Първи автомобил

• 4 175
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
  • 1st floor
Брагодаря!

# 76
  • Между гори и планини
Много са не само лизингови, но и крадени...
Аз съм купувала само от собственик, вписвали сме в договора за покупко продажба реалната цена която съм платила.
Подобни изпълнения и тарикатлъци се опитаха да ми пробутат и когато купувах къща - уж да ми се намали някаква такса. Ама никакви такива да си ги нямаме!

# 77
  • 1st floor
Мина сделката при нотариус (ММ склони на пълна стойност), прехвърлихме в КАТ и при застрахователя. Предстои да отиде на майстор, за да видим какво най-належащо има да се прави, освен дежурните масло, филтри.
Не съм шофирала от година-две, ама изобщо! Качих се на един празен голям паркинг, за да усетя педалите и колата. На първо четене - лесна за управление - скоростите влизат много лесно и меко, воланът се върти леко, не ми гасне при тръгване, спира добре. Само с педала на газта трябва да свикна. Старата тойота, която карах, беше по-мощна. Свикнала съм да натискам по-малко газта. Тук усещам как тръгвам аха да изгасна и давам прекалено много газ след това. Трябва да свикна със златната среда. Другото, което изключително много ме дразни, е че звукът й е коренно различен от на старата. Преди не се налагаше да гледам оборотите и да превключвам скорости. Слушах само мотора и знаех кога не е щастлив от моите действия или бездействия. На тази нищо не й разбирам. Много е дразнещо. Всички останали шумове при движение също са различни.
Сега чакам присъдата на майсторите. Дано не се налагат скъпи ремонти.
И един въпрос - в колата има видео регистратор с предна и задна камера. Включва се от запалката на колата, по някое време гасне сам. Идея си нямам как се работи с такова нещо. Разцъках го за две минутки - има меню, карта памет, wi-fi , парола. Надявам се, че старият собственик няма достъп до записите. Може ли малко повече инфо за тези джаджи. Търсих модел, за да чета инструкции в нета, но на основното му тяло не пише нищо. Ще питам и в другата тема, защото там четат повече хора.

# 78
  • Между гори и планини
Аз тест драйв и минаване през сервиз за диагностика правя преди да купя кола, не след това. Но да ви е честито! Леко и безаварийно!
Моята кола има камера на предното огледало. Мъжът ми сваля клипове от картата директно на лаптопа.

# 79
  • 1st floor
Аз тест драйв и минаване през сервиз за диагностика правя преди да купя кола, не след това. Но да ви е честито! Леко и безаварийно!
Моята кола има камера на предното огледало. Мъжът ми сваля клипове от картата директно на лаптопа.
Логично, да! Но оставих тези задачи на ММ, защото не съм карала от години, а и нищо не разбирам от коли. 😄 Той пък не пожела да я закара преди това в сервиз…Абе, сложно е при нас…😀

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 10:52 от НеПоКоРнА

# 80
  • Между гори и планини
Ани дано не оставите в сервиза сумата за половин кола...

# 81
  • 1st floor
Ани дано не оставите в сервиза сумата за половин кола...
Дано! Обикновено има късмет, избирал е всичките ни коли, както и колите на приятели. Всичките излезнаха безпроблемни. Дано и тази е така.

# 82
Здравейте .След лошия ми опит с голф 4 бензин 1.6 (ръчна скоростна кутия) си купих голф 5 плюс с автоматична скоростна кутия 1.9 ,105 коня ,дизел .Много съм доволна кара се лесно ,страхотен автомобил.Преди да  я купим се консултирахме със сервиз ,та той препоръча този мотор ,дизел и да е с шестстепенната скоростна кутия.Също ни посъветва да не взимаме японски автоматик,ръчката била супер ,но не и автоматика при японските автомобили.

Общи условия

Активация на акаунт