От няколко години имам нещо като дупчица подмишницата, в която почти със сигурност има косъм, но до сега само са ми предписвали разни мазила, които не са действали кой знае колко.
От няколко месеца започнаха да ми излизат болезнени, огромни топчета от вътрешната част на бедрата, на свивките между краката к интимната зона, дори на едната срамна устна отвътре. Ужасно болят, не могат да се пипнат, след време спадат от само себе си, после се появяват отново.
Ходих на дерматолог, заяви гноен хидроденит. Предписа спирт и някакво антибиотично мазило за 10 дни. Мазах, уж се успокоиха нещата. Отидох по друг повод на гинеколог, тя ме наплаши с "оо ужас, какво ужасно възпаление, ти си за кожен".
Отидох на втори дерматолог, успокои ме, че било лек фоликулит, пак изписа спрей на спиртна основа и някакво мазило, този път не антибиотично.
Пак замазахме положението за няколко дни. Сега в момента, имам огромно топче и подмишницата, както и отвътре на едното бедро, които болят ужасно, дори при елементарно движение. Препоръчаха ми да направя лазерна епилация, но за целта трябва първо всичко да мине, което вече нямам идея как да стане.
Имам няколко въпроса - може ли да ми препоръчате читав дерматолог, или пък козметик, който би премахнал врастнали косми, ако проблемът е в това, както се съмнявам?
Имал ли е някой подобен случай, всеки съвет би ми бил от полза.
Благодаря предварително!