ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 515
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Така е и аз съм инатще го намаля млякото,ще го пия чисто,така ще пия по-малко.
А как удържате храненвто уикенда или не ви бърка?
Какво точно имаш предвид с това за уикенда? Повечето не стоим като вързани и да чакаме събота да скъсаме синджира... ядем си. По 7 дена в седмицата.
Че то даже през почивни дни е по-лесно, защото имаш повече контрол върху храната и повече време да си я приготвяш.

# 616
ааа не е така
аз нарочно си преместих фаста от понеделник в неделя, само защото зимата движението е от леглото до хладилника Simple Smile
в събота кой ял - ял, в неделя на чайче и вода
дисциплината в офиса ми е много по-лесна

# 617
  • Велико Търново
Дух, как без мен? И Сиви пише.За разлика от мен тя отслабна, а аз не.Перименопаузата ме гони-нямам цикъл.
От вчера се взех в ръце, защото няма на къде вече.Храната чиста.
07.00 протеин хранителен и 2 мандарини
12.30-200 грама зелена салата+2 кебапчета
18.00-200 грама сьогово филе от Лидъл+салата зелена.Толкова.Без междинно, без малко от това и онова.
Хубав ден и много усмивки!

# 618
  • 1st floor
Дух, и аз съм тук! Grin Известно време само четях, но вече твърдо се заех и да броя калории. Орязах драстично сладко, хляб, плодове, освен калориите. Орязах е точната дума, защото не ги изключих напълно. Особено през уикендите -тогава пътувам,  надявам се и изгарям калории с планинските преходи и си позволявам в плюс още нещичко, от което се лишавам през седмицата. Два-три поредни дни кантарът много ме радва - изчезнаха два кг от четирите в повече и вече съм 52. Чак мерих и със сантиментър, защото паднаха ей така изведнъж. Намалели са и обиколките. Сега започвам трудните два... GrinGrinGrin
Дез, прекрасна си си както винаги! Ама ти си си машина! Сиска и тя - ако, човек я чете без да я е виждал, ще рече, че е 300 кила. А аз я наблюдавам през годините колко много постигна с редовните тренировки! Да не говорим за онези много, много стари снимки, които е качвала във ФБ и наистина е била пуФкава. Браво, момиче!
И аз съм в пременото - цикълът яко си прескача. Други симптоми нямам, Слава Богу! На скоро се бях замислила как от години пиша в някои теми и се знаем от тогава с пишещите там. И как децата ни пораснаха  и сменихме разговорите за бебета  с тези за кандидатстване, а сега и за пременото! Grin GrinGrin Не мога да повярвам колко години съм в този форум. И колоко запознанства имам от тук!

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 05:45 от НеПоКоРнА

# 619
  • София
Духче, добре дошла отново!

Непокорна, браво, искам и аз да съм си на последните 2 кг.

На мен през уикенда ми е по- трудно, защото нямам никакво движение, по цял ден учим.
И дори и като хапвам веднъж на ден заради това, че не мога да походя после пеша ми е тежко и се чувствам подута.
За храната успявам да се удържа, въпреки че дъщеричките ми не спират да хрупат нещо, по- малката е като мен и не издържа без сладко.

# 620
Или, Непо, Дез, Сиско, много се радвам, че ще сме си другарчета Heart

Напоследък си правя богата салата с различни добавки от протеини и въглехидрати, с дресинг пт малко мед и горчица. Като основно хранене, но с много зеленчуци и ми е много вкусно. С безглутрнови макарони и скариди, с киноа и пилешко. Изчислени по зоната, поне в основни рамки, но понякога протеина преобладава. С 66 грама месо или 100 г скариди няма шанс да се наям. То всъщност може и по повече без междинни, а аз често нямам време да междинни, така че просто ще вдигна блоковете на основните хранения

# 621
Соевите са най-разпространени, но имам в предвид и други - бадемови, кокосови, лешникови, грахови...Ако не можеш да си пиеш кафето чисто, можеш да ги пробваш, но при изричното условие да са домашно приготвени.
Разбрах,а защо купешките не са ок?
Ами ще пробвам отновода си пия кафето с малко или без мляко,но това ми е доста трудно,по бих могла да не ям,но кафенце с мляко..,но пусто красотата изисква жертви
Има растителна сметана.

# 622
Урок за месеца - не яж пуешки панирани хапки. 😂
 Всичко си вървеше супер при мен, докато миналата събота не се полакомих и се нахвърлих на едни панирани пуешки хапки - хем протеин има уж, хем да е нещо "вкусно". Бутнах ги в еърфраера без мазнина и им се насладих със сос от кисело мляко с подправки. Започнах да си плащам след около час с адските болки в корема и подуване. На другия ден ми беше още гадно, но вечерта вече ми поолекна. ММ обаче реши да ме довърши с плескавици от скарата, които май не бяха съвсем пресни... И така, няколко дни съм с подут корем, подпухнала и не се чувствам добре, кантара скочи естествено с 1 кг, което е малко обезсърчаващо. Днес нещата се върнаха към нормата, но се дразня на себе си, че така хубаво се съботирах и загубих инерцията и цяла седмица.
Последно писах на 13-ти, когато съм била 90.5, днес съм 88.7 или 1.8 кг надолу.
Искаше ми се малко повече да постигна този месец, но явно ще е мъчно и бавно както всичко друго.
За сметка на това успях да задържа навиците за ходенето всеки ден по много и да си логвам калориите, за да съм в дефицит. Бедрата ми се усещат вече стегнати и започнах да нося дънките с колан, за да не ми падат. В горната част на тялото нещата не са никак розиви и ще трябва да обърна повече внимание там.
За февруари целите ми са:
- поне по 8 км на ден
- 2 пъти в седмицата на фитнес
- 20 мин йога или разтягане всеки ден
Да продължа с дефицита и логването на храненията. В идеалния случай се надявам да сваля 4 кг сланинка.
Успех!

