С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 929
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ама че евтини номерца играе.
На твое място бих ѝ дала пълен игнор.
"Пиши си/говори си/звъни си, не ми пречиш".
Да разиграва сина си.

П.П. Сериозно – страшно много ме дразнят такива обидно елементарни и жалки опитчета за манипулация. Даже не знам защо ѝ се обясняваш.

# 106
Добре сте се намерили двете, лика-прилика сте си. Simple Smile

# 107
Мда, същата многострадална Геновева си имам и аз..... Жадна за внимание, мисли си, че е център на галактиката... Отвратително!

# 108
А какво налага да отговаряте и да се ядосвате на чата. Още в началото на чата бих прекратила отговорите. Заета съм и точка. И да, не ми е важна, да се обръща към сина си. Единствено ако има спешен здравословен проблем, тогава.

# 109
Аз съм такъв човек,че такива неща ми влиаят адски много и ми писна вече да го търпя ,а тя слуд седмица ще се държи все едно нищо няма . Не искам да съм лошата,защото в момента съм именно това ,но тя сама прави да не искам контакт с нея и после ми казва като очевидно чака противоположен отговор ,, Аз знам,че не ме обичаш" как се отговаря на такъв очевиден въпрос 🤮
Отговарям й и подържаме връзка ,защото искам нормални отношения ,казала съм го многократно, но при нея тези изблици зачестяват. Имаме дете на 2 г и обикновенно звъни да го види ,снощи й звънях говорихме си ,видя детето ,днес звъни и не може да изчака 5 мин за нея това значи ,че не е важна . Да не говоря за това ,че живеем на 5 км еден от друг ,а идва веднъж на 2 седмици ... после се сърди защо детето не я иска ... ами не знам защо

# 110
Radii, ами прекратяваш още в началото на чата комуникацията. След като не е спешно, спираш да и отговаряш и да и даваш поводи за заяждане. И не се ядосваш за това въобще. Още повече пък на простотии като обичаш ли ме. Ми всъщност не!

# 111
"Вярно е " се отговаря и се спира.

# 112
  • София
Аз съм такъв човек,че такива неща ми влиаят адски много и ми писна вече да го търпя ,а тя слуд седмица ще се държи все едно нищо няма . Не искам да съм лошата,защото в момента съм именно това ,но тя сама прави да не искам контакт с нея и после ми казва като очевидно чака противоположен отговор ,, Аз знам,че не му обичаш" как се отговаря на такъв очевиден въпрос 🤮
Как хубаво те е научила...

Има два варианта:
1. Тя те манипулира, а ти ѝ го позволяваш. При този вариант ще продължите както досега;
2. Тя те манипулира, но ти избираш да спреш да ѝ го позволяваш, игнорирайки я. При този вариант вече няма да се дразниш. Оставяш я да си пише, да си звъни, ако иска да хвърчи с ушите си. Теб не те интересува.

От теб зависи кой вариант ще избереш.

# 113
С такъв човек какво има да се чувате. Колкото по-дистанцирани отношения, толкова по-добре. Тук сигурно ще ме нападнат, но и какво толкова има да си говориш със свекървата, освен по празници да си честитите. Има си син, с теб какво има да дели.

# 114
Кое налага чатенето със свекървата? И защо звъни на теб, а не на сина си?

пп. Аз подозирам защо, на него тия фръцкания едва ли му минават.

# 115
Само на мен ли ми прави впечатление, че във въпросния чат снахата първа напада?!

# 116
  • София
Виждам точно обратното.
Свекървата е звъняла, Ради не е вдигнала (обяснявайки причината) и свекървата се цупи.

# 117
https://dox.abv.bg/download?id=daf1717cc0
Дона Фрейзър и Сюзън Форуърд - Емоционалното изнудване
 Може пък да е полезно на някого, макар да не е за тук точно книга

# 118
Динчо,мойте думи са повлиани от това,че познавам човека и знам какво следва ,не веднъж съм писала тук ..
Позволявала си е да ми казва дали да кърмя детето си ,бил голям и от днес повече не го кърми разбра ли ,звъни на сина си да му казва аз вече да не кърмя детето ,когато отговорих,че ще го кърмя колкото си искам тя се расърди и отново ме блокиря ,при нея това е репертоар игран вече 3 години и нещата ,които разказвам не са дори и половината от това ,което видях от нея за 3 г .
Само ще добавя ,че преди да се роди детето сина й не е общувал с нея 3 г сами си направете изводите защо и спирам да се оправдавам до тук

# 119
  • София
А ти защо избираш да играеш същия репертоар?

Например в конкретната ситуация след нейното "лек ден", бих написала също "лек ден" и въобще не бих се занимавала повече с нея.

Общи условия

Активация на акаунт