ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 418
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Хаха да, оставя по-светла ивица на ръката наистина, но тя при мен разликата поначало не е голяма... една приятелка обича да казва че моето хващане на тен е да стана "тъмно бяла" Joy
Всеки си намира кое му върши работа, то нищо не е задължително. Ако телефоните бяха по-малки, сигурно нямаше да ми пречи, но каквито са в момента поне аз съм пас да го разнасям нонстоп. Нито вкъщи, нито на работа, а пък си правя доволно крачки и на двете места.

# 661
Аз съм с Garmin Venu 2, подарък от ММ, който държи и двамата да сме с хай-тек джаджи. Ако трябваше да избирам сама, този Hana изглежда като да върши същата работа. По принцип препоръчвам, ако е за някой, който обича да тича/ходи по много. Има си gps и дава маршрутите. В приложението си има  предизвикателства за месеца или тримесечие и на мен ми харесва да имам някаква такава цел от 300к за месец, което е 10к на ден средно. Или сега с моята цел за февруари има общо 4 часа йога, което е много лесно постижимо. Като цяло аз го използвам за да си следя на дневна и седмична база дали съм близо до това, което съм си сложила като цели за месеца.
Отделно имаме смарт кантар на същата марка и не мога да отрека, че е приятно всичко да е на едно място. Също MFP има опция да импортва и експортва данни с приложението на Garmin и така ми показва крачки, килограми и ккал според данните от часовника и кантара. Сега, за калориите аз си имам моя идея и не взимам предвид тези, които ми дава от упражнения към заложените 1600 за деня. Но пак е някакъв ориентир в какъв дефицит се движа горе-долу. С MFP имам друга дилема - сваля ми автоматично калориите според килограмите и според него вече трябва да съм на 1400, за да свалям с по 1 кг на седмица. Много се колебая дали да продължа с моите 1600 при положение, че свалям все още, или да мина на 1400 за по-бързи резултати. Това, което ме спира е, че в миналото съм изпадала в доста големи крайности от по 800-1000 ккал на ден и свалях бързо, но после ме обземаше зверски глад и си връщах също толкова бързо килограмите. Така че на везната в момента са бързи резултати и вероятност от зверски глад отново, или по-бавно сваляне без глад и същия дефицит. Единствената причина да мога вече два месеца да продължавам е, че не съм безумно гладна. Не знам, ще изчакам и тази седмица да мине, да го обмисля.
Другият ми проблем е, че от около седмица започнах да се събуждам към 4:30 абсолютно всяка вечер. После се въртя и не мога да заспя до към 6 и накрая се успивам, вместо да се събудя към 7 както обикновено. Не знам доколко е свързано с отслабването или е от стрес, макар че уж не ми е толкова напрегнато вече. Явно ще трябва да чета и в тази посока как да си оправя съня, преди да е станало хронично. Приемам и идеи от тук. Simple Smile

# 662
не си спомням в коя тема писахме за косопада от кетото
днес ми попадна един клип, в който нещата изглеждат доста разумно обяснени
за съжаление е на английски и не ми е възможно да го преведа
като цяло идеята е, че губим коса от стрес, първоначално кетото е стрес за организма, а цикълът на растеж на косъма е 3 месеца и когато свикнем с новия режим, косата ще се възстанови; също напомняне да държим вит. д в горната граница, за да намалим ир

# 663
Тая дама малко хардкор ми идва откъм кето, обаче обяснява много смислено като цяло.

# 664
при нея таванът е 20 гр. въглехидрати за денонощие, което наистина е доста сериозно ограничение

обикновено слушам моите любими доктори берг и егберг и сега, докато чистя из вкъщи (това е направо втора пилатес тренировка за деня Grinning ), ще чуя какво ще ми разкажат и те по темата

# 665
20 грама ама общо, а не след като извадиш фибрите Grinning  Което е едно нищо така, ти само да погледнеш салата за над 5 секунди и си ги надвишила Joy
Затова казвам че ми идва много хардкор. И май всяка седмица по 3 дена ли беше прави фаст, имам предвид веднъж седмично 72 часа. Поне по едно време така разправяше. Боде се там "в ефир", мери си КЗ и кетони, пък пие някакъв кисельоч дето го продава, пък мери на края на предаването пак и се хвали че й се вдигнали кетоните... като тя точно кетони е изпила. Малко ми е странна на моменти.
Но обясненията от медицинска гледна точка са й добри.

# 666
не съм я слушала толкова подробно, защото ми е "нова", но това, което пишеш, определено не е моето Grinning
и минди слушах доста, допада ми като цяло, но вресливият й глас ми човърка в гръбначния мозък и съм си дала малко почивка от нея Grinning

# 667
Това кето е за пред-диабетни състояния, не за суетни 5кг.

С Garmin Vivoactive 4S съм от над 3, ако не и 4 години. Не помня. Не ползвам предизвикателствата, нито ще се доверя да ми определя калориите. Интересува ме пулс при тичане и километража. Сега се сетих, че мери точно километраж, защото тичах пражкия половин маратон с него Април 2022, и после целия пражки маратон през май.

Обяд; 3 бъркани яйца и 112гр чери домати. Свършиха, иначе щях повече да изям.
Ужасно ми се ядат ябълки и май ще метна 2. Тичах и огладнях.

# 668
Ясно е,че трябва цял живот ограничения,както и съм правила,но въпреки това качих тези 7-8кг от които искам сега да се отърва,но и нон стоп ядене само на протеин и зеленчук,без млечни,плодове и тн не си е работа за постоянно.
Твърдо ще пробвам въпреки това така 1 месец стриктно да видя какъв ще е резултата.
Не казвам,че чакам да мине време и да “скъсам синджира” и давай яж боклуци пък после се оплаквай,че си дебела.
Но все пак нон стоп ядене на няколко неща само за мен няма как да е за цял живот,да ограничения ,но не и ядене на 2-3 неща само.

# 669
протеин и зеленчук са много далеч от "2-3 неща" Joy

сладкото например е: агнеса, павлова, шарлота - толкова много момичета и всичките са ми приятелки, но реално не са три различни, а една единствена (група), която съдържа още тълпа ненаименовани Simple Smile

# 670
не съм я слушала толкова подробно, защото ми е "нова", но това, което пишеш, определено не е моето Grinning
и минди слушах доста, допада ми като цяло, но вресливият й глас ми човърка в гръбначния мозък и съм си дала малко почивка от нея Grinning
Минди може да е изпитание наистина, много кудкудяка Grinning
Нея харесвам да я слушам в подкаст или интервю с някой друг, тогава се ядва Grinning Но самичка... само сравнително кратките видеа, че почвам чак аз да се набирам Joy Освен че има и продуктово позициониране когато си е само нейно видео, ако ме разбираш... то вече кой ли няма де. Тия електролити дето толкова ги хвали с голямата усмивка, нали се оказаха че съставът им не бил баш добре описан... те писали че има някакви мижави 4мг малтодекстрин, ама те били 400, просто писали че са натурални овкусители без да поясняват какво защото то било овкусител а не важна съставка... мда, добре.
Прежалвам се за по 1 час ако е както имаше преди около месец организиран 3 дневен фаст. Аз фаста не направих, но седнах трите вечери да изслушам какво има да каже, че тя обикновено има какво. То даже втората вечер беше точно като бяха пожарите там при нея и се наложи тя да пропусне, та пуснаха записа от предния такъв фаст от втория ден... Но иначе 1 час нейна "лекция" - не, мерси.
Др Боз и тя е странна като говори, те нейните по-съществените видеа са дълги предавания на живо, май по веднъж в седмицата ли да бяха, всяко там с някаква тема и почти като лекция пак. Обаче тя пък говори по-разхвърляно когато са такива дълги, на моменти е дразнещо. И като сложиш и че не спира да сърба кисельоча със звучното име Pucker UP! там поне аз като съм гледала всеки път беше... Не бих седнала всяка седмица да я гледам, множко ще ми е Grinning

# 671
Ясно е,че трябва цял живот ограничения,както и съм правила,но въпреки това качих тези 7-8кг от които искам сега да се отърва,но и нон стоп ядене само на протеин и зеленчук,без млечни,плодове и тн не си е работа за постоянно.
Твърдо ще пробвам въпреки това така 1 месец стриктно да видя какъв ще е резултата.
Не казвам,че чакам да мине време и да “скъсам синджира” и давай яж боклуци пък после се оплаквай,че си дебела.
Но все пак нон стоп ядене на няколко неща само за мен няма как да е за цял живот,да ограничения ,но не и ядене на 2-3 неща само.
В крайна сметка, няма абсолютно никакво значение какво пишеш тук, важното е да бъдеш честна пред себе си дали наистина си готова да спазваш нещата, които ти казаха и да свалиш излишните килограми. Просто не заблуждавай себе си, че правиш нещо, а резултат няма. Здравословното хранене може да бъде изключително вкусно и разнообразно, но ако в самото начало тръгваш с нагласата че не е за теб и не можеш да живееш с ограничения, значи няма да стигнеш далеч и не си готова за промяна.

# 672
Ягодке, не не нужно цял живот да се храниш с протеин и месо. Нужно е някаква форма на ограничение. Един ден на вода или плод, някакъв период на ниски калории или пък допълнително спорт. Аз свалих 50 кх и след 10 години не ги качих. Спортувах, имах си своите ограничения, но не както когато ги свалях. Качих 30 през 2020 г с първото дете, свалих 15 и пак забременях, като качих 18.

Сега съм си много дебела. Но 10 г си бях мацка

# 673
Ягодке, не не нужно цял живот да се храниш с протеин и месо. Нужно е някаква форма на ограничение. Един ден на вода или плод, някакъв период на ниски калории или пък допълнително спорт. Аз свалих 50 кх и след 10 години не ги качих. Спортувах, имах си своите ограничения, но не както когато ги свалях. Качих 30 през 2020 г с първото дете, свалих 15 и пак забременях, като качих 18.

Сега съм си много дебела. Но 10 г си бях мацка
Напълно съм съгласна,затова говоря.
Успех на всички ни

# 674
Здравейте момичета, следя Ви от скоро. Имам да свалям 4-5 кг. Мнение за японската диета с яйца? Правила съм я преди години, но вече на 47, не знам дали ще подейства...

Общи условия

Активация на акаунт