Разтълкуване на причина за раздяла

• 5 884
  • 131
  •   1
Отговори
# 15
За флирта с колежката как е разбрала?

Ако беше до това "как се обличат другите жени" (жените на никого не са длъжни и виновни, че му е слаб ангелът), едва ли щеше да те "пуска" да излизаш без нейната компания.

Огромният проблем в тази връзка е липсата на комуникация. Господи, собствената ти годеница ти казва, че приключва всичко и се изнася, а ти не знаеш какво да й кажеш?

И всъщност в нито една от мини историите, поместени в началния пост, не присъстват нормални разговори; и двамата сте изгубени в превода - дали единият ще мълчи, дали другият ще извърти истината или ще си измисля. Емоционалната интелигентност и на двама ви куца. Физическото е важно, обаче менталното гради физическото много често, а то тук куца. Може би мацката е постъпила зле, ако месеци ти е давала някакви объркващи знаци и е чакала сам да се сетиш, обаче не виждам как ще планирам бебе с някого, един ден ще ми каже от нищото, че иска да се изнася и аз ще го допусна ей така, без да получа някакво логично обяснение.

В следващата връзка бъди верен и се научи да говориш с човека, с когото си, и да го опознаеш истински, а не да разчиташ на Google.

За колежката разбра от месинджър, беше ми пратила последно някакви сърчица и си бяха останали като последно съобщение и веднъж тя ги забеляза, та имахме разговор за това. Но аз съм наясно колко сърчица получава една симпатична жена на ден от познати и непознати, затова от чужд телефон бягам като дявол от тамян, не искам да знам какво се случва там  Smile

Липсата на комуникация не е имало, но инат - да. Тя доста често е форсирала желанията си, но когато съм преценявал съм давал отпор. Пример - спора за екскурзията и семейния празник. Въпреки, че се стигна до компромис, имаше цупене от типа "ти не ме разбиииираашшш".

Относно изнасянето - както казах, случвало ми се е и преди. Знам, че когато се появи онзи студент поглед, нещата вече са отвъд. Вероятно "проспах" нещо, ако това имаш предвид под "чакала е да се сетиш", но станалото - станало. В такива моменти ако натисна човека за обяснения, може да стане голяма разправия, а знам колко злобна една жена може да стане. Прецених, че няма смисъл и щом е решила да си ходи и да ми разбива сърцето, няма какво да направя. За мен е несериозно да започнем да планираме бебе единия месец, а на другия да ме напуска по такъв начин, на такъв човек не може да се разчита.

Танчитка, аз не съм чувал добри неща за нова връзка без пауза от старата, обикновено не просъществува. Но без да се опитвам да я принизявам, понякога наистина съм наблюдавал странно незрели постъпки от нея като за 30 годишен човек. Научих си урока де Simple Smile Както вече написах, според мен е нямала нов, но може през последните седмици да е подготвяла почвата с такъв.

# 16
  • Melmak
Може да има друг. Не й харесва начинът ви на живот. Това е.

# 17
Не всички жени получават или допускат да получават милиони сърчица, това, че човек се чувства неразбран не е равно на детинско цупене и повечето жени изобщо не са злобни, че да използваш такъв общ знаменател.

Както и няма нищо лошо в една "разправия", ако се е стигнало дотам. Аз лично в пъти повече я предпочитам от един хладен край с недомлъвки. Поне да разбера какво точно се случва и да мога да приключа с чисти сърце и ум. Баш липса на комуникация е, а така гледам и незадоволени емоционални нужди. Впрочем ако мацката пишеше тук, щях и на нея да й се "скарам", че така страхливо се изнизва. Не се прави така.

Едностранчиви са били нещата в тази връзка май, но голяма загуба не е като че ли - давай смело и си гледай живота, желая ти щастие в новата връзка.

# 18
За тази селска хитрост “ще седя на два стола” няма възраст. Хората го правят от тийнейджъри до старост. Айде да мине и тая екскурзия, айде да не изнасям сега, че новият още не ме е поканил да се нанеса у тях и ще трябва да си търся нещо временно. За мен не са доблестни ситуации, особено при условие, че не сте имали деца и кой знае колко дългосрочни ангажименти. Какво я чака, времето ще покаже, но животът не оставя непрецакан тарикат.
Иначе аз вярвам на автора, че се е опитал да оправи нещата, не се е влошавал живота им тип да зацикли в битовизми. Просто тя е загубила интерес към заниманията ви заедно и то не към заниманията като цяло, а конкретно към теб. Това се случва, когато се появи някой нов и по-интересен, а не просто ей така.
Явно офисно-работната тема ѝ е някакъв център в живота, та няма да се изненадам новият да е колега. Всъщност по статистика огромна част от изневерите са с колеги.