# 623
strawberry , на 45 см ,не бих казала ,че съм в Перименопауза ,защото нямам никакви изменения в цикъла . Мен също ме мъчи подуването от около година , две .Зависи  и какво е подуването -течности ли са или газове .При мен е последното .Сутрин стартирам със сравнително хубав на вид корем и до вечерта мога да стана балон .Не съм спирала продукти за да видя кои не ми понасят  ,но съм установила ,че , при мен ,  подуването се дължи на яйца ,всякакви варира- боб ,леща .Особено взривоэпасна е комбинацията мляко+ яйца .Хапна ли крем карамел ,два дни съм като бременна .
Отделно ,ако се храня бързо  или  ако не отида да източа течностите ,когато получа първи призив ,а задържа (не винаги мога на работа да тичам през 30мин. до тоалетна ,с количеството вода ,което поемам сега)  и пак подуване ...
И аз така ,но съм в перимено,не знам дали от това.
Не съм изключвала храни да видя от какво може да е.
Но сега ще пробвам,няма млечни,само зеленчук и месо/яйца и ще видя.

# 624
  • на последния етаж
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали фитнес клуб и инструктор, от който сте доволни в Изток, Гео Милев или Яворов?
Благодаря!

# 625
Духче де без мен 😁 Ще успееш, знам, да разкараш всичко излишно, но не съм сигурна дали всички хормони и чакри са ти се наместили. Аз първата година след раждането пробвах на няколко пъти диети, ама като се замисля, просто не ми беше момента чисто психически да приема, че започвам дълъг период, в който изключвам много храни от менюто си. Та стискам палци именно този първи месец, в който хем се лишаваш хем не виждаш резултат да мине при теб и после вече нищо не може да те спре от целта ти 🤗
Siska аз отслабнах, ама съм далеч от твоите мерки. Ти поне като се отпуснеш малко и ведмага взимаш мерки. Качих много през бременноста и периода на кърмене и сега ще мъча последните 5-6 кила. Просто в момента също се одобрявам спрямо това, което бях преди година 🤣 Качвала съм снимки, ама ако някой има нужда от стимул пак мога да кача 😁

Хайде да се изкажа за кафето с мляко.. Аз така си пия кафето от много години. Даже ако нямам мляко настава война у дома.. Ама като реша, че ще се отслабва да видиш как и капка мляко не добавям. Та не е, че някой не може, а просто не иска. Sharpy е дала много добри съвети и като няколко пъти надебелявала и отслабвала ще кажа, че всичко идва от храната и дебелеенето и отслабването.

# 626
Пак съм аз,а как задържате след това кг?
Цял живот ли се храните само по 2 пъти на ден,месо и зеленчуци?

# 627
Сиви, точно така е, лишавам се, и честно казано рядко съм имала такава воля (освен в онези години, в които свалих 50 кг) и липса на апетит, но резултатът в нула. Simple Smile иначе след първото раждане бях така, както описваш. Но сега толкова не се понасям, че съм се стегнала

Днес закуска: 2 варени яйца, филийка тричав хляб и супена лъжица хумус
Обяд: салата с Бяла риба и киноа от хепи и полшвин порция златен карфиол пак от там.
Решила съм днес да не вечерям. Вече изпитвам лек глад, но се надявам до два часа всички деца да са си в леглата , включително и аз и да удържа Simple Smile

# 628
  • София
Ще бъда 10 дена с децата в къщи и ще ми е по- трудно, трябва да ги мъкна с мен във фитнеса, ходенето пеша драстично ще ми спадне, но ще се справя.
Храненето ще бъде лесно, винаги имам готови количества за няколко дена и така остава само да ги комбинирам.

Вчера с толкова много протеини се натъпках, че до вечерта не изпитах и за секунда глад, но определено ми беше тежко.
Добре, че успях да се разходя след това, днес ще намаля количествата.

ОМАД- 1 ябълка, салата с пресни зеленчуци, тофу и 2 сварени яйца и цяла ципура (160 гр.) с киноа

Имам приятелка, която прави уникални бонбони без захар, само с тахан, мед, ядки, пълен разкош.
Но сега нали не ям сладко и избягвам да си взимам, защото са пристрастяващи, не мога само с един, омитам всички.
ММ и свърши услуга и вчера пристига с цяла кутия от нейните вкусотии като подарък.
Не знам, как се уддържам да не ги нападна като знам, че имам в хладилника.
Показвам, един липсва, децата го опитаха, не съм аз.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 07:11 от Иля

# 629
приключих януари -3 кг
едното кило е коледно и не е за хвалене
за феврури май ще повторя диетата и ще я правя 19/5
фаст в неделя и пожелателно по луната

Общи условия

Активация на акаунт