Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 38 869
  • 984
  •   1
Отговори
# 210
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да, може да се каже че 80% от случаите е мееега болезнен първия ден и се налага да се друсам с Нурофен яко, за да мога да функционирам. Така съм от тийн още. Но в ПМС никога не ме е боляло както в истински цикъл, имала съм само предшестващите тъпи дърпания и болки ниско.

Edit: Мисля си, че последните месеци просто тялото доста се натовари от макар ниските стимулации, аз направих две една след друга юни и юли (летрозол и кломифен съотвено). Та... може и това да оказва влияние сега.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 10:52 от Preggo

# 211
Да, кажи го това на лекаря като отидеш, може да има връзка с дуфастона..обаче е странно по принцип прогестерона не нямаля ли болките? Чела съм за хора с ендометриоза и те им го дават за облекчаване на симптомите , част от които е и адска болка при цикъл... Ако някое от другите момичета е по-запознато ще е супер да се включи Simple Smile

# 212
Аз също изкарвам доста по-лек и безболезнен Ц като съм на Дуфастон. Няма силни кръвоизливи, няма силни болки.... Не знам ...

# 213
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мерси, момичета, точно това чета и в интернет, но явно е инвидуално... например като често срещан страничен ефект от Дуфастона (1 от 10 жени на 100) пише:

Скрит текст:
Чести нежелани лекарствени реакции (може да засегнат между 1 и 10 пациента на всеки 100 лекувани):

мигрена, главоболие
гадене
чувствителни/болезнени гърди
нередовна менструация
болезнена менструация
повишено менструално кървене
/ намалено менструално кървене
липса на менструация

# 214
Момичета, според вас след поставяне на Овитрел в понеделник в 21:30, кога е най-точно да бъде контакта? Доколкото разбрах фоликулите се пукат 36 часа след овитрела, което значи днес около 9:30 и яйцеклетката живее около 6-24 часа след това. Тези с повече опит ако могат да се включат със съвет.

# 215
Слънце - днес, утре и за всеки случай в други ден.
Но днес задължително контакт. Дори да не се е освободила Я по-добре да чакат плувците.

Едит: моя док казва след инсето още три дни контакти ако имаме сили. 😄

# 216
Мерси, Еми! Аз се чудя дали има значение даже днес по кое време е, ама съм наясно, че съм луднала в изчисления и искам да хванем "най-добрия" момент.. Ще се постараем и със следващите дни със сигурност.  Иначе не се ли очаква днес със сигурност да се освободи яйцеклетката, след като минат 36 часа от овитрела?

# 217
Слънце, да не заблудя, ама интересувах се колко време им трябва да сперматозоидите да се срещнат с яйчицето и намерих информация, че отнема часове. Затова се препоръчва реално контакти преди О и в деня на О. Да, след овитрел някъде към 36 ч по-късно се очаква, но разбира се не е точна наука. Ако сте се отчели днес сутринта, давайте утре сутрин пак и стискам палци за + след 2 седмици!

Еми, дано се включиш с хубав положителен кръвен днес!

Моя мъж също не идва с мен по прегледи или ако идва чака пред кабинета/в колата. Обаче почна вече много да ми тежи да се мъкна сама, изговорихме го и се съгласи да присъства занапред. Ама нали все ни се объркват плановете, вчера пак си бях сама (следобед, детето спи, някой трябва да седи с него вкъщи...)
Вероятно ако беше с мен пак щеше да стане същото, но вчера излязох от прегледа и се скрих в тоалетната на болницата да плача.
Скрит текст:
чувствам се вече толкова безпомощна и безсилна, че няма накъде повече. Взеха ми вчера влагалищен и цервикален секрет, на първо време да проверим дали след хистерото/антибиотиците да не е появило възпаление, в следствие на което да са болките.
Няма задържан съсирек, поне това, но ми се стори че има малко течност в матка, макар докторката нищо да не каза.
Питах няколко пъти какво правим с истмоцелето, и репродуктивната е на мнение, че няма смисъл от втора хистероскопска корекция. Казах ѝ, че обмислям лапароскопия с ясното знание, че и тя може да е неуспешна. Нещо не е много навита обаче тя на това като че ли, не се изказа "за" или "против". Каза ми че така или иначе трябва да го върнем този ембрион и ще караме стъпка по стъпка.
Ама ми омръзна да нямам план. И трябва лекар да ми помогне да взема решението за операция. От една страна съм сигурна, че това е единственото смислено, което можем да опитаме, плюс това срастванията в малкия таз твърде често ме болят. От друга страна както писах и преди, никак не горя от желание да ме оперират отново, а и както мъжа ми каза "като си знаем късмета, ще стане по-зле след операцията". Та така, в задънена улица съм аз. Отново.