# 19
Може само да се гадае по тази тема. Авторе, трябвало е да я питаш и да ти даде обяснение преди да я оставиш да си тръгне, за да не се чудиш цял живот защо.
Аз мисля, че тя има нещо в работата. Чак пък такава привързаност към работа и колеги. Моля ви се. Всеки би си сменил колегите в мига, в който има по-добра възможност.
Предложението да напусне работа я е вбесило. Значи там нещо я задържа. Ако успееш да разбереш с кого е сега, сам ще си отговориш на въпроса.

# 20
Вероятно "проспах" нещо, ако това имаш предвид под "чакала е да се сетиш", но станалото - станало.

Проспал си, да. Жената е на 30, време ѝ е за семейство и деца. От твоя страна предложение за брак няма, въпросът за децата е иницииран от нея, но си е останал само на приказки. С разговори деца не се правят.
Както и да е. Явно ще си поредният, който след раздяла с една веднага се хваща с друга, жени се и ѝ прави дете. Поне не си губил дълго времето на бившата, защото се е усетила навреме.

# 21
Како Сийке, били са сгодени, а той е настоявал тя да спре да пуши и за да могат да правят бебето.

# 22
Авторът си казва неговата гледна точка, нормално е да е премълчал факти, които ще му накърнят положението на жертва. Щом тя е говорила за деца, съмнявам се да е било просто ей така, явно си има основателна причина, заради която така бързо да е размислила. Една жена не се навива да има дете, ако не е сигурна в мъжа и то в случая даже нямате брак. Има нещо неизяснено в историята ти.

# 23
Ако тръгне да се рови, всичко ще се отрича до последно. Ще се лъже и ще се маже, хората рядко си признават измекярските постъпки. То ако е щяла да си признава, изобщо е нямало да крие. Ако авторът крие нещо, за негова сметка си е, лъже себе си.
За мен тази плачлива драма с работата е странна. Ако шефът ти те критикува (предполага се за нещо в работата ти), стягаш се и не ревеш следобед вкъщи дори и да ти е криво. Камоли пък на 30 и след повишение да ескалираш емоционално за нещо служебно.Нещо лично се е намесило там и оттам са ѝ избили емоциите.

# 24
  • София
Ще изкажа моето скромно мнение с условие, че може да много е грешно, но все пак по този казус работим с материали на клиента Grinning

Първо, като прочетох разказа, въпреки че съм хетеросексуален мъж ми се присика аз да съм следващото гадже на  автора.

Второ, според мен две неща са я отблъснали:
0. Инстраграм и състезанието там между жените.
1. Сериозно задаващото се бебе на хоризонта и вътрешният конфликт, кога ще живея, кога ще си снимам гъза на Бали, Мавриции и т.н., защото като дойде бебето вече няма да има такива неща.
2. Естраполацията на бъдещи възможности с други мъже. 7 години с геймъра, скука и никакви екскурзии. Изведнъж раздяла, нов мъж и 2 години по-хубав и по-лъскав живот. Повишаване на статуса ѝ в инстаграм. До тук добре, обаче като мине първоначалната еуфория, тя иска още от същото, а то няма как да продължава в тази връзка. Вероятно, няма да ѝ се получи в следващата, но все пак предишния път като е скочила и си е повярвала ѝ се е получило.

Във всеки един успех има доза късмет, а връзките между хората не са изключение. Наистина е много гадно, като правиш всичко правилно и не се получава. Разбирам го автора, защо се чувства все още угорчен. Не знам дали съм  прав, но във всички случай продължавай напред!

# 25
Права си Persona7 и благодаря за пожеланието. Аз обаче забелязах намерение да ме нарани с тръгването си - беше уредила всичко зад гърба ми, не пожела да си кажем нищо, дори се държеше арогантно.

Спокойно можеше да седне като възрастен човек и да поговорим, ако има непреодолими проблеми. Щях да я разбера и подкрепя, и в прекарятяването на връзката, и дори щях да й помогна с багажа. Но очевидно не говорим за такъв човек и за такава ситуация.

Танчитка, мисля, че живее сама, защото беше взела даже препаратите за баня Grinning Относно колегите - както споменах, тя е работохолик и полето и за изява е там. Аз познавам колегите и, тъй като сме излизали много кратно с тях, тя много държеше да ме извежда с тях, но колкото и да изглеждат като "семейство" и повечето й колеги да са обвързани, определено там си има интриги, завист и изневери. Отскоро там се появи някаква нова необвързана колежка, която се залепи за нея, та по-скоро тя може да я е подкукуросала нещо, че тревата отдругата страна е по-зелена. Може и това.

