Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 031
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 75
ЗначЕ, не стига че мъжете постигате тия неща безсрамно лесно в сравнение с нас, ами и се оплаква нашичкият... И то точно тук, пред толкова дами Joy Добре че не сме такива лоши да кълнем, че моето обикновено хваща Grinning
Ще станеш и още по-убав, просто не точно сега. Видял си вече и как става, и че ама хич не е страшно.

# 76
Гущер, ако беше наблегнал на “мацките” щеше да се хвалиш с минуси сега Joy

Е па бях ви в ръцете, 4 на 1, а не се възползвахте от моята наивност! Joy
Аз нали ти обещах, че няма да ти правим нищо Joy
Спазвам си обещанията

# 77
  • В центъра на моретата
Дъщеря ми (13 г.) тренира баскетбол и всяка година искат кръвна картина и ЕКГ. Понеже момичето ми е одрало кожата, тази година и казах да доплати за инсулин и глюкоза. Ще занеса резултатите октомври на моята ендокриноложка да ги погледне. Четох тук, че при децата стойностите са завишени. Дайте все пак по едно предварително мнение, моля!
На моята девойка мерих миналата година (тогава на 17 г.) - КЗ 4.9, инсулин - 8. Нищо не съм предприела, но ще ги  следя. Лошото е, че има страх и припада при взимане на кръв и рядко го правим 😉.
Препоръката за детски ендокринолог е добра.
Zaek ако се включи да каже, нейната дъщеря имаше висок инсулин, но не знам от каква стойност се води завишен при тийнейджърите.

Ами, през юли инсулина беше 11.89, глюкоза 5,25. Като влязох в темата беше 19.78, глюкоза 5.03. Бавно се движи надолу. Това лято, обаче, не се е спряла от ходения и екскурзии - първо от училище, сега с нас и все по над 10 дни. Айде с нас беше криво-ляво съобразено, ама пак туй да се опита, онова да се пробва. И без това не беше уау Португалията, само рибата и морските дарове им ставаха, ама всичкото с картофи.
Имаше да свали мъничко килограми, но на моменти зацикля. Няма СПКЯ, ама аз лично имам леки съмнения за ЩЗ и все още се чудя за витамин Б 12 защо изведнъж така скочи над нормата, при положение, че си беше в референтните през миналата година. Ходи на фитнес, плуването го спря, и вкъщи прави някакви упражненния.
Обясниха ми, че като спре растежа, леко пада инсулина. Не знам за къде ще расте повече. Сегашните поколения са тотално сбъркани с това рязко израстване през пуберитета. Оф, аман, все да има човек какво да мисли...

Елора. благодарско за темичката.

Кюфтета от риба съм правила, ама от риба тон. Аналогично ще е със сардини. Слагам яйце и подправки и съвсем малко ленено семе, за да стегне малко сместта. Рибата е от консерва. Взехме сега доста консерви сардинка, че прясна не винаги пускат на рибния пазар.

# 78
Заек, сетих се че май ти беше писала за гривната против гадене. Дано не бъркам де. Върши ли работа това нещо при пътуване и само на едната ръка ли се слага или трябва и на двете?

# 79
Здравейте отново от мен. Аз си ходя по изследвания, предстои ми пак да отида на ендокринолог, но нещо много се обърках с резултатите.

Ще опитам да синтезирам:

През април си изследвах кръвна захар и инсулин  в Synevo и резултатите тогава бяха:
- кз  5.28
-инсулин 25.7 - мн завишен, мин година е бил 16

Започнах да пия глюкофаж от 750 и преди месец и половина нинах на режим, не е чисто кето, но намелих драстично въглехидратите, никакво сладко, газирано, пържено, картофи, ориз и тн.

Преди три седмици, може и по-малко си пуснах инсулин и глюкоза в Рамус, като предишния ден не пих глюкофаж.

- инсулин 8
-кз - 3.43

Днес, в Синево ( 2 дни преди това спрях глюкофажа) , си направих обременяване с глюкоза и трикрстен инсулин и резултатите не са добри.

Глюкоза ба гладно 4.97
Глюкоза 60 мин 7.99
120 мин 6.83

Инсулин начална 21.2
60 мин 78.8
120 мин 76.1

- как за 2-3 седмици се вдигна толкова, при положение, че единственото което промених е, че вкарах в режима по 1 праскова по препоръкс на ендокринолог да не изключвам напълбо плодове и заради видока пик кисечина в последната седм ограничих месо и риба?  Чела съм, че на инсулина влияе дори съня, аз не спах добре миналата вечер, бъдих се на няколко пъти, но чск така …

И изследвах си урината на своя глава - имам повишени кетони-  5. Всичко друго е окей. Пия доста вода, чудя се може ли да е от режима и намаляването на въглехидратите …

Иначе, бях писала за повишената пикочна киселина. Преди 2 седмици в рамус беше 452, днес е 380 в Синево.

Утре съм на рндокринолог, но доста се притесних и моля да ми кажете от вашия опит какво мислите:))

Ако е от значение от 20 юли досега съм -8 кг

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 19:23 от muholeta_a

# 80
Нещо ми убягва от цялата работа... По колко въглехидрати си имала на ден горе-долу в дните преди изследването? Че това с не ям едно или друго хич не дава информация. И инсулина само на гладно ли си го изследвала? И с какво изобщо си се хранила като си орязала месо и риба?
И кое му е чудното че произвеждаш кетони ако си на НВ хранене?
Нещо пропускам и не знам дали е само от това че на телефона виждам по малко от текста наведнъж.
За пикочната киселина вярно че май беше писала, зле съм с имената и да не бъркам с някой друг. Ама то там каквото имахме за казване го казахме, ако правилно си спомням.

# 81
Моя е грешката, допълних резултатите от инсулина на 60 и 120 мин от днес.

Иначе, риба и месо ограничих последната седмица заради пикочната. Ям яйца, вчера вечерях и обядвах печени червени чушки с яйце и сирене, праскова и салата. Днес вечерях постно зеле.

Сутрин ( не всяка) хапвам филия пълнозърнест хляб Живена (30 грама) , няколко маслини, резанче домат и тънка плочка сирене - по препоръка на ендокринолог.

Нещо ми убягва от цялата работа... По колко въглехидрати си имала на ден горе-долу в дните преди изследването? Че това с не ям едно или друго хич не дава информация. И инсулина само на гладно ли си го изследвала? И с какво изобщо си се хранила като си орязала месо и риба?
И кое му е чудното че произвеждаш кетони ако си на НВ хранене?
Нещо пропускам и не знам дали е само от това че на телефона виждам по малко от текста наведнъж.
За пикочната киселина вярно че май беше писала, зле съм с имената и да не бъркам с някой друг. Ама то там каквото имахме за казване го казахме, ако правилно си спомням.

# 82
Нещо половинчато ми звучи такова хранене... В тая закуска от специалист препоръчана протеинът е с фенер и с лупа да го търсиш. Филии и праскови редовно, малко протеини - с това колкото и метформин да изпиеш, не са ти изненадващи резултатите. Мазнини кой знае какви също не видях и накрая какво ядеш изобщо.
Имай предвид че това го казвам от гледна точка на това в коя тема сме все пак - в заглавието ясно си е написан определен тип хранене. За него знам на какъв принцип работи и какво изисква, за друг режим не мога да коментирам. От гледна точка на ВМНВ хранене, ако такова се опитваш да спазваш, не е ОК твоето.

# 83
  • В центъра на моретата
natka, гривната май помага или поне такова е становището на дъщеря ми. А те обиколиха няколко страни на връщане с автобус, т.е. доста време се лашка. Взе си и таблетки. Гривните в комплекта са за двете ръце. Дефакто това е като ластичен маншет, в който има топче. Гривната се слага с топчето към вътрешната част на китката и то притиска някаква точка. Четох положителни отзиви от една бременна жена, че ѝ помогнало при гадене  и затова ги взех.

# 84
Аз си взех такъв комплект, но не съм го изпробвала още и не знам кога ще имам пътуване нанякъде. Пристигна заедно с това розово недоразумение което като го настъпя и добре че няма глас да писне... Joy Не го знам какво мери и какво смята ама колкото и да съм се отпуснала не вярвам да е близо до истината, то ме изкарва че съм затлъстяла едва ли не пред умиране Grinning Теглих му за сега една плюнка и 2-3 клетви и седнах да си ям кифтетата, не мога да се разправям повече за днес Grinning

# 85
Ох, аз нали в мц и си викам трябва да направя шоколадовото от първия пост. Гущерчо много добре се беше справил.
И сутринта викам на майка ми няма ли да ходиш до лидл, че ми трябва заквасена сметана. Вика ми - глей си работата, температура ли имаш.
И отварям приложението и там дзак - купонче за намаление. Подслушват бре.

И аз отидох и след малко ще се вихря.

muholeta_a, не знам какво да кажа, освен да си питате ендокринолога защо са ви такива резултатите на нейния режим. Ние с нашия нямаме такъв проблем.
Но като гледам закуската явно няма общо с режима в темата.

# 86
I herb
Аз добавки от щатите не поръчвам.
Последното което гледам са цените.
Хляб.за закуска?
Направете си от червена леща поне е с нисък макрос

# 87
Абе не е много редовно и за редовно с леща с толкова инсулин, поне както аз ги виждам нещата.

Стана ми интересно че казваш че не поръчваш добавки от щатите. Имаш предвид че не би поръчала от търговец там или че не би купила тамошни марки? Че при мен както над половината ми неща са или на Now Foods, или на Natural Factors... реално за мен разликата е в цената само, аз и тук бих си ги купила същите, ако не бяха на такива безобразни цени. Случвало ми се е някъде да ми намекнат и че тези които внасят у нас уж същите марки но не били със същото качество, но това вече е в графа клюки и нямам достатъчно основание да го вярвам. Но пък винаги бих изслушала разумни доводи, та ми стана любопитно сега ти защо така.

# 88
Ох, Натка с глас се смях на плюнките. И да не е гола вода, вече двадесет кг. минус от началото. До изследвания не мога да стигна.

# 89
Те добавките и тук са различни при различните търговци/вносители, а уж една марка. Поне при прахообразните си личи много. Моят син така се отказа от няколко магазина, от които пазаруваше редовно. Купи от друго място и видя разликата в продуктите. Така тръгна по магазините за добавки и си намери неговия. Поръчвам моите от където той каже, но те предимно са капсули.

Общи условия

Активация на акаунт