ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 529
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Хоп, троп и аз тука. Пак Simple Smile
45 дни след второто секцио и първи цикъл се надявам нещата да потръгнат.
Гравитирам около зоната. Не чакам чудеса, мисля че стресовите ми хормони са в небесата, но поне правя крачки към целта -39 кг.

# 586
strawberry0302, ако позволиш, ще ти дам един съвет.
Дай си един период /примерно 10 дни/ да бъдеш на по-изчистена храна. Не смесвай 15 неща в едно хранене, особено пък и млечни. Млечните на много хора /включително и на мен/ действат стопиращи отслабването. Яж основно месо и зеленчуци. При мен това винаги е действало, когато кача някое кило. Преди време точно с такова по-опростено хранене, свалих 15 кила. След като ги свалих, тогава вкарах повече разнообразие в чиниите си.
От това, което си изброила по-горе, махни ябълката и млякото. Нахрани се стабилно на обяд и на вечеря с месо и зеленчук за гарнитура. Или с яйца например. Ама толкова, колкото да те нахранят. Ако 3 са ти малко, направи си 5.
Не разбрах точно протеин на обяд от какво ти идва, но пак ти казвам:  по-опростена чинийка за няколко дни. Гарантирам ти, че ще свалиш! В момента има разнообразие от зеленчуци. Днес нека гарнитура да са ти тиквички например, утре броколи, на следващия ден карфиол, на по-следващ алабаш.
Ето някои идеи от мен в снимки.
Скрит текст:

Sharpy ако позволиш един лаишки въпрос,5яйца примерно на обяд и 4-5 на вечеря със зеленчуци не правят ли много калории за деня,повече от 1200-1300?
Извинявай за въпроса

# 587
Че аз не видях някъде Шарпи да е писала че си е броила калориите до 1200-1300. На ВМНВ е по-важно какво ядеш, а не колко, ти и без това не прегладняваш на такъв режим и си се регулират количествата и сами по някое време. По-важното е инсулинът да стои нисък, за да може тялото ти да гори мазнините, че с висок не става тая работа.

# 588
Скрит текст:
strawberry0302, ако позволиш, ще ти дам един съвет.
Дай си един период /примерно 10 дни/ да бъдеш на по-изчистена храна. Не смесвай 15 неща в едно хранене, особено пък и млечни. Млечните на много хора /включително и на мен/ действат стопиращи отслабването. Яж основно месо и зеленчуци. При мен това винаги е действало, когато кача някое кило. Преди време точно с такова по-опростено хранене, свалих 15 кила. След като ги свалих, тогава вкарах повече разнообразие в чиниите си.
От това, което си изброила по-горе, махни ябълката и млякото. Нахрани се стабилно на обяд и на вечеря с месо и зеленчук за гарнитура. Или с яйца например. Ама толкова, колкото да те нахранят. Ако 3 са ти малко, направи си 5.
Не разбрах точно протеин на обяд от какво ти идва, но пак ти казвам:  по-опростена чинийка за няколко дни. Гарантирам ти, че ще свалиш! В момента има разнообразие от зеленчуци. Днес нека гарнитура да са ти тиквички например, утре броколи, на следващия ден карфиол, на по-следващ алабаш.
Ето някои идеи от мен в снимки.
Скрит текст:

Sharpy ако позволиш един лаишки въпрос,5яйца примерно на обяд и 4-5 на вечеря със зеленчуци не правят ли много калории за деня,повече от 1200-1300?
Извинявай за въпроса
При това хранене, при което не приемаш въглехидрати, калориите не са важни. Условието е да не ядеш нищо друго странично. Правиш си 5 яйца, избираш 1 зеленчук за гарнитура и се храниш с това. Аз съм изяждала в 1 ден по 12 яйца 6х6 обяд и вечеря и на другия ден съм била дори минус на кантара. Ако изям обаче 3 яйца и половин кофичка кисело мляко или шепа ориз съм + на кантара. Така че това правило, трабва да го спазваш. Затова ти казах- пробвай 10 дни и виж дали ще се раздвижи кантара. Ако си стриктна и нямаш прегрешения, главата си залагам, че ще свалиш 1-2 кила да този период.

# 589
Хоп, троп и аз тука. Пак Simple Smile
45 дни след второто секцио и първи цикъл се надявам нещата да потръгнат.
Гравитирам около зоната. Не чакам чудеса, мисля че стресовите ми хормони са в небесата, но поне правя крачки към целта -39 кг.
Извинете, но защо искате да сте 39 кг.? Колко сте висока?

# 590
  • Пловдив
Иска да свали толкова, струва ми се. Grinning
Иначе и на мен ми направи впечатление двусмислеността.

# 591
Аааа, ясно.😀 Не ми хрумна и се учудих.

# 592
strawberry0302, да нямаш някаква непоносимост? Това също много стопира отслабването.

# 593
Балкай- как да разбера?
И как удържате положението уикенда?
Sharpy а става ли примерно чери домати и броколи към яйцата или не трябва да се смесват зеленчуците?
Мога да ям само яйца и зеленчук без проблем.
Яйцата с малко мазнина(зехтин,масло) или на сух тиган?

# 594
Яйцата ги правя с масло.  А за непоносимостта - аз правих тестове, но в България със сигурност ще са платени. Пробвай да изключиш млечните продукти за определен период от време и виж как се чувстваш. Ако нямаш подуване, тежест и ти е леко на корема, най-вероятно не ги толерираш. Има алтернативи, но не ги препоръчвам изобщо.

# 595
Яйцата ги правя с масло.  А за непоносимостта - аз правих тестове, но в България със сигурност ще са платени. Пробвай да изключиш млечните продукти за определен период от време и виж как се чувстваш. Ако нямаш подуване, тежест и ти е леко на корема, най-вероятно не ги толерираш. Има алтернативи, но не ги препоръчвам изобщо.
Ок ще пробвам ,алтернативи имаш предвид  соеви неща?

# 596
Соевите са най-разпространени, но имам в предвид и други - бадемови, кокосови, лешникови, грахови...Ако не можеш да си пиеш кафето чисто, можеш да ги пробваш, но при изричното условие да са домашно приготвени.

# 597
Понеже писахте за ниския инсулин и кг, да попитам кое да изследвам, за да го видя как е. Обикновена глюкоза ли пускате?

# 598
Соевите са най-разпространени, но имам в предвид и други - бадемови, кокосови, лешникови, грахови...Ако не можеш да си пиеш кафето чисто, можеш да ги пробваш, но при изричното условие да са домашно приготвени.
Разбрах,а защо купешките не са ок?
Ами ще пробвам отновода си пия кафето с малко или без мляко,но това ми е доста трудно,по бих могла да не ям,но кафенце с мляко..,но пусто красотата изисква жертви

# 599
За начало избери по един зеленчук към яйцата. Не че ще е проблем да хапнеш и двата, но първите 10 дни нека е по един. Неслучайно ти казах, калкото по-опростено хранене, толкова по- добре. А и гоним засищане, същевременно и отслабване, не да виеш от глад след 1 час. Яйцата с масло.

Общи условия

Активация на акаунт