Болезнени топчета по бедрата и подмишниците

• 600
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
От няколко години имам нещо като дупчица подмишницата, в която почти със сигурност има косъм, но до сега само са ми предписвали разни мазила, които не са действали кой знае колко.
От няколко месеца започнаха да ми излизат болезнени, огромни топчета от вътрешната част на бедрата, на свивките между краката к интимната зона, дори на едната срамна устна отвътре. Ужасно болят, не могат да се пипнат, след време спадат от само себе си, после се появяват отново.
Ходих на дерматолог, заяви гноен хидроденит. Предписа спирт и някакво антибиотично мазило за 10 дни. Мазах, уж се успокоиха нещата. Отидох по друг повод на гинеколог, тя ме наплаши с "оо ужас, какво ужасно възпаление, ти си за кожен".
Отидох на втори дерматолог, успокои ме, че било лек фоликулит, пак изписа спрей на спиртна основа и някакво мазило, този път не  антибиотично.
Пак замазахме положението за няколко дни. Сега в момента, имам огромно топче и подмишницата, както и отвътре на едното бедро, които болят ужасно, дори при елементарно движение. Препоръчаха ми да направя лазерна епилация, но за целта трябва първо всичко да мине, което вече нямам идея как да стане.
Имам няколко въпроса - може ли да ми препоръчате читав дерматолог, или пък козметик, който би премахнал врастнали косми, ако проблемът е в това, както се съмнявам?
Имал ли е някой подобен случай, всеки съвет би ми бил от полза.
Благодаря предварително!

# 1
Все пак гнойни ли са тези топчета? Като сляп цирей без връх ли са?

Като ученичка ми излизаха много и огромни циреи - и слепи, и обикновени. Първият тръгна от един басейн. После ми казаха, че вероятно съм алергична към стафилококи. С нищо не можеха да ги спрат да излизат. Накрая наш близък лекар ми назначи автохемотерапия, т.е. терапия със собствената кръв. Схемата ми беше следната: Теглеха ми всеки ден кръв от вената и веднга ми я биеха обратно мускулно в дупето. Като всеки ден увеличаваха с по 1 кубик. Започнаха от 1 кубик, стигнаха до 14 и после обратно, всеки ден намаляваха с по 1 кубик, докато стигнаха пак до 1 кубик. Вените ми бяха станали сини от толкова бодене. Но това спря циреите да ми излизат. До колкото си спомням, близкият лекар беше казал, че по този начин се създава имунитет чрез собствената кръв, или нещо такова. Но съвременните лекари май вече не са и чували за такава терапия.
Мисля, че без системна терапия, само с мазане няма да се оправят, особено ако са гнойни.

ПС Сега потърсих автохемотерапия и попаднах на тези 2

https://lekuva.net/13889/avtohemoterapiyata-pomaga-pri.html

https://iwbg.waykun.com/articles/riskove-i-polzi-ot-avtohemotera … l#google_vignette

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 22:20 от Diorela

# 2
И икой ли не направи посявка на секрета на тези топчета? То си прилича на стафилококова инфекция.

Вземи риванол и спирт за кожа и се смесват в капачката на риванола 1:1. Налага се компрес - 5-6 пъти дневно и разбива тези топчета. Маже се антибиотик като Банеоцин, гентамицин.

Правилната стратегия е да се вземе проба от това, което е вътре т.е. да се пукне и да се знае с какво се бориш. Ако е стрептокок един дълъг курс с антибиотик ще те оттърве завинаги.

Иначе пий бирена мая, от хомеопатията Силицеа, Компреси с Цитросепт, Дарсонвал все помагат.

# 3
Все пак гнойни ли са тези топчета? Като сляп цирей без връх ли са?

Като ученичка ми излизаха много и огромни циреи - и слепи, и обикновени. Първият тръгна от един басейн. После ми казаха, че вероятно съм алергична към стафилококи. С нищо не можеха да ги спрат да излизат. Накрая наш близък лекар ми назначи автохемотерапия, т.е. терапия със собствената кръв. Схемата ми беше следната: Теглеха ми всеки ден кръв от вената и веднга ми я биеха обратно мускулно в дупето. Като всеки ден увеличаваха с по 1 кубик. Започнаха от 1 кубик, стигнаха до 14 и после обратно, всеки ден намаляваха с по 1 кубик, докато стигнаха пак до 1 кубик. Вените ми бяха станали сини от толкова бодене. Но това спря циреите да ми излизат. До колкото си спомням, близкият лекар беше казал, че по този начин се създава имунитет чрез собствената кръв, или нещо такова. Но съвременните лекари май вече не са и чували за такава терапия.
Мисля, че без системна терапия, само с мазане няма да се оправят, особено ако са гнойни.

ПС Сега потърсих автохемотерапия и попаднах на тези 2

https://lekuva.net/13889/avtohemoterapiyata-pomaga-pri.html

https://iwbg.waykun.com/articles/riskove-i-polzi-ot-avtohemotera … l#google_vignette

Чували са лекарите, чували са, даже много добре го знаят това, но пациентите отказват такива терапии, защото четат, че са много болезнени и се страхуват, как така от вената пък в мускула, защо и т.н.
И се почва въртележката с антибиотиците и кортикостероидите.

# 4
Тези по бедрата и интимната зона нямат връх,  подкожни са, повърхността е синьо-лилава на цвят. Това подмишницата, вероятно е различно и наистина се касае за врастнал косъм си прилича на пъпка, има връх, но нищо не излиза от него, пък е доста болезнено.
Двете дерматоложки, при които ходих, са уж доста хвалени, но не са направили нищо, освен да видят пъпките/циреите, каквото са там. Никаква терапия не ми е предлагана, освен спирт и разни кремчета. Препоръчаха ми да изследвам кръвна захар - в норма е.
След няколко дни съм при личната, да видим тя дали ще ме прати при някой адекватен лекар.

# 5
По този начин - синьо-лилави и без връх, изглеждат слепите циреи.

Lanarte, къде ги тези лекари? Дай някаква насока, моля. Не, че имам нужда сега, но за информация. Като бях млада търсих някой тук да ми назначи, никой не искаше. Много се чудеха. Накрая се намери един, но схемата беше от 0,1 до 1 кубик, с увеличаване и намаляване с по 1,1 на ден и нищо не свърши. Затова казах, че май не са чували. Но вече може и да е станал по-популярен този метод.

ПС , А може би и на ivanovamy355 да помогне тази терапия, ако има желание.

Общи условия

Активация на акаунт