ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 667
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Херц, Стратимир е от Игри на волята, голям неприятник.
В инстаграм е balkan. beast, от там и режима.
Преди е бил пълен, после е започнал да тренира и е влязал във форма.
Не знах, че е започнал да изготвя режими и тренировъчни планове.
От коментарите ми стана ясно, че до скоро се е рекламирал сам, а сега е решил да заложи на Диляна.

# 406
Два месеца и точно -10 кг надолу. Още много за сваляне.
Реално първият месец свалих най-много, после празниците си взеха своето. Но честно казано, и още 4 месеца да ми отнеме, нямам против. Времето си минава, независимо дали полагам усилия или не. А и вчера момичетата от редовното ми кафене казаха, че съм се "вталила", което добре ме погъделичка, признавам.
От 8-ми се върнах в офиса и не ми се отрази добре, много напрегнато, много неща за наваксване. Загубих баланса и насила имам 2 ходения на пътеката последната седмица.
Но както при медитацията, целта е да се върнеш към "центъра" и това ще се опитам да направя.
З: скир и 1 лъжица бадемов тахан, домашен
О: зелена салата и мини суши сет
В: планирам леща и филе елена
Абе глезотии тези дни, но се уморих малко от яйца и пилешко.
Като цяло за януари си обещах да не предприемам нови неща, само да продължа каквото бях започнала. От февруари надявам се да започна редовно фитнес и йога. Само трябва да измисля от какво да жертвам време. 😁
Като цяло, не се предавам, нищо че залитам.

# 407
Бихте ли споделили тези 10кг как ги свалихте,менюто?
От колко кг тръгнахте и на колко сте години?
При мен вече явно разбърканите хормони яко оказаха вкияние.
Толкова неща не ям,спортувам и кг само ++++++

# 408
Иля, отказвам се, много са up в цената младежите, двойно на колегите им, предлагащи аналогично

# 409
Тръгнах от 99.5, в момента 89.5 кг, на 31 години Simple Smile))) Най-много съм била 112 през 2023 г. Въпреки, че съм висока 176 см, толкова много кг си личат. Лично аз най-добре се чуствах между 65 и 72.
В началото на режима се придържах по-стриктно към НВВМХ - основно месо и салати, просто е най-близо до нещата, които така или иначе обичам и ям. Редовните ми "ястия", когато грам не ми се готви:
- скир / кисело мляко - най-вече за закуска
- яйца с малко масло бъркани, варени само със сол, поширани... (лесно за носене в офис)
- голямо пилешко филе или пържола от бут на грил тигана
- телешки бургер/пържола/плескавица
- пилешка супа без фиде
- леща, елда, гъбена чорба - без запръжки
- пушена сьомга или сьомгова пъстърва на тиган, ако хвана на промоция
- филе елена, създърма, телешка луканка
Гарнитури към тези неща: кисели краставички, туршии, салати зеле, краставици и домати.
Ако не нещо ми липсва като вкус, добавям малко кашкавал или сирене.
Напоследък ядох и по-въглехидратни неща:
- гьоза с телешка кайма - играх си един ден да си я правя сама с домашно тесто - лесно, но времеемко
- суши - малка слабост
- царевични макарони с гъби в малко масло и кашкавал
- "пица" от царевична лаваш питка (тези по 20 см) с 2 лъжици доматен сос, създърма и малко кашкавал - отгоре чери домати след изваждане
Като цяло обичам да си угаждам на търбухчето, ако не си личи 😁 Не мога да следвам точни режими и се отказах от това. Имало е по 4-5 дни, в които ям скир, бъркани яйца със салата за обяд и телешки кюфтета за вечеря с кисели краставички, просто защото това ми се яде.
Неща, които ми помогнаха и правя различно "този път":
- меря се всеки ден - по този начин преборих страха си от кантара. Отделно, като гледам как подскача нагоре надолу в зависимост дали съм си позволила нещо по-въглехидратно или солено, или пък съм пред цикъл, осъзнавам, че не са важни точните килограми, а тенденцията. Щом за месеца съм надолу, значи продължавам по същия начин.
- следя си ккал - около 1600, макар някои дни тръдно да ги стигам, а други да ги надхвърлям. За някого може да изглеждат много, но аз имам още доста да свалям и когато този дефицит спре да работи, ще трябва да намаля с още 200...
- не гладувам и закусвам. Започнах да закусвам  - не насила, а защото усетих, че около 10 ч ми се прияжда нещо и преди щях да игнорирам този сигнал, но сега просто ям малко кисело мляко или скир, или една доза протеин. Ако тренирам по-рано сутринта, ям закуска преди това.
- не всичко е на всяка цена - знам, че ако се придържам по-стриктно към нисковъглехидратни и високопротеинови неща, ще свалям по-бързо. Но ми се събра достатъчно друг тип стрес, за да се затормозявам, обвинявам и "линчувам" вътрешно. Как си говорим на себе си в главите си се оказва важно - кой да предположи 🫣
- една шоколадова бонбона не проваля нищо. Просто, но първия път след като ме почерпиха и не последва преяждане със сладко, "щот отиде всичко по дяволите", наистина го проумях.  
- Няма нищо сладко вкъщи. Тук голяма роля изигра, че половинката се оказа в преддиабетно състояние и премахнахме от вкъщи, да не ни изкушават, сладкиши, бонбони, хлебчета, кроасанчета. И да ми се дояде вечер нещо сладко, има само ябълки 😅
- Здравето е богатство. Най-големият ми стимул - искам да сваля килограмите, защото знам че не е добре за мен в дългосрочен план да съм с толкова много наднормено тегло. Най-малкото не се чувствам добре в тялото си. Искам да съм подвижна и енергична още дълги години и няма да чакам да отключа заболяване, за да се осъзная.
- Търпение и постоянство - моят криптонит. Още ме плаши мисълта колко трябва да сваля и все смятам колко време ще ми отнеме и ми се вижда страшно много. Обаче днес, ако ме попита някой как минаха последните 2 месеца ще кажа - страшно бързо. Тъй че продължавам ден по ден - днес да си направя крачките, да се впиша в калориите и да се наспя хубаво, пък утре ще му мислим за утре.