Lanarte, като цяло тя няма близки приятели извън работата си, затова й е толкова важно да изпъква там. Там са събрани само кариеристи, просто естеството на работата е така да изсмуква живота ти.

Как' Сийка, сгодени бяхме. Инициативата за дете беше нейна, но аз дадох пълното си съгласие, защото и на двамата ни е време.

Rimmona, когато се запознахме, тя ми каза, че не иска деца. Изброи ми поне 5 причини и ме помоли да не отварям темата. В последствие обаче като заживяхме заедно, промени мнението си и каза, че аз съм човека с който иска да има дете - бил съм отговорен, имал съм качествата, готвел съм добре, харесвала семейството ми и т.н. нещата, които не ги виждала в бившия си.

Танчитка, съгласен съм също с последния коментар. В миналото така пристиснах една бивша за обяснения и тя ми каза само откровени лъжи. Просто хората в такива моменти са под влияние на други мотиви и емоции, може би един ден след години, ако израстне като човек, тя сама ще ми каже истината. За мен този рев е следствие на някакви травми от миналото й, които тя не поискала да разреши.

loodsman,

0. тя не е активна в социалните мрежи и това е нещото, което много харесах в нея. Има още такива Grinning
1.  Тук мисля, че целиш в десятката. Това с Бали и Мавриций беше в главата й. Особено след повишението й.
2. И тук си прав. В работата им има доста завист, така след като с мен е видяла колко по-забавно може да бъде, е решила да премине на "следващото ниво". Тя е симпатична, но е далече от модел, нормално момиче. Предвиждам, че ще й е трудно, но желая успех.

"Наистина е много гадно, като правиш всичко правилно и не се получава."  Dart - Сигурно не всичко е било перфектно, но се постарах да дам най-доброто от себе си. Това, което си написал, беше най-болезнената мисъл, през която трябваше да мина. Помагаш и да подкрепяш както можеш, а накрая получаваш това Grinning

# 26
Много задълбавате и търсите кой знае какви скрити мотиви. Според мен мацката просто не е била влюбена (поне след началото) и не е била удовлетворена от тази връзка. Търсила е нещо друго, но е стояла с него  за да не е сама докато реши какво да прави с живота си или докато намери друг. Както се казва, връзката е като возене в рейс - чакаш, чакаш и като не идва твоят се качваш на който дойде, пък после се прекачваш...
И затова когато връзката съвсем се е износила (тоест натрупали са се малки неудовлетворения) е скъсала и или просто е слязла от рейса или се е прекачила. Във всички случаи е за добро и за двамата, защото са се разделили навреме.

# 27
"Никой не бяга от хубавото"

# 28
zavs, аз съм бягал от хубавото. Когато бях на 24 живях със страхотно момиче и всичко беше супер, но тя искаше деца от мен, а за мен беше твърде рано, затова я оставих. Гадно беше и за двамата, влюбени-загубени, ама знам, че не е окей да разиграваш жена, която иска деца, а ти не. Тя се омъжи за чужденец и има две деца, но никога не ми прости.

И затова когато връзката съвсем се е износила (тоест натрупали са се малки неудовлетворения) е скъсала и или просто е слязла от рейса или се е прекачила.

Май около това се обединихме Grinning

Благодаря на всички за коментарите, помогнахте много на един непознат днес.
Ако искате дискутирайте в темата, ако искате я заключете, както прецените.

# 29
За мен две неща са странни от страна на автора. Защо 4 месеца по-късно търси обяснение от непознати? То и от нея да потърси, няма да разбере истината и какво значение има тая истина, щом всичко е приключило.
Много подсказки ни е дал, за да разкритикуваме въпросната бивша. Даже всичко да е така и да има много обективни причини да я “бичуваме” тая жена, къде му е файдата на автора ако е загърбил връзката.

И за пореден път се убеждавам колко са горди мъжете ако успеят с нещо да предизвикат женската ревност. Тия истории се разказват с повод и без, винаги с една голяма  доза самодоволство как женицата е откачила, защото “пичът” е страшно готин и от много места го искат 😂 После нерядко се оказва, че “пичът” е една балама дето “оправя” нещата докато ревнивата мацка си доопече работата с новия.
Има доста наранено его в целия казус. Егото е лош съветник, а раздялата със сигурност е за добро.

Общи условия

Активация на акаунт