Колко време ви отне за да се пренастроите за нова връзка ?

• 11 333
  • 381
  •   1
Отговори
# 300
  • По света и у нас
Жената ти дава човеци - деца. Я ходи да поносиш едно бебе за 2 месеца завързано за корема ти да видиш какво е.Може с диня да проведеш опита.

# 301
В новата връзка може мъжът въобще да не иска "човеци".
Жените продължават да се залъгват, че мъжете си умират за това "някоя да им роди дете". Децата са 90% плод на биологичния часовник на жената. Ако има мъж, който да иска толкова много да му родят деца - то е за да "върже" дадената жена за себе си. Някой, който или е много влюбен и ревнив едновременно, или е намерил най-високото което може да му се "падне" и гледа птичето да не излети.

# 302
Как ги дава тия деца, тва да не е машина за разплод? Децата не са ли също и на жената

# 303
  • волно калдъръмче
Revoked, за любов ли ще се говори, кой какво предлага или кой какво търси. Това са три теми. Ако съберем логически две от тях заради общия състезателен елемент, третата ще отпадне. Аз мисля, че всеки иска да бъде приет добре, да бъде чут, разбран, с една дума - обичан. Жената ще върне от любов хилядократно това, което един мъж дава за нея. Но започне ли да не й е ок с нещо и отсреща зачочнат да приемат за даденост пилеенето на женска енергия, мачът е свирен.

Аз не бих приютила мъж за нищо на света у нас. Тези вафли съм ги яла. Ако ме покани да съжителстваме на негова територия, първо ще трябва да създаде удобствата, на които съм свикнала или поне да виждам, че се старае да ми е добре. Мързеливи мъже не мога да дишам.
Как точно жената ще върне от любов хилядократно това, което един мъж дава за нея, след като той ще трябва да предложи място за живеене, той ще трябва да плати вечерята, той ще трябва да дава за нея (цитати от последните три жени)? И всичко написано след думата "любов" означава, че жената обича, но винаги с условия, като в същото време иска любовта на мъжа да е безусловна (защото нали той ще трябва да дава за нея). Sunglasses
Ама ти защо си мислиш,  че жената ще е само красива? Не сме нито безмозъчни, нито без възможности. Навремето сме ви носили зестра. Ако сме били бедни, но красиви, е имало шанс да се намери и богаташ за нас. Ако сме бедни и не толкова привлекателни, пак сме имали принос.

Подценяването на жените и омаловажаването на приноса им е оръжието на немощните мъже. Я да си богат на дух и кесия, въобще няма да мериш какво дава жената, все към красивото ще гледаш и ще се надяваш да те поиска и то. Ако не ти е важно това, карай си каяка, мотора, прави си там каквото те влече и не ни баламосвай. Жена, която знае стойността си, никога няма да позволи да гледат на нея като на средство, за улесняване на живота на мъжа.

# 304
  • По света и у нас
Ами като не искате деца, кръцнете си тръбичките и не създавайте проблеми.
Има мъже които искат, и тези също така и правят деца, много мъже като се разведат правят всичко възможно да вземат децата от жената. Айде не ми обяснявай, че той не искал. Много ви е удобно да разправяте заучени оправдания. Колко от вас са с вазектомия а? На бас че отговора е - 0.

# 305
В моята възрастова група (50+) хората вече не искат и повечето не могат да имат деца. Мъжете се справят по-трудно сами, болшинството от тези, които са били вече женени, търсят някоя, която да им готви, да ги пере и да ги отърве от останалите битови досадни подробности. Повечето жени на тази възраст се справят успешно сами и много от тях не искат и да чуят за мъж. Гледам майка ми и приятелките ѝ - разведени или вдовици, във възрастта 70+, ходят по екскурзии, по заведения, събират се, празнуват рождени дни и други празници и си се чувстват много добре. Малкото, които търсят някого, е "за да има кой да ти подаде чаша вода".

# 306
Хммм и аз не знам какво толкова има значение финансовия аспект. Смисъл нещо нормално е достатъчно. Да се издържа сам. Да не очаква аз да го издържам. Това е. Всичко сама мога и си плащам. Иначе не би ми било ОК, защото ако някой има много повече и дава повече/материално/ то очаква да те притежава. А аз не съм за притежание.

Иначе моето изискване е елементарно. Сродна душа и да ме обича каквато съм. Само това.

