Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 30 589
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
Всъщност места в детски градини се освобождават, да. Ето, в райони като Люлин или Дружба е много по-лесно и остават места за първа група. Преди години не беше така. Факт е, че е пълно с нови сгради и млади семейства. И хората купуват, защото доскоро бяха под 2к, докато в много други райони бяха по-скъпи. Защо купуват в Малинова и Кръстова вада сега? По същата причина, улици няма, но цените са по-ниски. И да, снимка от преди 12 г. няма нищо, ама нищо общо с действителността в момента.

# 106
https://idea-building.com/building/azara/
 Какво е Вашето мнение за тази сграда. Ще има 2 метростанции в близост, не е презастроен квартала, 1600 евра кв.м., нормални размери?

# 107
И да, снимка от преди 12 г. няма нищо, ама нищо общо с действителността в момента.
Може би гугълмобила минава по-често по главните улици, а по страничните отдавна не е. Но това дава в момента на въпросната локация.
От главната обаче дава ето това - мисля е акуратно, поне наскоро като минавах изглеждаше така.

Ха дано ги населят всичките тези сгради. Студенти ли, млади семейства ли, не знам. Само дано не са бежанци (те са 500 метра надолу по улицата, дано не им отеснее общежитието и да търсят къде да ги разселват).

# 108
Населени са колкото всички други в други райони, тези са нови и вероятно нямат още Акт 16, поне бялата сграда я започнаха твърде скоро. Точно отсреща е метрото.

# 109
В левски г дори за инвестиция не бих купила.

# 110
не съм чула някоя от Стара Загора да се е упътила към София да ражда. Има две чудесни частни клиники, които ти вземат парите Simple Smile

# 111

Не съм във вашия отбор, аз злато не купувам и не съветвам. Мнителен съм, за мен тези истории с безналично злато и някакви хартийки които ми гарантират че някъде си имам злато нямат голяма стойност. А да държа късове злато някъде в наличност ми се струва опасно, освен че и не знам как да го закупя.

И аз съм от мнителните.
Вкъщи няма как да държи човек нищо, дори бижутата си
Може да съхранявате част от него у вас, друга част с наем на сейф. Продават се сейфове, които може да се “инсталират” в дома ви, има много видове, в зависимост какво ще съхранявате и каква защита ще е необходима.
Правете разлика също между злато/златни бижута и инвестиционно злато, защото при изкупване на вече преработено злато, цената е значително по-ниска. При инвестиционното злато, изкупната цена е с минимална разлика от продажната (за кратък период), стига целостта да не е покътната (при кюлчетата). Не е толкова сложно, повярвайте. Като за начало, може да пробвате с малко кюлче ( има по 1,2,5 грама). Може да се купи онлайн, може и на място. Аз купувам от Тавекс, там също служителите ще ви обяснят как да съхранявате и ще ви запознаят с различните продукти.

# 112
https://idea-building.com/building/azara/
 Какво е Вашето мнение за тази сграда. Ще има 2 метростанции в близост, не е презастроен квартала, 1600 евра кв.м., нормални размери?

Имаше нещо по спомени, че фирмата беше една Идеа и след това се раздели на две. Мисля, че строят среден към нисък клас сгради, ако е тази Идеа, която ми е в главата. Някои от 3-стайните са им с читаво разпределение. На голям булевард е с всичките плюсове и минуси. За квартала нищо не мога да кажа, не съм ходила там с години, няма добра слава и какво ще се случи занапред...божа работа. Възможно е покрай метрото да последва съдбата на Овча Купел.

# 113
не съм чула някоя от Стара Загора да се е упътила към София да ражда. Има две чудесни частни клиники, които ти вземат парите Simple Smile

Но пък нови хан, елин пелин, Перник вероятно, Самоков, Ботевград ...гадая, но сигурно си раждат в софия

# 114
Цяло Ловешко ражда в София и Плевен, в големите общини родилните са закрити. Но това не ти дава уседналост, няма значение къде си родил.

# 115
Не съм във вашия отбор, аз злато не купувам и не съветвам. Мнителен съм, за мен тези истории с безналично злато и някакви хартийки които ми гарантират че някъде си имам злато нямат голяма стойност. А да държа късове злато някъде в наличност ми се струва опасно, освен че и не знам как да го закупя.

Безналичното злато за мен не е алтернатива на акциите. Аз съм фенка на физическото злато. Купува се лесно, много е компактно и се съхранява в сейф.
Иначе ето и графика с отчетена инфлация.  За мен и злато, и имоти, и акции се купуват когато им е времето.

# 116
За мен и злато, и имоти, и акции се купуват когато им е времето.
Лошото е, че кога е било време се разбира чак след време Simple Smile

А ето нещо малко по-различно от мен:

Явно бъдещето е в имотите, друга икономика не ни трябва.
А с какви доходи ще ги купуваме? Ами с поскъпването на два стари ще купим нов трети. И разликата с кредит на 2.5% лихва за 30 години Simple Smile

# 117
над 65% от БВП се формира от услуги, т.е. промишленото производство е в останалата 1/3

За мен и злато, и имоти, и акции се купуват когато им е времето.
И аз така мисля.

# 118
Е, ами то в икономиката и в света енергията не се губи, ами само се преобразува. С парите е същото. Покрай Ковида едни бизнеси залязоха и фалираха - ама аптеките, макароните и някои други - цъфтяха и процъфтяваха. Така че, като не купуват апартаменти продавачите на обувки/защото, нали, не ходим с крака и не си ползваме обувките/, то апартаменти ще почнат да си купуват аптекарите и тези, които произвеждат макарони и замразени храни. Горе-долу това е системата - понеже тухли май няма да спрат да се купуват в близките стотина годинки Simple Smile

# 119
В левски г дори за инвестиция не бих купила.
По какви причини?

Общи условия

Активация на акаунт