ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 504
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Включвам се с бърз отчет. Приключих януари с -5.5кг и над 500к крачки. Продължавам със същия план с много движение. Добавих скачане на въже към вървенето и бягането. Надявам се този месец да сваля и останалите  кг от първоначалната ми цел (-10кг).

# 631
  • 🌊

Това от мен.
Бях писала за тоалетните ми шансони (или по-скоро липсата им). Ядох ябълки и леща, веднага влезе в ред, но и качих 2 кг за отрицателно време. Изобщо е едно такова весело - или хроничен запек, или висок инсулин.
Упражнения не съм правила, чакам да видя теста.

# 632
Besyto, направо ме срази! Браво на теб, шапка ти свалям!
Аз си седя на 56.5., в нещо като цикъл. Броя го за успех, че не съм качила, много са ми са се занижили очакванията.

Откъм килограми съм капо, но отбелязах голям успех на Йога фронта, и съм щастлива. Sparkling Heart
О, и вдигнах килограмите на тяга на един крак.

Похвалих се в Спортната тема, че вчера започнах Мини Ритрийт в домашни условия. В полу-отпуск съм 2 седмици.
От февруари ми се промени работния график, и очаквам чудеса.

Да ни е честит Февруари, имам големи очаквания този месец.
Отивам да тичам.
Edit: На обезводнено след тичане съм 55.5кг. Това ми харесва повече. Laughing

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 14:12 от Dez

# 633
Момичета,когато отслабнете цял живот ли след това се храните все така,защото не си е работа това.
Аз държа положението,ям яйца салата,броколи,много съм стриктна,но ме знам колко време би издържала,доста е трудно,ясно е че като не ядеш ще отслабнеш ,но след това.
Вече кафе без мляко,никакви плодове,без млечни,нищо,само две хранения .
Но ми е доста трудно,особено уикенда

# 634
Strawberry, с тази нагласа няма да отслабнеш.
Истината е, че е просто, но не е лесно. Изключително трудно е. Иначе всички щяхме да сме спортни гаджета.
Също обаче е трудно да не можеш да влезеш в нормален магазин и най-големия размер дрехи да не ти става. Трудно е да се срамуваш да идеш на плаж, защото отвсякъде виси целулит и сланина. Трудно е да те е срам да се снимаш, защото се вижда колко си дебела. Трудно е да се задъхваш от елементарно изкачване на стълби. Трудно е да не можеш да се свиеш да си лакираш ноктите. Трудно е да искаш да идеш на рафтинг, но да не можеш, защото едва ли имат толкова голям неопренов костюм. Трудно е всеки ден в главата си да водиш битка, за да намериш друг начин да се успокояваш освен храната. Трудно е, когато навсякъде около теб има пастички, тортички, ароматни кроасанчета и всякакви саблазно. Обаче е трудно и да си на 72 и да не можеш да се върнеш в планината, където е минал половината ти живот, защото не можеш да се изкачиш по хълма до къщата си и да трябва да ти сменят ставата, защото десетилетия наред си експлоатирала тялото си с твърде много излишни килограми. Избери кое трудно искаш за себе си.

Besyto, браво и за килограмите, и за крачките! Аз минавам 300К, но сериозно ме мотивираш да се пробвам за 500К този месец.
Днес навъртях една разходка 10 км и утре се надявам да е достатъчно хубаво времето да направя още една.
З: люто протеин смути
О: Пилешки филета с пармезан и царска туршия
В: филе елена и туршии
Февруари ще е хубав месец, така го усещам!

# 635
Свиква се, Strawberry.
Аз не че съм задържала успешно, но човек има избор- или да се научи да се храни както е в негов най-добър интерес, или ....другото.
Не желая да се чувсвам тежка.

# 636
да, щял живот трябва да се храниш по този начин
понеже аз не го правя, затова периодично се появявам в темата
все бях с нагласата "ще отслабна, после ще видим"
да, отслабвам, всеки следващ път все по-трудно, но когато вече не внимавам какво ям, качвам
затова този път съм решила, че ще бъде до живот - защото животът ми е по-мил от яденето за удоволствие
удоволствия може да се намерят и на други места, но за да им се радваш пълноценно, трябва да си здрав

февруари започнах с -5.5 кг. спрямо 1 януари
вчера - 15 000 крачки
днес - 40 минути пилатес у дома
предпочитам да ходя в зала с инструктор, но днес не ми се излизаше (друга форма на мързел), извадих гирите и постелката, облякох спортния потник и клина - доволна съм, утре пак

# 637
Аз мога да изям огромни количества храна на ден, но кажа ли край-значи край. Свалям ги излишните килограми/ между 6 и 9 обичайно/ и после пак започвам да се отпускам. Затова сега съм решила да се награждавам от време на време с нещо много любимо. Днес това беше домашна баничка със сирене. Преди това на Атанасовден бяхме на гости и съгреших даже и с 2 парчета баклава, освен че хапнах и ядки, и картофи, тоест не беше месо и салата. Кантарът отмъщава после с 400 гр някъде, но като си продължа с режима, бързо отивам там, където съм спряла. Не става иначе, организмът ми крещи за нещо вкусно и си го подарявам. Въпросът е да не е системно.

# 638
Аз закривам Януари с -1.5кг, искам да сваля още поне 3 до лятото. Това, което промених е да си взема целулитения задник под мишница и най-накрая да го заведа на спорт от много време насам. Отчитам 16 тренировки за месеца - йога, крос фит и фитнес, отделно гледам да ходя възможно най-много пеша. Също така 24 часа фаст в седмицата. Храненето радикално не съм променила, има много какво да се желае, но реших с малки крачки да действам. На мен проблем ми е сладкото, иначе не ям големи количества храна. Утре ще си взема и вендуза и почвам яко масажи за гадния целулит. Някой ако има опит с уред против целулит, моля да ми препоръча. Не мога за момента да отделя средства за професионални процедури. Стискам на всички палци през февруари ♥️

# 639
Strawberry, не исках да го пиша че звучи грубо но си е така... ти не си почнала още и вече напираш ама и през уикендите не се ли яде извън режима, ама няма ли да го спреш и да почнеш пак да си ядеш както си искаш... е как да стане? Тая нагласа не ти помага, само се мъчиш повече като се убеждаваш сама себе си че това дето правиш е лошо нещо и трябва да "свърши".
Ти като си наумила да спазваш режим, да кажем че ще го спазваш. Евентуално.
Но от теб зависи дали ще го спазваш с отвращение и с мъченическата нагласа или ще се радваш че правиш нещо хубаво за себе си. Особено както каза че почваш както Шарпи ти каза - какво значи "като не ядеш ще отслабнеш"? Няма "неядене" включено в нейната програма, сигурна съм. Предлага ти се режим който доказано работи и в който буквално можеш да ядеш на корем и ти пак си вперила очи в това кога ще можеш да ядеш извън него?

# 640
Да се отчета и аз
Закуска - една малка палачинка с пуешка шунка към 9
И към 11 прилапах малко свински ушички от лидъл преди да излезем с голямото дете.

Обяд (в 16 часа, накрак, след като съм приспала едното дете и люшкам бебето два часа в слинга) - по малко от една цяла питка лаваш, пак с пуешка шунка 60-70 г и крема сирене.
Вечеря - най сетне единият спи, другият играе - салата от зеленолистни с рукула, цвекло, моркови, каперси, зехтин и оцет. Две Пилешки филета на фурна и 2-3 домашни кюфтета от телешко (няма хляб в кюфтета и са печени).

Никакъв шанс за зоната днес. И двете деца са обявили бойкот на маминия здравословен режим, в който все пак трябва физически да мога да сложа нещо в устата. Префи все не разбирах майките с малки деца, които използваха такива фрази, докато не ми се падна ревящо, повръщащо и неспащо бебе. Вселената ме постави в техните обувки Simple Smile

И не, нямам минус въпреки липсата на вечеря снощи.

# 641
  • Пловдив
Ами няма как както преди и килата да не станат пак както преди. Вариантите са няколко: режим от типа на НВВМХ до живот (не е за мен, твърдо), ограничения по количество до живот или усетиш ли, че си качила 2-3-5 кила, рязко намаляване на количествата или друго до сваляне. Последното го правят двама мои познати, които никога не съм ги виждала дебели - съученичка, която сега е по-слаба, отколкото в училище, и по-далечен познат, мъж вече на 60.
Няма "постигнах резултат и може всичко".
И аз като Strawberry от години се мъча и уж се ограничавам без резултат, ама поне не се оплаквам във всеки пост: "амазащотака не става, ми то аз всичко по правилата и не става". Flushed  Извинявам се. Проблемът не е, че правилата не работят, а че не можем да си озаптим апетита. Че един живее с Х храна, а друг - с почти два пъти по толкова, са подробности.
Това за апетита в никакъв случай не е упрек в безволевост, чисто обективно е, биология, гени, и не е по наша вина, но с вина или не, така стоят нещата.

# 642
Ще препоръчате ли часовник - гривна, с която си броите крачките? Ако има и други екстри, още по - добре, но нещо що годе бюджетно.

# 643
моят апетит се регулира с липса на въглехидрати (сладко, тесто, алкохол, ориз, картофи и т. н.) - в момента ям по един плод на ден, по един млечен продукт и по 1-2 ч. л. сусамов тахан, но заради ползите от него, не защото искам да ям точно него

крачки меря с телефона, но не тичам с него и не винаги го държа в себе си

# 644
  • Велико Търново
Ще препоръчате ли часовник - гривна, с която си броите крачките? Ако има и други екстри, още по - добре, но нещо що годе бюджетно.
Аз съм с този
https://www.broshura.bg/p/42446109
После видях, че питаш за бюджетно, но той този може да се намери вероятно и на по-добра цена.
Така.... Сиска официално си признава, че е замазала абсолютно всичко-корема и ръцете са ад.
И взех сериозни мерки.От утре 1600 калории разпределени в три хранения през 5 часа.
144 грама протеин, 57 мазнина и около 110 въглехидрати.Сега не ми е при мен телефона да видя в МФП какво е точно.

Общи условия

Активация на акаунт