Първи автомобил

• 4 174
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте. Аз съм момиче на 18 години и ми предстои закупуване на първи автомобил. Някой има ли опит с Hyundai i30? Спряла съм се на този модел, обаче искам да получа мнение от шофьори, които са карали колата. Какви са плюсовете и минусите и като цяло струва ли си? Благодаря предварително!

# 31
  • София
Чудесна е, стига габаритите и да не ви притесняват /малко и е особена задната част за нов водач/. Лесно и евтино обслужване, рядка дава проблеми Blush

# 32
По-добре и20..
30ката ще ти е голяма

# 33
Здравейте.Насочила съм се към сузуки суйфт , моля за мнения, надеждни ли са , карам на къси разстояния предимно градско.

# 34
  • София
За тези цели е идеална. Тогава не е нужно да избирате 4х4 вариантите Blush
Към коя година и кой двигател сте се насочили?

# 35
За тези цели е идеална. Тогава не е нужно да избирате 4х4 вариантите Blush
Към коя година и кой двигател сте се насочили?
Ами 2007/2008 ,бензин.Те гледам че масово са 1.3 .Четох че скоростните кутии са им слабост така да кажа..

# 36
  • София
Да, задължителна ревизия на скоростната кутия, иначе двигателя е добър Blush

# 37
“Първата” кола понякога е кола за следващите 5-10 години. Аз бих внимавала и не бих разчитала на случайно тото.
Ето това е.
Mitsubishi Colt исках да взема за първа, след много четене. Този модел:
https://www.netcarshow.com/mitsubishi/2009-colt/#pic-17
Но след обикаляне със специалист се оказах с моята.
Абсолютно вярно е, че първите месеци и поне година ще я драскаш, @gabrielle, наистина всички минаваме през това. Преди полигонът много е помагал, но вече го няма.
Нисан микра също е много хубава, не съм я карала, но хората споделят.
Мицубиши колт е градска кола, проблем би било преди за части точно за модела след фейслифта (този в линка), но вече не вярвам да е така.
Иначе, с риск да преувелича, колата е като дете. Мислиш я, радваш й се...
Никога не знаеш от кой минус ще излезе плюс. Пример:
Исках бензинова, с предно предаване. Гадният дизел... замърсява, тромав. Само над определени екогрупи влизат в центровете на градовете.
И се оказах с дизел, със задно. Прекрасна е. От тромав няма и следа заради турбината.
Моят съвет е да не отлагаш  - първо, както си писала, ще забравиш да караш. Но пък има опреснителни, аз изкарах доста такива. Второ  - цените на употребяваните коли се качват с много всяка година. Все пак имай предвид обслужването и неизбежни ремонти.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 17:03 от Landscape

# 38
Първата ми кола е Нисан Микра, купена нова 2002 г. Невероятна кола! Още си е безотказно движеща се. Малка, но много удобна.
Механик, гумист, на бензиностанции всички ми казват да не я продавам, нямало вече такива коли. И е така. За 22 години се наложи само едно странично огледало да сменя, чистачките от време на време, маслото редовно.
Това е мечта!
Реално нищичко от основните неща не се е развалило. Колко километра минахте с нея?

# 39
Коя година и кой модел е тази чудна Микра?

# 40
Първата ми кола е Нисан Микра, купена нова 2002 г. Невероятна кола! Още си е безотказно движеща се. Малка, но много удобна.
Механик, гумист, на бензиностанции всички ми казват да не я продавам, нямало вече такива коли. И е така. За 22 години се наложи само едно странично огледало да сменя, чистачките от време на време, маслото редовно.
Това е мечта!
Реално нищичко от основните неща не се е развалило. Колко километра минахте с нея?

Така е, истинска мечта. Километрите не са много за толкова години - около 100 000 (имаме и друга кола). Но тази никога не ни е оставяла, не сме имали никакъв харч за нея, освен годишния преглед при механика.

Поми ,
Моделът е Nissan Micra Glamour, бензинов, 2 врати, двигателят е малък - 1000, но за туристически град и глад за паркоместа за мен по онова време беше идеалната кола. Края на 2001 година. Тогава излизаше новият модел с 4 врати и различен дизайн, но нямах нетърпение да чакам няколко месеца за него. Не съжалявам.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 20:30 от Valerie R

# 41
Идеи за първа кола за дама. Ще се кара предимно в градски условия, да е надеждна, но и стилна. Диапазон от 5000-7000лв.

# 42
Синът ми си купи Ситроен DS3. Малка, компактна, много маневрена, лесна за паркиране, с бензинов двигател е, но харчи учудващо малко. Волана е изключителено лек и приятен. А и има достатъчно екстри. Много приятна кола за града. Единственият недостатък, според мен е, че е с 2 врати, но на него не му пречи. Специално тази, която взехме малко надвишава бюджета ви, но тя е 2013 година. Предполагам, че ако е малко по-стара година, ще влезе в бюджета. Ето така изглежда (снимките са примерни - цвета на неговата кола е друг и вътре е без кожен салон)

Скрит текст:

# 43
И аз съм се чудила на тази тема. До 7000 във Вашите изисквания са само по-стари яриси, микри... Тоест до около 2008. Има и по-нови, но напоследък загубих доверие на обяви от автокъщи, а само при тях има по-ниски цени. Стилна има в мобиле.бг мицубиши колт за малко над 6000, пробегът й е добър, около 132000, частна обява. Но тя е малко кутиеста отзад. Ето една примерна снимка, в линка е обявата.

Хондите джаз и ярисите са известни и държат по-високи цени (надеждни са), докато колтът не е толкова известен. Ето я обявата, гледах я за мен, но реших, че ако сменям колата, ще е по-голяма.
https://www.mobile.bg/obiava-11720524766285704-mitsubishi-colt
Suzuki Swift също е надеждна.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 17:27 от Landscape

# 44
Погледнах Ситроена, Lady Cassiopeia Duval много е симпатична, включвам я в списъка Simple Smile другите ми колебания са между Голф 4 , Тойота Ярис и бмв 1 , като цени горе-долу се вписват( по-старите модели, до 2009г.) , въпроса е дали са надеждни

Общи условия

Активация на акаунт