ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 657
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Заковала съм 56кг, и това е.
Ще измеря сантиметри, но щях да усетя, ако се случваше нещо драматично
156см съм, така че не са ми малко.
На 49 ще е перфектно.
2 месеца от днес, до 17 март.
Ще пиша подробно.

# 421
  • София
Аз в този лед закъсах откъм крачки, дано да се разтопи скоро.
Продължавам си с тренировки и ОМАД.
Днес мисля да пробвам дресинг от фъстъчен тахан вместо ядки или авокадо.

# 422
Аз в този лед закъсах откъм крачки, дано да се разтопи скоро.
Продължавам си с тренировки и ОМАД.
Днес мисля да пробвам дресинг от фъстъчен тахан вместо ядки или авокадо.
  Синът ми редовно си взима фъстъчен тахан, но той иска да качва и превръща всичко в мускули.  Калоричен е тахана.

# 423
  • София
Точно колкото орехите е калоричен, но за дресинг е нужно 1 с.л, не е много и пак мога да се придържам към калориен дефицит.

# 424
  • 🌊
Вани, нормално е, мен ако ендокринолог не ми беше казал какво да тествам щях да имам на парцали.
Казваш им орално глюкозо-толерантен тест на гладно, 60 и 120 минута. Отнема 2 часа и трябва да си спокойна.
Преди това си си купила от аптека и 75 грама глюкоза, която ти се разтваря във вода. Също така добре наспана и неяла и непила.
A1C е гликиран хемоглобин, той в повечето случаи е в проценти, кръвен тест е.
Резултатите ти от ОГТТ ще излязат отделно за инсулин и отделно за кръвна захар. Вече от там можеш да си сметнеш и HOMA индекс.

# 425
  • София
Чебурашка, мноооого благодаря! Сложно ми се вижда (блондинка Sad .  Но ще действам!

# 426
Момичета, включвам се в темата, че имам да свалям едни 4-5 кг. От септември уж де опитвам и не ми се получава.... На 48г съм. Явно проблемът с хормоните.. TSH  ми е завишено 4,53, може би това оказва влияние също.
За себе си какво мога дакажа - 164см съм висока, 59кг от поне две години. Вегетарианка съм от 2007г. Риба и яйца ям понякога. Имам проблем с протеина, по малко  приемам явно. Опитвам се да намаля въглехидратите. И така, ще ви следя и ще се радвам на резултатите ви. Дано и аз покрай вас се преборя с тези няколко килограма.

# 427
След вчерашния ОМАД в 14:00, и 2 пореден ден ОМАД с 2 пилешки кълки -400гр.
Не е вода. А и вода да е, все тая. -2см от бедрата.
Днес ще видя какво ще правя. Вероятно нещо друго, яйца и зеленчук.
Скрит текст:

# 428
strawberry , вече няколко пъти се припознавам в твоите постове 🤗. Все едно аз съм ги писала. От септември нямам цикъл и съм плюс 7 кг. Нищо не работи 😞 само нагоре. На 44 години съм, 162 см висока и аз с вас за - 7 кг.

# 429
В Инстаграм следвам няколко жени, които са в менопауза. При всички общо взето работи схемата: силови тренировки, възможно най-много движение и висок прием на протеини.

# 430
  • София
Дез, сега разбирам, защо не си пишеш менютата, как издържаш само на 400 гр. месо на ден или правиш интервален ОМАД като редуваш дни?

# 431
аз рабрах, че е свалила 400 гр след двата дни омад Simple Smile
fifito, колко кг си?
при режим и следене на храната няма как все да е нагоре
пиши какво и ядеш

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 12:50 от Herzen

# 432
Дез, сега разбирам, защо не си пишеш менютата, как издържаш само на 400 гр. месо на ден или правиш интервален ОМАД като редуваш дни?

Не, за първи път правя това, и едва ли ще продължа.
Не съм нова във фастовете, 24 часа е ок, но храната ми този път беше безумно малко от задачи и други мисли.
Изключително натоварено ми беше, но вчера предадох на работа каквото трябваше, и като върна тренировките на мястото им ще се върна в релси.
Полезно видео за какво, кога, и как, за жени над определена възраст:

Прогестерон и OMAD.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 12:48 от Dez

# 433
За който не знае английски на  Минди Пелц има издадена книга у нас 🙂: https://hmrlogos.com/produkt/lechebno-gladuvane-za-zheni/
А аз силно препоръчвам тази:
https://kibea.net/book/2947

# 434
Herzen, към днешна дата 63.5 кг.
Имам книгата на Минди, работи до известно време и след това - дърво. Първите два месеца цикъл по часовник, след това спря и още го чакам. Храня се основно с месо,яйца, млечни и зеленчуци, рядко плодове. По повод ми се случва да ям и забранени храни.Това от десетина години насам. Зимата винаги качвам по някое кило, обикновено максимумът ми е бил 60 кг. Но сега е различно - от салата с пържола на вечеря не мога да дишам,все едно съм изяла слон. Често пъти ям едно и също, а кантара лети нагоре. Ще ги боря тия килограми, няма да им се дам без бой.

Общи условия

Активация на акаунт