двете посоки на ъгъла.

Така е,но в случая ще остане  свободев плот около 100 см

# 726
И огромен шкаф с труден достъп, през тая 40 см вратичка ще има да се пъха цялата вътре, докато намери каквото търси.
Тук често ги препоръчват тия шкафове, но никой от препоръчващите не се е похвалил с такъв😆
Според мен се вписват само в някоя огромна кухня, където не се изчислява всеки уред и шкаф до см., както е най-често в днешно време.

# 727
  • Варна
Този ъглов шкаф носи много ретро вайб. Не си го представям в една модерна кухня.
Alcarin, дай скица на това помещение да му измислим място на този хладилник.
Ето една картинка за размисъл, без да сме наясно с размерите.

# 728
Сложих набързо малко шкафове (страна 900мм използвах за ъглов шкаф).
Прав ъгъл ми харесва повече.
Скрит текст:

Допълвам: Lady April, нямам точни размери освен тези на помещението (4300 mm х 3500 mm) и тези, които имам за кухненските шкафове 2600 mm х 1800 mm (заради вратите). Вратата на този балкон е доста широка после някакво място и този хладилник който стои до комина (тук размерите не съм записала). Добавям за илюстрация.
В трапезарията не знам още как ще са шкафовете, защото имаме доста различни идеи с мъжа ми и радиатор трябва да се съобрази и маса и така.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 00:40 от Alcarin

# 729
  • София
На мен първите ти варианти ми допадат повече,като места на печка и мивка.

# 730
Може ли и снимка, размери на стената с балконската врата?
Пишеш, че на другата стена ще има още шкафове с вградени уреди. Коя точно ще е тази стена и как я виждаш да се впише с кухненските шкафове? Да не даваме акъл само за това пространство, а да разберем цялостната ти идея преди да се изкажем "професионално". Simple Smile
От мен имате твърдо НЕ за мивка в ъглов шкаф. Мнението ми се припокрива с по- горно, че е ретро и не за толкова малко помещение. А с така позиционирания хладилник помещението изглежда още по- малко и нагъчкано. Все едно е сложен където и да е, за да не пречи, докато трае някой козметичен ремонт.
Каква е причината, за да не е на късата страна?

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 07:31 от mariat

# 731
На мен ми харесва най-мното последната ти идея.Хладилника залепен до комина няма да дразни толкова  ,а на късата страна ще имаш някакъв нормален плот.В другите случаи всичсо се разпокъсва и няма да имаш къде да оставиш 2 чинии и да нарежеш една салата.
Аз също не харесвам ъгловите шкафове и мивки

# 732
Angel_Dust, благодаря Simple Smile

hblagoeva , и аз така мисля за хладилника, не знам защо така на снимка дразни, зад комина си се скрива добре според моите разбирания.

mariat, За съжаление точни размери около хладилника и комина в момента нямам. Минава се спокойно, защото лепих тиксо по пода - затова и дългата страна на кухнята е ограничена до 2600 мм.

Не искам хладилника да е далече от мивката, отпада да е в другата част на помещението. За нея (другата част) нямам никакви идеи къде и как ще има маса, столове и шкафове. Сега сложих на картинка, колкото да има нещо само два шкафа са - мисля, че ще са достатъчни. Единият ще е висок, за да се сложат уредите. Микровълнова центрирана по височина спрямо плота, а кафемашината над нея. Т.е височината на този шкаф зависи изцяло от уредите.

Причината хладилника да не е на късата страна отдясно е, че ще ме дразни да е веднага до вратата, освен това отнема от плота. Една колона с височина 2900 мм не знам ... Това пък променя мивката и така.

Илюстративно само, дано се разбира по-добре така :
Скрит текст:

Досега кухните са ми били изградени по две противоположни стени - "galley kitchen", двуредна и паралелна мисля, че се води като вид и ми е малко трудно с всичко друго - без опит с използване.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 11:14 от Alcarin

# 733
Толкова отдалечен вграден шкаф с кафе машина и микровълнова фурна ми се струва неудобен. Ако правилно съм разбрала, а сега и от чертежа си вадя извод, че до кухненската маса отбелязания шкаф е точно това, което описа по- рано.

# 734
Защо не сложиш хладилника и всички други шкафове по стената където сега е масата, след колоната. Няма да е така разпокъсано и хладилника няма да изглежда все едно сте забравили че ви трябва такъв уред и сте го пльокнали в последствие в единственото свободно място.
Поне цялата стена ще е с още кухненски неща и ще е хармонично. Масата да се дръпне в другата част на стаята

Общи условия

Активация на акаунт