# 410
Мн ви благодаря за подробният отговор,ще се радвам ако споделяте дневните си менюта
Още сте много млада,възползвайте се,че можете да отслабвате.
Аз какво ли не пробвам вече и не и не,отчаях се.
Наистина не знам какво да пробвам друго,но искам да сваля 7кг.
Когато виждам жени на моите години и до сега били нормално слаби и сега изведнъж доста пълни,а аз явно вървя натам,много се отчайвам.

# 411
Straw, чета те от години и се учудвам.
Ако наистина спазваш всичко, за което говориш, няма причина да не сваляш.
Освен ако нямаш ИР. Не помня дали си говорила за това и дали си се изследвала.
Иначе за мен, дори в менопауза свалях, години наред, когато пожелаех.
Сега от 2 години качих 2 кг, станах 54. Бодат ми очите, ненавиждам ги, правя всичко, което съм правила години наред, но не падат.
В менопауза съм от 8 години.
Явно трябва да се примиря, но не искам.

# 412
Olivia, 10кг за 2 месеца е страхотен резултат!

Не споделям дневни менюта за да избегна скандали в темата.
Днес 2 пилешки кълки в 11:30. Не съм гладна. Йога сутринта и вечерта. Много работа на стол, а навън е студ.
Крачки за деня около 3600. Слаба работа.

От февруари си направих нов работен график, с голяма пауза за тичане в светлата част на деня. Иначе не виждам как да се движа.

Strawberry, давай да сваляме заедно тези 7кг и да видим какво се случва.

# 413
Olivia, 10кг за 2 месеца е страхотен резултат!

Не споделям дневни менюта за да избегна скандали в темата.
Днес 2 пилешки кълки в 11:30. Не съм гладна. Йога сутринта и вечерта. Много работа на стол, а навън е студ.
Крачки за деня около 3600. Слаба работа.

От февруари си направих нов работен график, с голяма пауза за тичане в светлата част на деня. Иначе не виждам как да се движа.

Strawberry, давай да сваляме заедно тези 7кг и да видим какво се случва.
Хайде👍🏻
А как да се изследвам за ИР?

# 414
  • 🌊
ОГТТ на 0, 60 и 120 Мин. При мен беше така. С глюкозата и инсулина можеш да си сметнеш отделно и ХОМА индекс за ИР, можеш да пуснеш и A1C, за по-пълна ситуация.
При мен само инсулина хвърчеше, но съм ги правила всички

# 415
Strawberry, май съм те засичала в дюканската тема.
На мен намаляването на въглехидрата и мазнините най ,- добре ми се отразява. Все още поправям декемврийските щети, но никой не ми е виновен. Даже пробвах да мина на безвъглехидратната диета за 24 дни, но си е тежко и пак съм в дюканските редици. И отново мисля че мазнините не са моя начин. Просто ограничих  изварата до 150 - 200 гр., дневно.  Пия и по няколко кивита на смути.

# 416
Хайде, ще свалям с вас 7 кг. Мечта ми е да стана 60 кг.

Отпуснала съм си 2 вечери за чаша вино - петък и събота. Преди бях стриктна и изкарах около 3 години само със съботите. Но сега съм ларж. Вечно съм в приключения и решавам проблеми, трябва да има и награда Simple Smile Работа, тийнеджър, двама студенти и второкласничка - без вино не може.

# 417
А аз до скоро вечно на диета, но винаги с вино и твърдях, че не ми пречи. То затова и вечно на диета явно....но и аз от скоро, се старая да е само петък/ събота. Старая, не успявам винаги.  Чувствам разлика в полза на рестрикцията. Но след крив ден чаша вино с домашен суджук...казвам си поне не е сирене или шоколад или ядки, тахани и всичко, което ме привлича. Всичко да се чете в буквален смисъл.

# 418
Суджук и луканка обожавам, но ям веднъж или макс 2 пъти седмично. С виното Simple Smile Много са солени, задържат вода и отварят апетит за още...

# 419
  • София
ОГТТ на 0, 60 и 120 Мин. При мен беше така. С глюкозата и инсулина можеш да си сметнеш отделно и ХОМА индекс за ИР, можеш да пуснеш и A1C, за по-пълна ситуация.
При мен само инсулина хвърчеше, но съм ги правила всички
[/quot
Извинявай, не съм наясно, какво точно да кажа в лабораторията, като  отида?

Общи условия

Активация на акаунт