Отношения с колежка-приятелка

• 4 838
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Давам само друга перспектива, не е заяждане.
Ама възможно ли е тези клиенти да не искат да работят...с теб?
И тя не иска за ги изпусне и си ги бачка сама по тяхно искане?
Обаче всъщност тя не иска да те огорчи и затова натиска да търсите нови?
Само хипотеза.
Просто до сега някак се предполага, че тя е активната страна, тя ги намира, тя ги краде. Ама той клиента не е безгласен в това с коя от двете ще работи. Спомена че тия новите може да са препоръчани от стари. А тези които ти е взела ако са доволни от теб няма ли да питат за теб?

Пак казвам, само хипотеза.

Ние работим заедно като си делим работата, клиента не знае кое съм правила аз, кое тя, че да си прави изводи коя работи по-добре. Резултат е общ. Не ги намира само тя.

# 46
Това, че е излъгала за общите клиенти говори за нагласата й към общия бизнес. Трудно ще се възстанови доверието ти при това положение.
Тя бидейки по възрастна да не би да се смята за титуляр?

# 47
Не знам как бих могла да се възползвам аз от нея, при положение, че съм й изгубила доверие и искам да сведа комуникацията с нея само на служебно ниво. Вчера разбрах нова информация - относно наши редовни клиенти, които от известно време не са ни давали работа. Тя ги беше намерила преди време. Била се чула с тях преди месец и са й били казали, че вече работят с други хора, защото сме били високи в цените (това го казва тя на мен). Вчера разбрах, че изобщо не е така, а тя от няколко месеца продължава да си работи с тях без мен. Благодаря за хубавите съвети. Това, което мисля да й кажа е, че съм разбрала, че си действа сама и преустановявам общата ни работа, без да се обяснявам в подробности, без да й казвам, че ще си търся аз клиенти и т.н.
Много правилно си решила според мен. Няма нужда да се разправяш с нея, казваш й, че знаеш и не желаеш повече да участваш и толкова.
Щом няма как да престанете да работите в основната работа бюро до бюро, има смисъл да няма големи сръдни и разправии, защото все пак и двете зависите от тази работа.
Наистина голямо разочарование. Била си чистосърдечна, научила си я на това, което знаеш. Няма как да си го вземеш обратно. Случвало ми се е да научавам хора на разни неща и после да съжалявам, затова бях решила по едно време никога да не уча никого на нищо. Не ми се получи, не съм такъв човек.
Имах един кколега, който нищо не казваше за работата си, даже когато излизаше в отпуск и практически нямаше как да бъде заместен. Говорих с него по въпроса, да си предава работата, защото фирмата се излага пред клиентите, а той ми каза: "Ти какво, искаш и моята работа ли да вършиш? Така се разбира колко съм ценен, ако няма как да се справят без мен." Малко крайно мнение, но с оглед на това, което ти се е случило, изглежда донякъде оправдано. И все пак е доста нелоялно към фирмата и към общата работа.

# 48
Делила съм бизнес след неприятно стечение на обстоятелства и колкото и да беше нелеко, беше по-доброто решение, дори с цената на известни финансови загуби. Така че и аз съм за такова решение. За да върви един бизнес, трябва всички, които го ръководят, да имат общи интереси и изгода. Иначе в един момент се започва едно дърпане на черджето...

Общи условия

Активация на акаунт