С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 925
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Не ми е смешно от въпроса на свекърва ти. За мен е нормален.
В зависимост от местата където ходим, си носим различни неща.  По разни планински къщи за гости носим много повече отколкото в хотел. После оставяме продукти и разни консумативи, да се ползват от други гости. Почти винаги има оставени неща от хора, които са били преди нас.
Ако свекърва ми ще идва с нас някъде, ще я помоля да си вземе само лично за нея необходимите неща - дрехи, лекарства,  козметика. Всичко друго ще й бъде осигурено от нас, ако ще и чаршафи да се наложи.

# 91
Не, не обичам да се подигравам на възрастни хора и поста ми не беше, с цел да се оплача. Може би защото е написано във форум ви звучи нелогично, а пък и като е имало други подобни нелогични изказвания, на които съм се наслушала, това си беше просто една от тези ситуации.
Давам пример за друга не много отдавнашна такава ситуация:
Живеем в къща и на 2-рия етаж имаме 3 спални, като в едната сме ние с ММ, във 2-рата баткото, а 3-тата в момента е офис на мъжа ми. На 3-тия етаж е скосен таван, който се води 4-та спалня.
Та когато съобщихме на свекърите, че 2-ро дете идва на път, първата реакция на свекърва ми беше:
-Ами ще трябва да си подготвите тавана.
-За какво?- питам аз.
-Ами за бебето. Къде иначе ще спи?

Та след като с мъжа ми единодушно се съгласихме, че ако така се наложи някой да спи на тавана това бихме били ние, но не и някое от децата ни, още повече бебето, в крайна сметка пак се смяхме на ситуацията и гениалната логика.
А чък ако беше някоя друга снаха, можеше пък и да и се разсърди...

# 92
За какво да се разсърди? Детска стая със скосен таван какво толкова. Виждала съм такива и то точно за бебета.

А за апартамента, в който ще ходите на почивка,  жената сигурно предполага, че ще спи на  дивана и пита да си носи ли чаршафи. 

Не му прилича много на сина и да и се подиграва.

# 93
Колкото повече примери давате, толкова по-зле изглежда. Явно наистина обичате да и се подигравате на жената. Нищо нелогично не е казала, ама вие сте си наумили тя колко е нелогична и само търсите за какво да и се присмеете. Горката жена

# 94
Трябва ви още една стая в перспектива, това е казала, може кабинетът да е на тавана. Стая  за бебето трябва. Един ден, то в началото може и  при вас.

# 95
Не, не обичам да се подигравам на възрастни хора и поста ми не беше, с цел да се оплача. Може би защото е написано във форум ви звучи нелогично, а пък и като е имало други подобни нелогични изказвания, на които съм се наслушала, това си беше просто една от тези ситуации.
Давам пример за друга не много отдавнашна такава ситуация:
Живеем в къща и на 2-рия етаж имаме 3 спални, като в едната сме ние с ММ, във 2-рата баткото, а 3-тата в момента е офис на мъжа ми. На 3-тия етаж е скосен таван, който се води 4-та спалня.
Та когато съобщихме на свекърите, че 2-ро дете идва на път, първата реакция на свекърва ми беше:
-Ами ще трябва да си подготвите тавана.
-За какво?- питам аз.
-Ами за бебето. Къде иначе ще спи?

Та след като с мъжа ми единодушно се съгласихме, че ако така се наложи някой да спи на тавана това бихме били ние, но не и някое от децата ни, още повече бебето, в крайна сметка пак се смяхме на ситуацията и гениалната логика.
А чък ако беше някоя друга снаха, можеше пък и да и се разсърди...
Хем не обичаш да се подиграват, хем постовете ти са все такива, не знае как да готви, това е тъпо изказване, онова е остро. Дано не отгледам син като твоя мъж!

# 96
Hristiaa, а за какво е оплакването и защо трябва снахата да се разсърди? И ако са нелогични коментарите какво от това? На всекиму се случва понякога, мисля. Мисля, че всички коментари, които прави свекървата са си напълно на място и логични. По-скоро снахата търси под вола теле и как да се изкара повече от свекървата. Което не е добре за бъдещите им отношения, защото винаги може да се намери нещо, за което да се хване човек, ако иска. Както и обратното - за добри отношения винаги може да се намери причина.

# 97
  • ...живея на последния етаж...
Отдавам апартамент за нощувки в центъра на областен град, да не си помисли някой , че е в гората например. Много, ама много от клиентите питат да си носят ли чаршафи и хавлии, защото ходили в Сандански, в Трявна, в София даже и нямало. Някои даже си купували чаршафи, защото им отказвали, било си описано. И това все млади хора са го споделяли.
Тук наистина някои си ги изсмукват от пръстите оплакванията.

# 98
Да може би сте прави и аз си търся под вола теле? А може би и не мога да се изкажа правилно и оставам неразбрана?

Честно казано, когато започнах да чета тази тема бях в една ситуация, в която сверкърва ми наистина много ме дразнеше. Не защото изказванията и са кой знае какво, ами защото те са постоянно, всеки ден когато сме заедно.
И капка по капка, след години, кладенецът започна в един момент да се пълни.
Но когато започнах да чета тук други семейни драми, осъзнах, че всъщност свекърва ми е прекрасна и няма за какво да и се дразня. Наистина много ми помага жената, често и без да съм и искала помощ.
Та тези малки ситуации започнаха по малко да ми се виждат по-скоро смешни, отколкото дразнещи. Мислех си, че и отстрани тези изказвания изглеждат смешни, явно в грешка съм била.
И не си мислете, че и се смеем в лицето на жената и искаме нещо да я обидим. Често и тя си е признавала, че всъщност изказването и или дейстието и е било нелогично, че и смешно.

Както и да е, признавам си, може би просто трябваше пак "да ме върнете в час", да осъзная всъщност каква късметлийка съм със свекърва си.

И ще продължавам да ви чета, че да не го забравям.
Благодаря ви.

# 99
И според мен твоята свекърва е цвете пред примерите тук, така че може само да се радваш.

При нас, освен за подмятане на ММ да кръстим бебето на нея, ако е момиче, вчера ми пише, понеже официално не съм им казвала за бременността, че дано второто да е по-спокойно и кротко, че първото било огън и много палаво.
Нищо не ѝ казах, вместо да каже нещо положително дано всичко е наред и се роди здраво или нещо от сорта, тя вече ми обяснява какво да Не е детето…. аз нямам проблеми, че първото е палаво, в крайна сметка ние си го гледаме, а тя само вечер по телефона с ММ за две минути, след което прекъсва разговора, че трябвало да храни животни/да се къпе/да направи нещо просто, за да не е на телефона.

# 100
Аз мисля,че Hristiaa има право да сподели какво я дразни в свекърва и. Нали темата е  "какво ви дразни в свекървата ". Дори на някого да се стори ,че оплакването е бял кахър или че свекървата е цвете пред другите. Защо веднага я нападнахте? Ами нея това я дразни.    Както самата тя писа ,че се трупат нещата и ако си мълчи и не казва нищо за подмятанията,то в един момент ти омръзва и трябва да споделиш .

# 101
Не е бял кахър това, а си е подигравка с жената. Няма никакъв кахър изобщо

# 102
Разбира се,че всеки има право да се оплаче,но това да се подигравеш и да се "смееш с глас" на възрастен човек и то когато идва да ти гледа децата,говори за теб не за нея.
Защото никой не си прави илюзия,че свекървата е поканена за друго,а не младите да си почиват и да излизат спокойно вечер.

# 103
С кво да ме дразни ,с това че е свекърва !
Прикачвам чат от преди час ,като чата продължава още мноооого . Има ми номера ако е нещо спешно и вижда че на месинджъра е заето всеки нормален човек би звъннал на телефона ,но тя предпочете да се расърди като дете защото не съм затворила разговора,който междодругото беше важен за да й вдигна на момента,ако беше казала спешно е веднага бих затворила да видя какво се случва.
Та чата продължи още много как тя не била важна ,и аз съм виновна ,стигнах до там че се разтреперих от нерви и ми се догади ,защото аз просто съм такъв човек ,а и като знам че нищо не съм направила за това отношение  . Каза ,че няма да спори с човек ,който има само 1 гледна точка и ме блокира . Познавам я добре и знам ,че до 1 седмица ще ме търси все едно нищо не е станало ,кажете според вас това нормално поведение на 54 годишна жена ли е ,мен не ме интересува че я перат хормоните ,аз не съм й отдуштик ,да звъни на сина си ! Казах й ,че ме е изнервила и сега се прави на интерестна ,че аз съм инициатора на спора и отговора й беше ,,ама ти нещо ми се караш ли ,я по-спокойно"

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 21:38 от Radii :)

# 104
Е,на такива глупости и аз не бих обръщала внимание.Казвате..заета съм,ако е спешно звъни на сина си .

Общи условия

Активация на акаунт