# 307
Бащата на близка приятелка, който за съжаление почина преди няколко години, беше вдовец, който си намери дама на неговите години, също без мъж, с която си прекарваха времето много приятно. Simple Smile Само че тя лично настояваше, когато му беше на гости, да готви, да чисти и така нататък.

Този модел го виждам и при жени на моите години (20+) - непременно си показват любовта чрез домакинстване или не издържат един ден да оставят мъжа сам да се оправя, защото те искали по някакъв специален начин да става всичко. Аз честно казано не го разбирам, обаче докато сред нас жените съществува такъв манталитет, не знам как ще успее да се изкорени у мъжете. Не ме учудва, че мъжете 50+ са настроени така, защото повечето едва ли са видели друго, но е доста разочароващо за жените, които не искат такава връзка.

Не точно по темата, но постът на Дамата от морето ме накара да се замисля. Simple Smile

# 308
  • Столичанин ама не в повече :D
Revoked, за любов ли ще се говори, кой какво предлага или кой какво търси. Това са три теми. Ако съберем логически две от тях заради общия състезателен елемент, третата ще отпадне. Аз мисля, че всеки иска да бъде приет добре, да бъде чут, разбран, с една дума - обичан. Жената ще върне от любов хилядократно това, което един мъж дава за нея. Но започне ли да не й е ок с нещо и отсреща зачочнат да приемат за даденост пилеенето на женска енергия, мачът е свирен.

Аз не бих приютила мъж за нищо на света у нас. Тези вафли съм ги яла. Ако ме покани да съжителстваме на негова територия, първо ще трябва да създаде удобствата, на които съм свикнала или поне да виждам, че се старае да ми е добре. Мързеливи мъже не мога да дишам.
Как точно жената ще върне от любов хилядократно това, което един мъж дава за нея, след като той ще трябва да предложи място за живеене, той ще трябва да плати вечерята, той ще трябва да дава за нея (цитати от последните три жени)? И всичко написано след думата "любов" означава, че жената обича, но винаги с условия, като в същото време иска любовта на мъжа да е безусловна (защото нали той ще трябва да дава за нея). Sunglasses
Ама ти защо си мислиш,  че жената ще е само красива? Не сме нито безмозъчни, нито без възможности. Навремето сме ви носили зестра. Ако сме били бедни, но красиви, е имало шанс да се намери и богаташ за нас. Ако сме бедни и не толкова привлекателни, пак сме имали принос.

Подценяването на жените и омаловажаването на приноса им е оръжието на немощните мъже. Я да си богат на дух и кесия, въобще няма да мериш какво дава жената, все към красивото ще гледаш и ще се надяваш да те поиска и то. Ако не ти е важно това, карай си каяка, мотора, прави си там каквото те влече и не ни баламосвай. Жена, която знае стойността си, никога няма да позволи да гледат на нея като на средство, за улесняване на живота на мъжа.
А това не означава ли, че и мъж който знае стойността си, никога няма да позволи да гледат на него като на средство за улесняване живота на жената.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 23:30 от jerami

# 309
  • волно калдъръмче
.

А това не означава ли, че и мъж който знае стойността си, никога няма да позволи да гледат на него като на средство за улесняване живота на жената.
Ако имаш претенциите да си по-силен и мощен от жена - не. Ако си равен на жената - да. Природата ти е дала мускули и привилегията да се наричаш мъж, но ако все пак държиш на дълги и красиви коси, това не е проблем на женската половина от човечеството. Мъж с подобни претенции за себеизява не може да ни засенчи.

Меренето с жени "ама за нея това бонбонче, значи и за мен същото бонбонче" е детската позиция на малкото братче, което се сравнява със сестра си.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 23:45 от Алегриq

# 310
  • Столичанин ама не в повече :D
А ако една жена не може да предложи това, което тя иска от мъжа, но говори за равенство, не означава ли че приказките за равенство си остават единствено... приказки?

# 311
  • волно калдъръмче
А ако една жена не може да предложи това, което тя иска от мъжа, но говори за равенство, не означава ли че приказките за равенство си остават единствено... приказки?
Няма равенство, има допълване. Всеки е силен в нещо, в което другия ич го няма. Не ти се дава, недей. Толкова е просто.

Да, ще даваш. Половите ни органи дори са устроени така. Половият ти орган и хормоните те определят като лице от мъжки пол. Влагаш в жената, жената приема. Заложено ни е от природата. Ако не ти харесва тази схема, сега вече имаш право да се самоопределяш както искаш и никой не може да ти го отнеме.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 23:49 от Алегриq

# 312
  • По света и у нас
Джерами хората искат това което нямат. Аз все още искам мъже защото си имам женски полов орган а си нямам мъжки. По твоята логика всички ще трябва да се занимаваме само с хора от нашия си пол.

# 313
  • Paris, France
Невена, не се ли обърка малко?
Първо казваш, че е "тесла" с детето, сега -> с дете било по-лесно? Simple Smile
Или искаш да кажеш, че тази с детето е "свалила критериите"?
Което не би трябвало да е така сякаш, защото грижите са много повече, а не всеки ще иска да ги поема.

Не, не свалят критериите. При жените критериите се качват след като вече родим дете. Стара мома, която иска брак и дете може да свали критериите, но самотна майка не може. Даже са им по-високи изискванията и критериите, защото са захитряли, а и са се опарили веднъж.

Теслата обясних в какво се състои когато има намесени деца в поста,  където я споменах.

С дете по-лесно се намират гаджета и партньори. Причината е, че самотната майка не тръгва с мисъл за сериозности. Не търси веднага обвързване и често го отбягва. Не натиска за брак и деца. Мъжете почват да излизат с нея, защото я харесват и в един момент се привързват. Понеже е заета с детето, не диша непрекъснато във врата на мъжа и има по-малко възможности за конфликт.

34 годишната ми, разведена с дете, най-добра приятелка я сваляха готини, успели младоци, че и я издържаха в последствие. Същите на мене, 24г без деца и без стрии не ми обръщаха внимание, защото мислеха, че ще искам сериозности, бракове и деца.

Пример е Сирената. Кофти първи брак, но млада и си намери ерген, който я прие с детето, че и ново жилище купи за да има детето и стая.

# 314
  • Out of the Mix
Алегрия, Simple Smile
Ти за какво искаш да говорим от трите?
Търсене, предлагане, критерии, отношение и т.н., са все свързани с любовта.
Смятам, че ги омешахме отдавна, а и аз не определям, а всички участници, без значение накъде тръгне да се развива разговорът, все около едни и същи неща се мъдрува, а и не само в тази тема.

Да ти кажа, не се състезавам с никого - нито с мъже, още по-малко с жени. Simple Smile
Познавам и жени много напред с материала, повече от мен в момента, това не ме притеснява по никакъв начин, те ежедневно плащат цената затова. За разлика от тях аз имам много неща, за които мечтаят и те, и много други хора - абсолютна свобода и спокойствие от всякакво естество, и време да живея по такъв начин, какъвто избера, и с когото ми е приятно. Simple Smile
Сега веднага, работен ден 12.00 ч. щракам с пръст и отивам, където пожелая.
Имам лукса да си разполагам с времето, и да се напасвам и нагаждам спрямо всеки, това много малко хора могат да си го позволят.

Съгласен съм - всеки иска да е разбран и обичан.
Жената е прекрасна, "връщайки стократно", когато е обичана, влюбена, и се държат добре с нея, ценят я, и уважават. Аз пък в такава ситуация гледам да поддържам щастието и на двамата. Simple SmileRelieved
Съгласен съм за "приемането за даденост". Играл съм и аз този мач, не става.

Относно "територията" - гледай сега, ок разбирам, свикнала си с нещо.
Но не знам защо очакваш, ако мъжът няма съдомиялна, или нещо си, специално за теб ще прави нова кухня, примерно. Това го давам за елементарен пример просто.

Не смяташ ли, че по-добрият вариант е  - виждате се, у вас, у тях, на СПА, разходки.
Моментът, в който решите, че не можете един без друг, се събирате, където ви е по-удобно.
За мен няма значение, като правя уговорката, че в нас си ми е най-комфортно, и всеки си е направил дома да му е удобен на него спрямо неговите желания и начин на живот.
Още един пример - мога да имам най-скъпия и хубав матрак, ама ти да имаш проблем с прешлени и гръб, врат, и да искаш по-твърд. Дал съм 2-4к за матрак, дали ще го сменя?

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 12:48 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт