Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 30 500
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Доколкото виждам на Гугъл, ето това е мястото на въпросния строеж:

Дано да им харесва на новодомците-мигранти. Ама за 2000 евро - толкова.
Хванал си много стара снимка, отпреди 12 години. Сега няма нищо общо. На 10 метра има поликлиника, на 50 метро, на 150 университет Blush
Но наистина не си заслужава, Ман Ли е по-добър вариант, Малинова долина също  Blush

# 91
Има МНОГО жени, които искат да родят и раждат в София, само заради по - сигурното и добро обслужване в частни родилни или държавни родилни болници. В по - малките, а и не толкова малки населени места, практически няма родилни отделения или са някаква пародия, дори в областни градове.
Всъщност това са явно данни по местоживеене на майката. Има ги и по общини, ето:

В община Горна Малина едва ли има родилен дом, но и там са отбелязани 50 деца. Сигурно са се родили в София, но ги записват по адрес на майката.
Както и да е - но като се строят по 30-40 хиляди жилища последните години, а се раждат по 12 хиляди деца с адрес в София, не ми изглежда перспективен пазара в идущите години.

Нали ти не ги даваш тези 2000 евро, нито ще живееш там.
Добре, и? Ти даваш ли?
Човек е хубаво да си слага парите където му е устата - така казват американците.
Аз казвам "не бих купил сега" и не го правя. Ти ако казваш "купувайте" сподели дали наскоро си купила в Овча Купел за 2000 евро?

Хванал си много стара снимка, отпреди 12 години. Сега няма нищо общо. На 10 метра има поликлиника, на 50 метро, на 150 университет Blush
Но наистина не си заслужава, Ман Ли е по-добър вариант, Малинова долина също  Blush
Не знам - тази сутрин я извадих от Гугъл. Освен да не е минавал там гугълмобила 12 години?
Аз минавах преди няколко месеца по Монтевидео и наистина не го познах... променило се е много, но не знам за добро ли. То Маями Бийч ряпа да яде - по гъстота на застрояването ги бием Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 11:52 от chris78

# 92
Изгодните имоти ги разпознавам на мига, а и работя от мнаго години с двама брокери, те се обаждат излезне ли нещо като за мен.

Със златото - не става да си го държиш вкъщи, а съхранението струва пари, плюс че нямаш контрол - става нещо и? Не можеш да си го вземеш.

# 93
  • София
Не знам - тази сутрин я извадих от Гугъл. Освен да не е минавал там гугълмобила 12 години?
Аз минавах преди няколко месеца по Монтевидео и наистина не го познах... променило се е много, но не знам за добро ли. То Маями Бийч ряпа да яде - по гъстота на застрояването ги бием Simple Smile
Лошото на това местоположение е само близката рекичка, наскоро някъде я коментирахме тук. Не знам как е с подпочвените води. Иначе вече и ъгъла на тази улица с Монтевидео е заграден тези дни, май и там ще има строеж скоро.

# 94
Нали ти не ги даваш тези 2000 евро, нито ще живееш там.
Добре, и? Ти даваш ли?
Човек е хубаво да си слага парите където му е устата - така казват американците.
Аз казвам "не бих купил сега" и не го правя. Ти ако казваш "купувайте" сподели дали наскоро си купила в Овча Купел за 2000 евро?

Къде точно казвам да се купува, не ми е ясно? Какво значение има дали аз ги давам или не ги давам, след като има достатъчно, които ги дават, на които им харесва района. Аз даже в София вече не живея, ама други идват и купуват и аз не виждам какво толкова ги бърка някои хора това.

# 95
Спокойно, имоти ще има за всички. Като въведат безусловни помощи и се върне социализма, ще ги национализират и раздадат Simple Smile
Златото също в момента е на исторически високи нива, а и долара е скъп. Дали си заслужава повече от имотите?
Иначе, Крис говори за дцк от миналата година, преди това те нямаха такава доходност. Като им падне доходността, ще спре да говори за тях. Разбираемо.

# 96
Аз спазвам принципа на евреите още от старозаветно време - те казват, 1/3 от богатството в имоти, 1/3 в злато, 1/3 въртиш в търговия (в наши дни това са ценни книжа).

Това е малко остаряло виждане Simple Smile  Доколкото златото не носи голяма печалба, а е само застраховка за голям крах, а с имотите донякъде споделям твоето виждане, за мен нещата са по-скоро така - до 30% в имоти, 10% в злато и останалото акции, влогове, облигации..

# 97
Къде точно казвам да се купува, не ми е ясно? Какво значение има дали аз ги давам или не ги давам, след като има достатъчно, които ги дават, на които им харесва района. Аз даже в София вече не живея, ама други идват и купуват и аз не виждам какво толкова ги бърка някои хора това.
И какво казваш тогава - нищо? Ами защо участваш в този форум тогава?
Идват хора, питат например "имам два, да купя ли трети на кредит и да го изплащам с наема от двата".
Аз отговарям - според мен не, аргументирам се. Прав ли съм, не съм ли - ще видим след години.
Други отговарят - купувай, аргументират се и те. Затова е форум. Твоето включване какво е?

Доколкото златото не носи голяма печалба, а е само застраховка за голям крах, а с имотите донякъде споделям твоето виждане, за мен нещата са по-скоро така - до 30% в имоти, 10% в злато и останалото акции, влогове, облигации..
Златото не е само застраховка, а начин да спестяваш и да запазиш стойността на парите си във времето.
Много примери сме давали, например преди 100 години един Форд Т колко унции злато е струвал, и сега един Форд Мондео колко унции струва (пак толкова).
Ако дядо ти е искал да ти остави форда си, няма как да го направи, без огромни разходи за съхранение, застраховки, поддръжка и т.н.
Ако иска да ти остави къщата си, пак не е ясно как ще се поддържа и колко ще струва тя след 100 години, и локацията й дали ще се е развила към добро или западнала към лошо.
Ако обаче ти остави злато, с него можеш да си купиш пак същото, което и той е можел да си купи.

Същото е и ако ти сега работиш и изкарваш пари, които искаш да спестиш за старини - ако ги вложиш в злато, като се пенсионираш ще можеш с него да си купиш това, което и сега (поне 5000 години история така казват). Апартамент в Овча Купел не знам дотогава как ще е - може да е станала новата Докторска Градинка, може и никой бял човек вече да не иска да живее там.

# 98
И какво казваш тогава - нищо? Ами защо участваш в този форум тогава?
Идват хора, питат например "имам два, да купя ли трети на кредит и да го изплащам с наема от двата".
Аз отговарям - според мен не, аргументирам се. Прав ли съм, не съм ли - ще видим след години.
Други отговарят - купувай, аргументират се и те. Затова е форум. Твоето включване какво е?

Доколкото златото не носи голяма печалба, а е само застраховка за голям крах, а с имотите донякъде споделям твоето виждане, за мен нещата са по-скоро така - до 30% в имоти, 10% в злато и останалото акции, влогове, облигации..

Аз моето мнение по казуса с 2-та апартамента си го дадох, на база работата ми с жилища (в София и извън) последните 15 години.
Златото не е само застраховка, а начин да спестяваш и да запазиш стойността на парите си във времето.
Много примери сме давали, например преди 100 години един Форд Т колко унции злато е струвал, и сега един Форд Мондео колко унции струва (пак толкова).
Ако дядо ти е искал да ти остави форда си, няма как да го направи, без огромни разходи за съхранение, застраховки, поддръжка и т.н.
Ако иска да ти остави къщата си, пак не е ясно как ще се поддържа и колко ще струва тя след 100 години, и локацията й дали ще се е развила към добро или западнала към лошо.
Ако обаче ти остави злато, с него можеш да си купиш пак същото, което и той е можел да си купи.

Същото е и ако ти сега работиш и изкарваш пари, които искаш да спестиш за старини - ако ги вложиш в злато, като се пенсионираш ще можеш с него да си купиш това, което и сега (поне 5000 години история така казват). Апартамент в Овча Купел не знам дотогава как ще е - може да е станала новата Докторска Градинка, може и никой бял човек вече да не иска да живее там.

Аз моето мнение по казуса с 2-та апартамента си го дадох, на база работата ми с жилища (в София и извън) последните 15 години. За тебе моето мнение може да е нищо, за друг да е нещо.

# 99
Това, дето златото ти запазвало парите е доста условно. Ако си купил злато през 1978 година може и да си умрял на загуба Wink Също и при покупка 1930. То аз затова не купувам злато сега, въпреки че ми трябва още малко за портфейла.

# 100
Е, удължи още малко графиката де - защо спира 2020? Сега 2024 е $2500.
Но идеята на златото не е да го купиш наведнъж, после да го продадеш наведнъж, и да направиш големия удар.
Естествено, че никой не е решил изведнъж да си вложи всичките пари в злато 1978 г. след като предната е било двойно по-евтино.
Идеята е когато спестяваш редовно, да пускаш по една жълтица в гърнето. Така след време то се пълни и когато ти потрябват пари за черни дни вадиш оттам. Дали ще ти потрябват за жилище, за кола, за болница, или за пенсия - усреднено историята показва, че златото много добре запазва стойността на спестяванията.
Модерният еквивалент може да е не гърне, а електронната му форма. Аз имам и от двете.

За разлика от имота, който е единична покупка на голяма сума и го купуваш в определен момент. Ако хванеш ниска цена печелиш; ако хванеш локален връх в кривата - губиш.
Тези 200-300к, които ще ги дадеш за имот, докато си ги събирала примерно по 1000 на месец, си ги влагаш в злато редовно още когато ги изкараш - така с много голяма вероятност няма да загубиш.

# 101
Аз не харесвам "редовно", избягвам покупки на пик.

# 102
Произведения на изкуството от утвърдени във времето автори, също запазват стойност на инвестицията...

# 103
Това, дето златото ти запазвало парите е доста условно. Ако си купил злато през 1978 година може и да си умрял на загуба Wink Също и при покупка 1930. То аз затова не купувам злато сега, въпреки че ми трябва още малко за портфейла.

Графиката представя цената на златото изразена в долари. Ако наложиш върху нея графиката на инфлацията в САЩ, тоест, загубата на стойност на долара, ще видиш доста близко при покриване. С други думи там където виждаш скокове в цената на златото в долари също така ще видиш загуба на покупателна мощ на долара. Според мен начинът по който Крис 78 изразява покупателната мощ на златото в стоки е по-практична.

Не съм във вашия отбор, аз злато не купувам и не съветвам. Мнителен съм, за мен тези истории с безналично злато и някакви хартийки които ми гарантират че някъде си имам злато нямат голяма стойност. А да държа късове злато някъде в наличност ми се струва опасно, освен че и не знам как да го закупя.

# 104

Не съм във вашия отбор, аз злато не купувам и не съветвам. Мнителен съм, за мен тези истории с безналично злато и някакви хартийки които ми гарантират че някъде си имам злато нямат голяма стойност. А да държа късове злато някъде в наличност ми се струва опасно, освен че и не знам как да го закупя.

И аз съм от мнителните.
Вкъщи няма как да държи човек нищо, дори бижутата си

Общи условия

Активация на акаунт