1 ЕГ Варна - Тема 2

• 4 573
  • 74
  •   2
Отговори
# 30
Здравейте,

Бих се радвала ако ми дадете повече информация за DSD класовете, смисъл :

- имат ли много извънкласни ангажименти,
- остава ли им време за спорт /детето ми е активен спортист/,
- могат ли да държат изпит DSDII ако не са в такава паралелка.

Децата явно са наплашени, че натоварването е огромно и нямат време за социален живот.

Бих искала да ми пише накой, който има опит с тези класове.

Благодаря!

# 31
  • Варна
Доста са натоварени.

# 32
Да,натоварени са.След 10 клас някои се отказват, особено ако се насочат към биология и химия.

# 33
  • Варна
Аз пък за първи път чувам някой да се откаже сам - може обаче да го изключат за лоши резултати или отсъствия Simple Smile. Имам много познати деца, които взимат сертификат и кандидатстват тежки специалности.  Добра школа и добра среда са ДСД групите - мотивирани, знаещи и можещи деца.

# 34
  • Варна
Само знам, че класа, който не е ДСД го наричат Шайзе клас Simple Smile и в този клас немски НЕ се научава.

# 35
И двете ми деца учат в Първа и имам преки наблюдения.

# 36
  • Варна
Всеки сам преценява възможностите на детето си, но отказалите се от прием в ДСД са единици. В другите класове нивото е ниско и ако искаш да научиш немски за сертификат, трябва да ходиш на уроци.  А ако искаш да ти е лесно и без натоварване, просто е трябвало да избереш друг език или училище.

# 37
Напротив отказват се и то не малко деца. Не всички, които запишат дсд паралелки вземат немска езикова диплома.

# 38
Преди 2г приеха 60тина деца DSD2, със сертификат в 12 клад са 45 деца.
Повечето ходеха на допълнителни уроци, единият учител в ДСД беше тотал щета и месеците, който прекарваха с него трябваше да се компенсира от другите учители.
Добре че се сменяха учителите на определено време.
Принципно уж гонят за успех по НЕ под много.добър, но знам със сигурност за младеж едва вързал тройката в 11 клас, който си остана.
Същевременно има деца извън DSD,  които с наученото в 11 клас си покриха ниво B2.2 и след това ходиха на курс и изпит за C1в Гьоте.
Всичко си е до детето и учителите, на които ще попадне.

# 39
Абсолютно точно!
Всичко е до учител и начина на преподаване.
В 7 клас, учейки в ,,кварталното училище,,без допълнителни уроци по математика, децата ми изкараха почти максималния брой точки. Това е благодарение на прекрасната госпожа,която имаха.Беше отдадена на това да ги научи, да ги мотивира...
За голямо мое съжаление, без допълнителни уроци е много трудно да вземеш нивото, независимо дали си в DSD клас или в обикновен

Преди 2г приеха 60тина деца DSD2, със сертификат в 12 клад са 45 деца.
Повечето ходеха на допълнителни уроци, единият учител в ДСД беше тотал щета и месеците, който прекарваха с него трябваше да се компенсира от другите учители.
Добре че се сменяха учителите на определено време.
Принципно уж гонят за успех по НЕ под много.добър, но знам със сигурност за младеж едва вързал тройката в 11 клас, който си остана.
Същевременно има деца извън DSD,  които с наученото в 11 клас си покриха ниво B2.2 и след това ходиха на курс и изпит за C1в Гьоте.
Всичко си е до детето и учителите, на които ще попадне.

# 40
  • Варна
Напротив отказват се и то не малко деца. Не всички, които запишат дсд паралелки вземат немска езикова диплома.

Разбира се, че има и такива, които са изключени, не са допуснати до изпит или са се отказали, но това не са голям брой. Приемат се два класа по 26-27 (или  52-54) и завършват около 45 (тази година на сайта им пише, че са завършили 43). 8-10 отпаднали за три години не ми се струват много. ДСД-то си струва не само заради сертификата, но основно зарди средата, а и при учителите къси клечки няма.

# 41
На родителска среща класната ни обясни, че е  желателно децата ,които искат да участват в изпитите за влизане в тези паралелки да са наистина мотивирани. Натоварването било голямо, имат допълнително домашни , стоят повече часове в училище и т.н.Никой не говори ,че няма смисъл от тези паралелки, особено ако ще се кандидатства в чужбина. До колкото знам не се отделят, като самостоятелни класове а посещават допълнителни  часове по немски, всички останали предмети карат в своите си съученици, така,че чак в по - добра среда да попаднат.

# 42
Schwester, къса клечка имаше в DSD  , писала съм

# 43
Благодаря за мненията!

# 44

Общи условия

Активация на акаунт