ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 516
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Понеже писахте за ниския инсулин и кг, да попитам кое да изследвам, за да го видя как е. Обикновена глюкоза ли пускате?
Самият инсулин може да се изследва пряко.
Плюс глюкоза.

# 601
Защо не препоръчвам купешките веган алтернативи?
1. Пълна химия
2. Отврат на вкус
Това е личното ми мнение.

# 602
Благодаря! А ниският белтък в организма сам по себе си причина ли е за натрупани мазнини? От повече от година като пускам кръвни изследвания ми излиза нисък белтък, та затова почнах с протеиновите шейкове. Тези дни ще изследвам пак да видим.. но се замислих има ли връзка.

# 603
Имам един глупав въпрос: възможно ли е инсулинова резистентност да е причина за почти невъзможно отслабване, независимо че съм в калориен дефицит? Но пък приемам въглехидрати.

# 604
strawberry0302 е бита карта, тя все ще намери оправдание да чиийтне,
няма да й казвате, 'яж зеленчуци', казваш 'ако искаш да отслабваш ядеш зелена салата и краставица'
толкова!!!!!
той и картофа е зeленчук Crossing Arms
а пък и аз от броколи качвам, и от всички кръстоцветни всъщност
някой назад й предложи АИП протокола, дали го е погледнала изобщо?

Дух ще сваля 39 кг, няма да става 39 кг

# 605
Имам един глупав въпрос: възможно ли е инсулинова резистентност да е причина за почти невъзможно отслабване, независимо че съм в калориен дефицит? Но пък приемам въглехидрати.
По принцип не е невъзможно. Гладни и дебели с ИР има колкото си искаш. Но според мен провери обстойно и щитовидната, а не само за ИР да проверяваш. Не че единият проблем изключва другия, де... даже нерядко си вървят в комплект.

# 606
strawberry0302 е бита карта, тя все ще намери оправдание да чиийтне,
няма да й казвате, 'яж зеленчуци', казваш 'ако искаш да отслабваш ядеш зелена салата и краставица'
толкова!!!!!
той и картофа е зeленчук Crossing Arms
а пък и аз от броколи качвам, и от всички кръстоцветни всъщност
някой назад й предложи АИП протокола, дали го е погледнала изобщо?

Дух ще сваля 39 кг, няма да става 39 кг
Ще ще ще съм стриктна Simple Smile
Картофи не ям:)
АИП протокола го погледнах разбира се,но не ми стана ясно.
Но благодаря за насоките,ще бъда стриктна,няма да чийтвам,много ми тежат кг

# 607
Straw, от последния опис на менюто ми се проясни малко твоят проблем. Много смесена, индустриална, преработена храна. И много прясно мляко.
Избери малко видове храна и спри това пусто мляко. То е за децата.

# 608
основната спирачка на хората за АИП е, че от ден 1 режеш домати, кафе, яйца и млечни
знам, че не остава много за ядене, ама все пак битката е да сваляме кг, за да сме здрави

... и спри това пусто мляко. То е за децата.
Laughing Laughing Laughing ... за бебета Simple Smile

# 609
Херц подборът ти на думи стопли душата ми Heart

Е, момичета има знак - пред 39 Simple Smile
 Сиви и Сиска пишат ли още тук?

Закуска- скир, манго и кашу
Обяд лаваш и половина с две варени яйца, 35 пуешка шунка и малко салата
Вечеря салата, киноа, пилешко бутче на фурна.

Ако това бебе продължи да реве и не спи по цял ден или бързо ще отслабна или ще кача още озверяла от глад. Накрая провто го оставих да плаче и ядох скорострелно за 6 минути, като разбира се всичко ми приседна.

# 610
Ама пусто пия много кафе и не мога чисто:(

# 611
"не мога" означава "не искам"
или спри млякото, или спри млякото и кафето, или задръж килограмите

# 612
"не мога" означава "не искам"
или спри млякото, или спри млякото и кафето, или задръж килограмите
Така си е.
То и с кафето да прекаляваш пак не си правиш услуга. Не знам на кое казваш много, де.
Преди много години пиех кафето си със захар, ама така доволно. Направо ми залепва устата сега като се сетя, ама тогава така ме караше. Бях си наумила че е невъзможно аз да преглътна кафе без захар, абсурд, изключено и каквото се сетите. А кафета поглъщах достатъчно за цялата компания, не знам как успявах да стоя мирна поне от време на време Grinning Опити да махна захарта не се увенчаха с успех, ама хич, поне не тогава. Тъй ли...
"Натке, като не знаеш как се пие кафе, няма да пиеш кафе!" Това пред огледалото Grinning
Натка е инат, също достатъчно за няколко човека. Спрях го наистина. Е, смених го със зелен чай, ама него не го подслаждам и нямах драми. Няма да лъжа, 1-2 дни с главоболие от абстиненцията си ги имах, но това минава.
След няколко години го пропих отново, но в далеч по-малки количества и прогресивно намалявах подслаждането докато вече изобщо не търсех да подслаждам. И сега ако пред мен се озове подсладено кафе, няма да го изпия. Главоболието ще си изтърпя ако не мога да получа друго, но няма да го изпия, та то е гадно.
Така де, иначе и аз не можех без, в моя случай без захар а не без мляко.

# 613
Така е и аз съм инатще го намаля млякото,ще го пия чисто,така ще пия по-малко.
А как удържате храненвто уикенда или не ви бърка?

# 614
  • Пловдив
strawberry , на 45 съм ,не бих казала ,че съм в Перименопауза ,защото нямам никакви изменения в цикъла . Мен също ме мъчи подуването от около година , две .Зависи  и какво е подуването -течности ли са или газове .При мен е последното .Сутрин стартирам със сравнително хубав на вид корем и до вечерта мога да стана балон .Не съм спирала продукти за да видя кои не ми понасят  ,но съм установила ,че , при мен ,  подуването се дължи на яйца ,всякакви варира- боб ,леща .Особено взривоопасна е комбинацията мляко+ яйца .Хапна ли крем карамел ,два дни съм като бременна .
Отделно ,ако се храня бързо  или  ако не отида да източа течностите ,когато получа първи призив ,а задържа (не винаги мога на работа да тичам през 30мин. до тоалетна ,с количеството вода ,което поемам сега)  и пак подуване ...

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 21:55 от nelina_london

Общи условия

Активация на акаунт