# 218
ММ направи спермограма още на 10 месеца опити. Аз му обясних , че трябва и той да си направи изследване и само ме попита какво да направи и къде без възражения и му препоръчаха витамини от клиниката да пие защото имаше какво да се подобри , но не беше и много лоша. Стриктно си пиеше по 11 хапчета на ден после при контролната спермограма имаше голямо подобрение и му казаха да си ги пие след като му действат добре като направи 1 месец почивка и после още 2-3 месеца пи и спря. Аз му казах , че докато не стане е хубаво да си пие добавки да си поддържа резултата , но на него му омръзна вече да пие хапчета и само се шегува , че само да забременея и хапче няма да си сложи повече в устата Smile

# 219
2402, не съм наясно от какво са ти срастванията, но ще дам пример със себе си.
Една година опити без успех, изследвания, добавки и т.н. Заради ендометриозата, знаех че най-вероятно имам  нови сраствания/огнища. Избрах доброволно втора лапароскопия (първата беше преди много години, заради киста), та отстраниха сраствания по пикочен мехур, дъгласовото пространство, лява тръба и т.н. Ляв яйчник срастнал с тръба и матка... Проверка на тръби и хистероскопия също (там всичко шест). Един месец след операцията забременях естествено. Факт, нещата не се развиха успешно, но пък това разбира се е по друга причина.
Та, не се знае, при теб също може да повлияе благоприятно една лапароскопия. Heart

# 220
2402, ако си решила лапроскопия, защо не направиш консултация с гинеколог, който специализира в хирургичните процедури?
В София има доста добри.

Аз иначе успях сама да се вкарам във филма с едни боцкания в яйчниците на 3-4 дена след О. Имах подобни при предишните бременности, но бяха доста по-късно. Аз обаче си навих на пръста, че видиш ли и този път може да са симптом, че нещо става, че чак се и развълнувах.
До днес, докато не изядох пак като миналия ден 1 кило плодове и не започнаха пак подобни бодежи, та се усетих, че това явно се получава от газовете. Joy
Голяма шматка, че чак се и самонавивам. Joy

# 221
Здравейте, записвам се и аз с благодарности на rave за страхотната тема, както винаги!

fearless пожелавам ти най-спокойната бременност и най-щастливия розов финал!

На останалите момичета с положителни резултати, честито и на неЧакащите успех!

Пълнолуние, Кактус пълните ми душата! ❤️❤️❤️

Аз пак съм на скамейката... След един месец Регулон заради ЗФ в ляв яйчник, сега втори месец пак, заради ЗФ в десен яйчник. Тъй като Сенкова е отпуска бях на преглед при Пиперков, много мила и отзивчива, шегува се и ми допадна. Та странно е че има дейност при прием на противозачатъчни, но тя каза, че се случва. Да се надяваме, че ще е последния месец и после да стартираме с някакъв план, който Сенкова още мисли 🙂

# 222
  • Замък сред облаците
2402, направи друга консултация с друга болница/център. Малко през куп за грош го дават в Надежда и верно е въпрос на късмет. Хубаво са ти взели МБ и цито и като излязат ок (щото така описано и предвид мед историята то дотук шансът болките да са от антибиотиците е нищожен) пак нищо ново, ще вдигат рамене що ти цапа и ти е дискомфортно.

На останалите момичета ❤❤❤

# 223
Да се оплача .... минах днес през АГ да видим имало ли е, нямало ли е ову, дали предстои - 15 ден от цикъла ми е. Видя фоликул в десния яйчник с размери 21.1 на 14.1, според него заради това че бил "назъбен", се е спукал и овулацията вече е минала, ама не ми изглеждаше мн сигурен. Аз имам ЦС от вчера и предвид , че не хванах нищо с тестове, си мисля че предстои, но той ме отчая... В амбулаторния лист пише Cav. Douglasi теност - оскъдно. Дали това не значи, че точно в момента съм в ову Confused

# 224
Същото беше при мен миналия месец в деня след позитивен тест за овулация. На мен ми е написала “възможна О”. Дъщо не ми изглеждаше сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт