Колко време ви отне за да се пренастроите за нова връзка ?

• 11 358
  • 381
  •   1
Отговори
# 150
  • Out of the Mix
Това е друго, Каприс.
Избор направен в самото начало. Жената е знаела каква е професията на мъжа, и че ще отсъства дълго.
Както и да е, истината е, че двойката е хубаво да си е заедно, това казвам. Simple Smile
Затова много избират - любовта с жертвите, и някои несгоди, или практичното.

# 151
  • Paris, France
Това не е черта от характера, а инат, дори да не е най-оптималното в даден случай.
Или искаше да кажеш, че си целеустремен човек и си следваш целите и плановете, има разлика.

При Мая не е инат, а нежелание да си разваля рахатлъка и ниска нужда от съвместимост с партньор. Майка ми и едната ми баба бяха такива. Биха излизали с мъже, но не биха ги прибрали в уредените им домове, нито биха отишли да живеят с тях.

Мая вече е имала съжителство с мъж и се е реализирала като майка. Отчела се е, дето се вика, видяла е какво е. Млада жена без деца може да остави всичко и да иде при мъж, но жена с дете не може. Аз и като мома не можех да тръгна с мъж към друг континент и даже град.

Нямам проблем с дълго отсъствие на мъжа ако го обичам. Ако не го обичам - още по-малко 🌞. Предпочитам да зная, че съм с мъж, когото обожавам, макар и да не е до мене, отколкото да се влача с посредствен, който не ми е Уау, защото бил наоколо. Самотата даже ми разпалва страстта и ме зарежда.

# 152
  • София
Аз все повече си затвърждавам, че един мъж трябва да е с мен, за да се нарича моя мъж.
Такива някакви срещи веднъж месечно, веднъж на две седмици, дори веднъж седмично - не може да ми се обърне езика да ги нарека връзка.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 12:05 от Rockstar

# 153
Здравейте, въпросът ми е за колко време е нормално за да се отпусне човек и да се довери на нова връзка, след дълъг и проблемен брак ? Бях омъжена повече от 15 години имам две пораснали деца. Разведена съм от три години и съм сама. Работата е там че дори не мога да си представя да съм с друг мъж. На всеки случаен мъж който срещна, обикновенно правя моментален разбор и почти автоматично става неподходящ. Не го правя нарочно, това е защитен механизъм разбирам, но какво от това като така или иначе не искам връзка на всяка цена. Но съм на 43 и също не искам да изживея остатъка от живота си сама !! Излизах на няколко срещи насила. Без резултат, дори това ме отчая повече. Просто не проявявам интерес към никой. Дори и само за секс. Не съм била с никой след развода си и не знам ще дойде ли момент в който ще мога да се примиря с нечий особености на характера за да се пречупя и заедно с тях да имаме и хубави моменти. Мисля си че това може би става само когато си на двадесет
Не съм чела другите мнения, може и да се повтарям! Психолозите препоръчват да се изчака поне 2 години след прекратяване на сериозна/продължителна връзка, преди да се започне нова. Звучи изтъркано, но човека ще се появи, когато му дойде времето. Излизайте, общувайте, без да насилвате нещата. Късмет!

# 154
  • Out of the Mix
Роки, когнитивен дисонанс нещо усетих. Първо казваше, че си навита с просто срещи уикенда, няколко пъти в седмицата за секс и разтуха, а сега искаш всеки ден да сте заедно. Wink

Добре, Невена, така е сигурно.
И аз току-така нямам намерение да "прибирам" някоя, колкото и да й хареса, и да ни харесва. В нас, в тях, навън, разходки, хапвания, някое СПА, секс.
Пренасяне и заживяване къде, не се знае, става на последващ етап, ако се стигне до него. Уверявам те прекрасно ми е и на мен в момента, както съм. Връщам се от тенис, след малко излизам да се видя с близък човек, отново приятно прекарване.

Мая нямам намерение да я убеждавам в каквото и да било, жена с дете/деца не желая поне докато съм млад. Вече на 60+, когато са отлетели от гнездото, ако съм все още сам, не знам, може би, за компания, за раздумка. Сега имам огромен размах, и такава жена само би ме спирала, покрай грижите си. Личен избор.
Иначе, всичко, каквото описваш, и аз съм го разбрал. Тя с мъж няма да се хване, нейно право, не е задължително.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 14:31 от Revoker

# 155
  • София
Не няма, противоречие между "няколко пъти седмично" срещу "един път седмично, един път на две седмици, един път в месеца'.
Не съм казала "всеки ден'. И не съм казала да живеем заедно.

# 156
Откъде излезе това, че партньорите трябва да са, като ваденки 24/7, та да се чувстват добре? Мен това би ме задушило. Може би в началото на връзката е окей., докато се опознаете и напаснете.
 Различни са ежедневието и работата на всички. Въпросът е да няма разминаване в очакванията на всеки.
И преди да се омъжа, работех нощни смени на график и години по- късно това продължава.
Всеки преценява, дали го устройва.

# 157
  • Out of the Mix
Хепи, какво разбираш под 24/7?
Никой не е 24/7, ето ти си нощна смяна, той спи сам и те бленува навярно в празното легло.
Ти си си вкъщи през деня, той по задачи/работа, и ти си сама.

Въпросът беше да се живее заедно, или не.

Съгласен съм иначе с написаното. Simple Smile

# 158
  • София
Вчера ми се обади един приятел, прясно разделен. И като почна "тя това, тя онова", ама не мога да го прекъсна половин час!
Викам си на акъла "Мале, Роки, колко си била досадна едно време".
Извинявам се на всички днес. 😁
Ама все пак, в оня период имах връзка.
А сега, парадокс, нищо отникъде.

# 159
  • Out of the Mix
Мъж "Драма Куин?
Изобщо не съм се обяснявал, като скъсахме с бившата.
На въпроси как сте, какво сте, кратко и ясно - не сме заедно вече, разделихме се, не се разбирахме, не бяхме един за друг, непреодолими различия, няма смисъл, и обратно, в друг ред.
Животът продължава.
Няма място за жалвания и оплаквания.
Май не можеш без мъж, Рок?

# 160
  • София
Оня ден сама си пренесох пакетите на една маса от входа до горе. Мъж не ми трябва, пък.

Всъщност, мисълта ми беше че някои хора, когато са прясно разделени са страшна досада и определено не са готови за връзка.

# 161
  • Out of the Mix
Да, бе, Роки, говорим си. Simple Smile
Тва второто с пакетите беше сладко.
Ако бях наблизо, да ти помогна.

Да редактирам и аз тогава, но няма да променям реда.
Досада са, да, и не само разделени  - любопитковци и нахални с въпросчета за какво ли не, колкото щеш.
А колко "обичам" да се "обяснявам" за личния си живот "personal space" да не говорим.

Много не са готови за връзка от всякакво естество и без "емоционалната тежест" на прясно разделен/разведен.

Четем постоянно в темите.
Разбира се, като им го кажеш, макар и делиткатно няма четене с разбиране, а цупене, фръцване и сърдене.
И то зрели жени на 30-35.

Много рядко да се срещнат момичета, като Персона примерно, разсъдливи и зрели за годините си.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 09:27 от Revoker

# 162

Така е, докато си семейна- кандидати много, то ясно защо...
Като си свободен- няма желаещи за поемане на отговорности

# 163
Скоро установих, че понякога се чувствам, като кошче за душевни отпадъци. Ама, слушам ги.утешавам ги ...един се оплаква от жена си, други от мъжете, а с още по- голям интерес слушам за драмите на двойка гейове. Тааам е много страшно. Тия са по- големи драми куин и от жените.
Ма, какво да правиш, съдби и хора.

# 164
Първи епизид в новата продукция на 20 века лисичарник - Две в едно -"Море от любов" и "Акъл море, глава шамандура".

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 09:25 от Абуто

Общи условия

Активация на акаунт