ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 547
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Besyto, аз съм с плоско стъпало и кокалчета -  халукс валгус и босите обувки много ми помагат. Вккючително и за болките в тазобедрените стави. Лошото е, че са с много тънка подметка и са неприложими за зимата / за мен/.
Правя и упражнения за стъпала, мачкам с тенис топка.

# 571
  • София
Вчера ме хвана силната магнитна буря и бях с жестока мигрена.
Иначе си продължавам с ОМАД и хранене с много протеини, днес имам и тренировка.
Всички дрехи ми висят много.
Имам поли, които дори не ми се докосват до тялото.
Супер доволна съм от този тип фитнес и най- вероятно въпреки увеличението на цените, ще продължа там.

Изпуснах Дез, но ще чакам още снимки.

Аз съм с плоскостъпие в следствие на двете бременности и ходя със стелки.
Тези, които ги изработват на машина не са ми удобни, а и трябва да си вземеш един размер по- големи обувки, за това си взех стелки половинки, които са само около петата без пръстите.
Много са удобни, не променят размера на обувките и не ми се изморяват краката.

# 572
Завиждам ви благородно на всички които успявате да отслабвате.
При мен нищо не помага и тежестта която усещам е ужасна.
Винаги съм имала проблем с 00 ,но не вярвам от това кг нон стоп да скачат.
Вече 1 седмица отново не закусвам,само 2 кафета с мляко до обед и много вода
На обяд около 300-400кал от протеин и зеленчук,+понякога 1 кисело 125гр
Следобед към 17ч една ябълка
Вечеря салата зелена или кисело зеле и пилешко филе печено много малко и една купучка спанак супа(това сноши)
И тежестта в корема е ужасна.
Както чета явно постоянния стрес и не спането плюс пременото явно при мен са причината.
До преди 4г поддържах кг,стигаше да не вечерям или да не ям сладко никакво няколко дни и падаха кг.
Сега нищо не работи,нищо

# 573
strawberry0302, ако позволиш, ще ти дам един съвет.
Дай си един период /примерно 10 дни/ да бъдеш на по-изчистена храна. Не смесвай 15 неща в едно хранене, особено пък и млечни. Млечните на много хора /включително и на мен/ действат стопиращи отслабването. Яж основно месо и зеленчуци. При мен това винаги е действало, когато кача някое кило. Преди време точно с такова по-опростено хранене, свалих 15 кила. След като ги свалих, тогава вкарах повече разнообразие в чиниите си.
От това, което си изброила по-горе, махни ябълката и млякото. Нахрани се стабилно на обяд и на вечеря с месо и зеленчук за гарнитура. Или с яйца например. Ама толкова, колкото да те нахранят. Ако 3 са ти малко, направи си 5.
Не разбрах точно протеин на обяд от какво ти идва, но пак ти казвам:  по-опростена чинийка за няколко дни. Гарантирам ти, че ще свалиш! В момента има разнообразие от зеленчуци. Днес нека гарнитура да са ти тиквички например, утре броколи, на следващия ден карфиол, на по-следващ алабаш.
Ето някои идеи от мен в снимки.
Скрит текст:

# 574
За подутия корем- при мен също е така.  Когато ям салата особено.

# 575
При мен положението е плачевно
От 6 дни нон стоп броя калории и не надвишавам 1200кал,ям протеин и зеленчук предимно,само домашна храна,никакви въглехидрати и никакъв ефект макар и малко—,а напротив корема ми стана като бременна в 5месец,кг не падат,безнадеждно положение и много ми тежи корема

Не елиминирайте въглехидрата, нека чинията бъде съставена с трите компоненати - протеин, въглехират и мазнина, като % на мазнината е най-малък.

# 576
strawberry0302, ако позволиш, ще ти дам един съвет.
Дай си един период /примерно 10 дни/ да бъдеш на по-изчистена храна. Не смесвай 15 неща в едно хранене, особено пък и млечни. Млечните на много хора /включително и на мен/ действат стопиращи отслабването. Яж основно месо и зеленчуци. При мен това винаги е действало, когато кача някое кило. Преди време точно с такова по-опростено хранене, свалих 15 кила. След като ги свалих, тогава вкарах повече разнообразие в чиниите си.
От това, което си изброила по-горе, махни ябълката и млякото. Нахрани се стабилно на обяд и на вечеря с месо и зеленчук за гарнитура. Или с яйца например. Ама толкова, колкото да те нахранят. Ако 3 са ти малко, направи си 5.
Не разбрах точно протеин на обяд от какво ти идва, но пак ти казвам:  по-опростена чинийка за няколко дни. Гарантирам ти, че ще свалиш! В момента има разнообразие от зеленчуци. Днес нека гарнитура да са ти тиквички например, утре броколи, на следващия ден карфиол, на по-следващ алабаш.
Ето някои идеи от мен в снимки.
Скрит текст:

Точно така ще направя да видя,блгодаря ти
Ти никакъв плод,млечни ли не консумираш?
Ако огладнееш през деня хапваш ли нещо?
Кафето с мялко ли пиеш ?
Аз от няколко дни сутрин и чаша топла вода започнах преди кафето
Днес закуска:
Чаша топла вода и кафета с мляко няколко до обяд
На обяд 100гр скумрия от консерва с доматен сос,но ще хапна само рибата
И изпечени тиквички с малко сладък картоф,мислех и малко супа крем една чаша но май ще я махна и евентуално 1 кисело мляко,но ще махна и него

# 577
strawberry0302, кафето в момента го пия с мляко, да. Но няколко месеца го пиех без. Много зависи и колко точно мляко слагаш. Някои казват, че пият кафе с мляко, а всъщност се оказва мляко с кафе. Та и това не е за подценяване. Ако можеш за известно време го спри, ако ли не - слагай много малко.
Плодове в момента също ям, но както ти казах по-горе, когато исках да свалям, ги бях елиминирала. Аз отделно борих и ИР и те не са много ок за този проблем, но откакто съм в ремисия, си хапвам.
Идеята при теб е да минеш на изчистено хранене за известно време, за да свалиш излишните кг, а после лека-полека ще вкараш и други храни.
Аз в момента си ям и млечни, и кисело мляко, и сложни въглехидрати, и плодове, и бобови. Разбира се, в разумно количество. Не ям захар, тестени, картофи, ориз, пакетирани храни. Наблягам на месото и зеленчуците като цяло.
Между двете ми хранения дневно не ми се преяжда, защото в тях се наяждам до засищане. А аз си ям и бая, не минавам с пържолка, колкото дланта ми. Просто, когато си нахранен с правилната храна, постепенно и апетитът ще се регулира, и ще си сита, и ще сваляш килограми.

# 578
Благодаря ти за изчерпателният отговор
Ще опитам дано се похваля и аз най-на края с— Sad
Ти не закусваш?

# 579
Не. Обядвам в 14,00 ч. и вечерям в 20,00 ч.
Ако спазиш това, което ти написах, ще свалиш. Но трябва наистина да го спазваш.

# 580
Благодаря ти
Ще го направя:)

# 581
  • София
Днес съм прегладняла заради мигрената вчера и си направих почивен ден от риба.

ОМАД- 1 ябълка, салата с пресни зеленчуци, тофу и варени картофи и киноа със запечени зеленчуци и 2 варени яйца

Ягодка, Шарп ти е написала страхотни съвети, опитай се да ги спазиш и чакаме добър резултат.

# 582
Днес съм прегладняла заради мигрената вчера и си направих почивен ден от риба.

ОМАД- 1 ябълка, салата с пресни зеленчуци, тофу и варени картофи и киноа със запечени зеленчуци и 2 варени яйца

Ягодка, Шарп ти е написала страхотни съвети, опитай се да ги спазиш и чакаме добър резултат.
Дано ,стискайте ми палци Simple Smile

# 583
  • София
Иля може ли да споделиш малко повече за фитнеса- колко пъти седмично ходиш, по 30 или 60 минути, изморяваш ли се много? Аз ходя на пилатес 3 пъти седмично, чудя се дали да не ги пробвам, идва лято Satisfied.
До сега ги проучвам, нали това е въпросният фитнес: https://happylifebg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1% … 1%84%D0%B8%D1%8F/

Благодаря! Yellow Heart

# 584
  • София
Теди, веднага разказвам и ще се радвам да те видя във фитнеса.

Ходя 2 пъти седмично, инструкторката ми изготви програма и ми препоръча толкова посещения. Тренировката е 1 ч, моята включва 30 мин. ролче, което изпълнява функциите на лимфен дренаж за премахване на целулит и 30 мин. хоризонтален велогометър или пътека, които са по- различни от нормалните, защото са с инфраред и вакум.
Имам включен и четвърти уред, на който съм веднъж месечно, комбинира сауна, инфраред и лимфен дренаж, наричаме го Релакс, защото само си лежиш облечена в специални ръкави, които те масажират.
Натоварването зависи от теб, до колко можеш да издържиш, уредите са на степени вакум, скорост, наклон.
Аз държа на интензивни тренировки, но има и леки програми.
Фитнесът е точно този, който си проучила.
Първата тренировка е безплатна, когато решиш можеш да си запишеш час и да пробваш, дали ще ти хареса.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 18:07 от Иля

Общи условия

Активация на акаунт